Bravúr döntetlen a Viditől a Chelsea ellen

Farkas Bazsi 2018-12-13 20:51:00

Bravúros döntetlennel búcsúzott a Vidi FC a labdarúgó Európa-ligától: a magyar bajnok 2-2-őt játszott az angol Chelsea csapatával, de így is kiesett, mivel a fehérorosz BATE Boriszov nyert a görög PAOK vendégeként - írja az MTI.

A Chelsea veretlenül, 16 ponttal végzett a négyes élén a kilencpontos BATE-t megelőzve. A Vidi hét, a PAOK három ponttal zárt. A magyar csapat akkor jutott volna a kieséses szakaszba, ha több pontot szerez a zárókörben, mint a BATE, de mivel a rivális győzött Szalonikiben, a még nagyobb bravúr is kevés lett volna a Vidinek.

A mérkőzés elején nem úgy tűnt, hogy más meccset láthatnak a Groupama Arénába kilátogató nézők, mint amilyet a Stamford Bridge-en, ugyanis a Chelsea sokkal többet birtokolta a labdát, a Vidi pedig keményen védekezett. Ennek ellenére a magyar bajnok előtt adódtak nagyobb lehetőségek: előbb Boban Nikolov lövése kerülte el a kaput, majd Marko Scepovic alig maradt le Georgi Milanov beadásáról. 

Az angolok sokat támadtak, és a 30. percben Willian húszméteres szabadrúgása után megszerezték a vezetést. Nem kellett sokat várni a fehérváriak góljára sem: két perc múlva Huszti Szabolcs szögletét Ethan Ampadu fejelte saját kapujába. A 42. percben közel volt a második hazai találat is, amikor Scepovic lekészített labdáját Loic Nego bombázta kapura, ám Willy Caballero nagyot védett.

Fordulást követően az első helyzet ismét a hazaiak előtt adódott, amikor Huszti sarokrúgását Stopira tisztán fejelhette kapura, ám a labda fölé szállt. A Chelsea továbbra is nagy fölényben volt, sokat birtokolta a labdát, de a hazai tizenhatos környékén elfogyott a lendülete. A Vidi a gyors ellentámadásokban bízott, amely eredményre vezetett: Milanov indult meg a bal oldalon, pontos beadását Nego bombázta a hálóba. A hátrányba került vendégek óriási nyomást helyeztek a hazai kapura, kétpercenként alakítottak ki ziccereket Kovácsik Ádám kapujánál, ám a 75. percig nem tudtak betalálni. Akkor ismét szabadrúgásból voltak eredményesek, Olivier Giroud húsz méterről védhetetlenül tekert a kapu jobb felső sarkába. A hátralévő időben is inkább az angolok akarata érvényesült, ám gól már nem született.

Vidi FC-Chelsea FC (angol) 2-2 (1-1) 

Európa-liga, csoportkör, L csoport, 6. (utolsó) forduló:


Groupama Aréna, 19 242 néző, v.: Stavrev (macedón)
gólszerzők: Ampadu (32. - öngól), Nego (56.), illetve Willian (30.), Giroud (75.)
sárga lap: Juhász R. (66.), Huszti (69.), Vinícius (73.), Nego (76.), illetve Loftus-Cheek (79.)

Vidi FC: Kovácsik - Fiola, Juhász R., Vinícius, Stopira - Nego, Hadzic (Pátkai, 85.), Nikolov - Huszti (Hodzic, 81.), Milanov (Kovács I., 81.) - M. Scepovic

Chelsea: Caballero - Zappacosta, Christensen, Ampadu, Emerson - Barkley, Fabregas, Loftus-Cheek - Willian (Pedro, 56.), Morata (Giroud, 45+1.), Hudson-Odoi

Szólj hozzá!

Első körben nem kapott licencet a Haladás

A zöld-fehérek április 25–től május 3-ig pótolhatják a hiányzó dokumentumokat, és bizonyíthatják a Klublicenc Szabályzatnak való megfelelésüket.

Három új gyalogátkelőhelyet terveztetnek meg Szombathelyre

Az elképzelés szerint a Markusovszky kórházzal szemben, a Dolgozók útján és a Körmendi úton is egy-egy új zebra létesül hamarosan.

LMP: minél több zöld képviselőre van szükség az EP-ben

Akik aláírásukkal az LMP-t támogatják, egyúttal nemet mondanak az akkumulátor-gyártásra - jelentette ki Tetlák Örs, az ellenzéki párt országos elnökségi tagja kedden Budapesten.

Rács mögött a győri "pikó báró"

55 éves kábítószerdílert fogtak el a Győr-Moson-Sopron vármegyei nyomozók.

Szózene est Pajor Tamással és Varga Bencével (Zaporozsec)

Április 25-én 19 órától a szombathelyi Weöres Sándor Színház Márkus Emília termében.

Hogyan alakíthatunk ki egy kis magánszférát a kertben?

Akinek nagy kertje és esetleg még medencéje is van, az tudja nagyon jól, hogy néha meglehetősen nehéz elrejtőzni a kíváncsi szemek elől.

Saját szurkolóira hívta a rendőröket a Haladás vezetősége

A hétfői futsal meccsre mentek ki a foci csapat drukkerei kinyilvánítani a véleményüket.

Szombathelyi pedofilt fogott az ügyészség

Gyermekeket ábrázoló pornóképeket töltött fel egy netes tárhelyre.

Szombathelyi, Jókai utcai gázolás: Semmiféle eltussolás a kapitányság részéről nincs

Megszólalt a szombathelyi rendőrkapitány a kettős gázolás ügyében.

Keresőoptimalizálás: hogy valóban azt kapjuk, amit látni szeretnénk

A keresőoptimalizálás, azaz a SEO szerves része az online marketingnek. Az a lényege, hogy a weboldalakat, illetve azok tartalmait a lehető legelőrébb rangsoroljuk a keresőmotorok találati listáin.

100 nyugtatót beszedve vezetett egy férfi, Kapuvár mellett szenvedett balesetet

Összeveszett az asszonnyal, ezt a megoldást választotta.

Pintér Bence fizetetlen szabadságra megy a kampány ideje alatt

A győri Tiszta Szívvel a Városért Egyesület polgármesterjelöltje felfüggeszti újságírói tevékenységét.

Az idén sem fizet osztalékot a Rába

Győri ingatlanok érétkesítéséről is döntött a cég.