fotó: Berliner Zeitung / Hertha

Berlini búcsúmeccsről álmodik Király Gábor

ugytudjuk.hu
2019. január 8. kedd, 20:00
A Haladás kapusa 1997 és 2004 között védte a Hertha BSC kapuját.

"8000 ezer néző, óriási hangulat, felemelő showelemek jellemzik a hagyományos berlini teremlabdarúgó tornát, az AOK Traditionmasterst. Nyolc csapat részvételével rendezték meg idén a német főváros városi sportcsarnokában a kupát, ahol én a Hertha BSC színeiben léphettem pályára. A német csapatok -Union Berlin, Hertha BSC, Borussia Dortmund, Karlsruher SC, Bayer Leverkusen- rendkívül erős mezőnnyel képviselték magukat a jubileumi 10. tornán, és az európai fociból a spanyol bajnokságot a Barcelona, az angolt a Tottenham csapata fémjelezte valamint meghívást kapott a Sparta Praha is a foci legendák tornájára." - kezdi beszámolóját a hétvégi berlini kalandjáról Király Gábor a hivatalos honlapján.

 

A teremtornán a német sportbuzzer.de kapta mikrofonvégre Királyt, akit eredetileg díszvendégként hívtak meg, azonban jelenlegi klubja, a Szombathelyi Haladás rábólintott, hogy játsszon, így végül beállt a kapuba - írja a csakfoci.hu

 

"Biztos, ami biztos, bepakoltam a cipőt és a szürke mackóalsót. Jó edzés volt számomra ez a torna. Természetesen néha fáj itt-ott, de a meccseken ezeket elfelejtem."

 

A szombathelyi kapus nagyon népszerű volt Berlinben, sok autogramot osztott ki és rengetegen akartak közös fotót csinálni vele.

 

"Különleges helye van a Herthának a szívemben"

 

– mondta Király, akivel kapcsolatban a Sportbuzzer hozzátette, hogy még mindig egy berlini búcsúmeccsről álmodozik.

 

A Hertha BSC-nél Dárdai Pali és Petry Zsolt társaságában / Bei Hertha BSC mit Pali Dárdai und Zsolt Petry / With Pali Dárdai and Zsolt Petry at Hertha BSC #herthabsc #berlin #hahohe @herthabsc

2,244 Likes, 0 Comments - Király Gábor (@kiralygabor1) on Instagram: "A Hertha BSC-nél Dárdai Pali és Petry Zsolt társaságában / Bei Hertha BSC mit Pali Dárdai und Zsolt..."


 

Mivel a mérkőzések délután kezdődtek, szombaton délelőtt fiával, Mátyással körbenéztek a Hertha edzőközpontjában. Az öltözőbe is bementek, beszélgettek az edzésre készülődő játékosokkal és belenéztek Dárdai Pál edzésébe valamint Petry Zsolt által vezényelt kapusedzésbe is.

 

"Feltöltődve állok a Haladással ránk váró felkészülés előtt."

 

- zárta gondolatait Király.

comments powered by Disqus
Van még itt cikk a témában:
Twitter megosztás Google+ megosztás