Békák, halak és kistestű madarak pusztultak el egy brit állatkerti tűzben

Fehér Buda
2018. december 16. vasárnap, 16:29
Az emlősöket sikerült kimenteni a tűzből.

Békák, halak, bogarak és kistestű madarak pusztultak el a Chesteri Állatkert trópusi állatfajokat bemutató részében kitört tűzben szombaton - írja az MTI. A tűz kitörése után a látogatókat biztonságban kiterelték az állatkertből.


A gondozóknak sikerült kimenteni és biztonságba helyeznie az emlősöket, köztük a veszélyeztetett állatfajok közé tartozó szumátrai orángutánokat, a szulavézi makákókat és az ezüst gibbonokat. De az állatkertnek a trópusi őserdő élővilágát bemutató Monszun erdő elnevezésű állatházából azokat az állatokat nem tudták megmenteni, amelyek a tűz kitöréséhez a legközelebb voltak.

 

Jamie Christon, az intézmény vezetője úgy fogalmazott: "egyetlen állatot elveszíteni is szívszorító, különösen akkor, amikor az állatvédők olyan keményen dolgoznak azért, hogy ezeknek a csodálatos fajoknak a populációját növeljék". A hatóságok még vizsgálják, hogy mi okozta a tüzet, amely a trópusi állatház tetőszerkezetében keletkezett.


A BBC News beszámolója szerint az állatkert ugyan kinyitott vasárnap, de az állatház környékét lezárták a látogatók elől. A Monszun erdő az állatkert szerint a legnagyobb állatház Nagy-Britanniában. Az 56 ezer négyzetméteres létesítménynek a délkelet-ázsiai éghajlathoz hasonló saját klímája van, a belső hőmérséklet eléri a 26,6 Celsius fokot.

comments powered by Disqus
Van még itt cikk a témában:
Twitter megosztás Google+ megosztás