Börtönbe került a Született feleségek főszereplője

ugytudjuk.hu 2019-10-16 11:14:00
A Lynettet játszó színésznő a gyerekének akart segíteni, de nem sült el jól.

Megkezdte kéthetes börtönbüntetését egy kaliforniai szövetségi börtönben Felicity Huffman, a Született feleségek sztárja, akit csalás és vesztegetés miatt ítéltek el, mert kiderült, hogy több gazdag szülőhöz hasonlóan törvénytelenül akarta bejuttatni gyerekét az egyetemre.

Huffmant kedden férje, William H. Macy vitte el kocsival Dublinba, a San Franciscó-i területi női börtönhöz. A fegyintézetet a média Club Fed néven emlegeti, a Forbes 2009-es listáján a tíz legkényelmesebb büntetés-végrehajtási intézet között szerepel, számos hollywoodi híresség fordult meg már a falai között, mások mellett a Hollywood madámjaként emlegetett Heidi Fleiss.

Huffman az őt képviselő ügyvédi iroda tájékoztatása szerint három rabbal került egy cellába, amelyben nyitott, közös vécé van. A színésznőt öt alkalommal ellenőrzik naponta a cellában, de használhatja a tornatermet, a könyvtárat és a tévészobát.

A börtön szóvivője elmondta, hogy Huffmanra is azok a szabályok vonatkoznak, mint a többi rabra. Khaki színű nadrágot és blúzt, hozzá barna pólót kell viselnie, és köteles egy nevével ellátott kitűzőt hordani a ruháján. Az ébresztő hajnali ötkor van, a reggeli 5.30-kor, az ágyakat 6 órára kell rendbe tenni. Az orvosi szűrésen átesett elítéltek általában az étkeztetésben, a karbantartásban vagy csoportosan dolgoznak.

Az 56 éves Huffmant szeptemberben ítélték 14 nap börtönre, 30 ezer dollár (9 millió forint) bírságra és 250 órányi közösségi munkára, továbbá egy évre próbaidőre az után, hogy bűnösnek vallotta magát a lánya egyetemi felvételijét érintő csalásban és megvesztegetésben. Az Emmy-díjas színésznő az ítélethirdetéskor könnyek között kért bocsánatot. Mint mondta: „Megijedtem. Hülye voltam, és nagyon rosszul döntöttem”.

A bíróság hangsúlyozta, hogy Huffman egy olyan felvételi rendszert akart kijátszani, amelyet már amúgy is eltorzított a pénz és a kivételezés.

Huffman volt az első szülő, akit az igazságügyi tárca szerint az eddigi legnagyobb felvételi botrányban elítéltek. Az ügyben 51 vádlott szerepelt. A legtöbben a felvételi tanácsadót, William Singert fizették le, hogy elintézze, hogy a gyerekek tesztjei sikerüljenek. Mások pedig azért fizettek Singernek, hogy megkenje az edzőket, és így sportolóként kerülhessenek be a gyerekeik az egyetemre.



Huffman 15 ezer dollárt (4,5 millió forintot) adott Singernek, hogy feljavítsa nagyobbik lánya felvételi tesztjét. Singer bevallotta, hogy lefizette azt, aki a teszteket ellenőrizte, hogy javítsa ki a lány válaszait.

A vizsgálat során kiderült, hogy Huffman viszonylag keveset fizetett a felvételi sikeréért, akadt olyan szülő, aki 500 ezer dollárt (150 millió forintot) szánt rá.

(MTI)

Szólj hozzá!

Mire számíthat a cserbenhagyó ittas vezető?

Magyarországon a KRESZ egyértelműen tiltja a járművezetők számára az alkohol fogyasztását, illetve a járművezetést ilyen esetekben.

Elküldték Kuznyecovot az ETO-ból

Két hónapig volt vezetődedző.

Péntektől teljesen lezárják a szombathelyi Rumi utat

A Szőlős utca és a "mozaikos" kereszteződés között fognak aszfaltozni.

Nyomoz a rendőrség a csepregi önkormányzat körül

Ismeretlen tettes ellen sikkasztás vétsége miatt tettek feljelentést.

Első körben nem kapott licencet a Haladás

A zöld-fehérek április 25–től május 3-ig pótolhatják a hiányzó dokumentumokat, és bizonyíthatják a Klublicenc Szabályzatnak való megfelelésüket.

Három új gyalogátkelőhelyet terveztetnek meg Szombathelyre

Az elképzelés szerint a Markusovszky kórházzal szemben, a Dolgozók útján és a Körmendi úton is egy-egy új zebra létesül hamarosan.

LMP: minél több zöld képviselőre van szükség az EP-ben

Akik aláírásukkal az LMP-t támogatják, egyúttal nemet mondanak az akkumulátor-gyártásra - jelentette ki Tetlák Örs, az ellenzéki párt országos elnökségi tagja kedden Budapesten.

Rács mögött a győri "pikó báró"

55 éves kábítószerdílert fogtak el a Győr-Moson-Sopron vármegyei nyomozók.

Szózene est Pajor Tamással és Varga Bencével (Zaporozsec)

Április 25-én 19 órától a szombathelyi Weöres Sándor Színház Márkus Emília termében.

Hogyan alakíthatunk ki egy kis magánszférát a kertben?

Akinek nagy kertje és esetleg még medencéje is van, az tudja nagyon jól, hogy néha meglehetősen nehéz elrejtőzni a kíváncsi szemek elől.

Saját szurkolóira hívta a rendőröket a Haladás vezetősége

A hétfői futsal meccsre mentek ki a foci csapat drukkerei kinyilvánítani a véleményüket.

Szombathelyi pedofilt fogott az ügyészség

Gyermekeket ábrázoló pornóképeket töltött fel egy netes tárhelyre.

Szombathelyi, Jókai utcai gázolás: Semmiféle eltussolás a kapitányság részéről nincs

Megszólalt a szombathelyi rendőrkapitány a kettős gázolás ügyében.

Keresőoptimalizálás: hogy valóban azt kapjuk, amit látni szeretnénk

A keresőoptimalizálás, azaz a SEO szerves része az online marketingnek. Az a lényege, hogy a weboldalakat, illetve azok tartalmait a lehető legelőrébb rangsoroljuk a keresőmotorok találati listáin.

100 nyugtatót beszedve vezetett egy férfi, Kapuvár mellett szenvedett balesetet

Összeveszett az asszonnyal, ezt a megoldást választotta.