Fotó: Vágvölgyi Bálint

Balassa Péter: A Fidesznek volt tíz éve a városban és csúnyán leszerepelt

ugytudjuk.hu
2019. április 28. vasárnap, 11:47
A jobbikos képviselő beszélt a szombathelyi történésekről, a Haladásról, a fideszes karaktergyilkosságokról, de még Czeglédy Csaba is szóba került.

Balassa Péterrel, a szombathelyi önkormányzat jobbikos képviselőjével a Zsúrpubi nevű oldal csinált egy elég sok témára kiterjedő interjút. Szóba került a rabszolgatörvény miatt kialakult ellenzéki összefogás, amivel sikerült átvenni a városban az irányítást. Mivel egykor a Haladás csapatkapitánya volt Balassa, kérdezték az idén 100 éves klub helyzetéről is, a fideszes lejáratókampányról, a közelgő EP-választásról és még Czeglédy Csaba is szóba került.

 

"Bizakodó vagyok. Egyelőre ott tartunk, hogy folyamatosan egyeztetünk, de még nincsen konkrét megállapodás." - válaszolta Balassa arra kérdésre, hogy az összefogás sikerre viheti-e az ellenzéket az őszi önkormányzati választásokon.

 

Ezután kitért arra, hogy egykori Haladás-csapatkapitányként hogyan jutott el a focitól a politikáig. Balassa azt mondja, Vona Gábor személye pecsételte meg döntését, hogy a politikai pályára kell lépnie. Kitért arra is, hogy a túlnyomóan baloldali többségű összefogásban mennyire van lehetősége egy jobbikos képviselőnek elfogadtatnia saját javaslatát.

 

"Azért azt ne felejtsük el, hogy - a kialakult kényes helyzetben - döntő voksom van a szavazásoknál. Így mind a város költségvetésének módosításában, mind a szociális kérdésekben megfogalmaztam módosító javaslatokat, amelyek eredményeként az elmúlt évtized legnagyobb szociális csomagját sikerült összeraknunk és letennünk az asztalra."

 

"...amire a legbüszkébb vagyok, az az új közlekedési koncepció megalkotása, amelynek része az egymilliárd forintos útfelújítási alap, illetve közös akaratként valósult meg a helyi média átalakítása, az egykor nagy hatalmú vezetők leváltása, valamint a régi-új Savaria Fórum elindítása is." - folytatta.

 

Ezután szóba került a közelgő EP-választás - a jobbikos listán Bana Tibor, Vas megye jobbikos országgyűlési képviselője befutó helyen szerepel. Arra a kérdésre, hogy adott esetben átvenné-e Bana helyét az országgyűlésben, a képviselő azt válaszolta: egyrészt drukkol azért, hogy Vas Megyének ne csak országgyűlési, de európai parlamenti képviselője is legyen - másrészt pedig majd csak akkor fog ezen gondolkodni, ha lesz ilyen döntés az elnökség részéről.

 

A szombathelyi összefogásra visszatérve, Czeglédy Csabáról is kérdezték a jobbikos képviselőt.

 

"Az említett úriemberrel kapcsolatosan csupán annyi, hogy sem a nyilatkozataival, sem az üggyel, sem az egész jelenséggel nem szeretnék foglalkozni."

 

A város elvesztése után beindult a fideszes propaganda-gőzhenger, hazugságok, lejáratások az ellenzéki képviselőkkel szemben. A kérdésre, hogy hogyan éli ezt meg, Balassa azt válaszolta, túl régóta közszereplő, hogy ez megérintse, viszont a családja nehezebben viseli.

 

"A helyi Fidesz és a fideszes lakájmédia hazugságai nem csak a város számára, de hozzájuk is méltatlanok. A Fidesznek volt tíz éve a városban és csúnyán leszerepelt. Ki merem jelenteni, hogy a szombathelyi fideszesek országosan is a leggyengébb képességű felhozatalhoz tartoznak." - folytatta.

 

"...biztosan lesz „migránsozás”, biztosan lesz „szivárványkoalíciózás”, biztosan lesz „bevándorláspártizás” és talán még „buzizás” is, de én bízom a szombathelyiek bölcsességében és ebben az időközi választás eredménye megerősített."

 

Végezetül a Haladás jövője került szóba. Balassa azt mondta, ő még bizakodik a bennmaradásban. Kérésére a következő közgyűlésen - ugyan zárt keretében - tárgyalják a klub ügyeit. Mint mondja, a stadion-fenntartásával is, annak üzemeltetésével is problémák vannak és meg kell vizsgálni a Haladás meglehetősen aggasztó pénzügyi helyzetét.

 

"Egy biztos, a klub százéves évfordulóján méltatlan és szégyenteljes dolog lenne, ha kiesne a csapatunk az NB1-ből."

 

- zárta szavait Balassa Péter.

 

comments powered by Disqus
Van még itt cikk a témában:
Twitter megosztás Google+ megosztás