Beteg kisfiún segítenek a Haladás szurkolói és a csapat

Vágvölgyi Bálint
2018. szeptember 20. csütörtök, 14:09
Jó helyre kerül a félmillió forint.

A Kisvárda-Szombathelyi Haladás (4-1) mérkőzést követően a Hali-drukkerek számon kérték a játékosokon a gyenge futballt. Tóth Miklóstól, a Haladás ügyvezető igazgatójától  pedig azt kérték: a mintegy 40 drukker benzinköltségét - 500 ezer forintot -  térítsék meg. Ezt Tóth Miklós meg is ígérte.

 

Ám a szurkolók végül arra jutottak, a pénzt mégsem kérik, hanem egy általuk is támogatott beteg kisfiú, Horváth Botond életkörülményeinek javítására ajánlották fel,

írja a zöld-fehérek hivatalos honlapja.

 

A most már nyolcéves kisfiú több fejlődési rendellenességgel született, a többi között kisagyhiánya van, emiatt nem tudja mozgatni a lábát és kortársaihoz képest fejlődésben elmaradt, mindemellett 24 órás felügyeletet igényel, etetését-itatását tápszondával oldják meg, levegőhöz gégekanülön keresztül jut. Operációk sorát végezték el rajta, szájpadhasadék-műtéten, valamint őssejt beültetésen is átesett. Botit édesanyja elhagyta, gondozásában és testvérei nevelésében nagyszülei és testvérei veszik ki részüket, a nap nagy részében azonban nagymamája gondozza, aki a három gyermek gyámja is lett. A kisfiúnak betegemelő liftre volt szüksége - erre szerencsére már összegyűlt a pénz. Ám további problémát jelent, hogy Boti éjszakánként sokat sír. A ház belső falai vékonyak, az átszűrődő hang zavarja a másik két testvért a pihenésben és sokszor fáradtan, álmosan mennek iskolába. Emiatt egy új szobával szeretnék megtoldani a lakrészt.

 

A klub és a játékosok összeadták a pénzt, így a félmillió forint nagyon jó helyre kerül.

 

Címlapfotó: haladas.hu

comments powered by Disqus
Van még itt cikk a témában:
Twitter megosztás Google+ megosztás