Balassa Péter: 100-200 szociális bérlakás hiányzik Szombathelyen

Farkas Bazsi 2018-12-14 20:38:00
A Jobbik is az Európai Ügyészséghez való csatlakozásra szólít fel.

Gyöngyösi Márton, a Jobbik parlamenti frakciójának vezetője. Rába Kálmán a párt megyei frakcióvezetője, és Balassa Péter a Jobbik önkormányzati képviselője tartott ma sajtótájékoztatót. 

Balassa kezdte a sort, aki Szombathelyi aktualitásokkal nyitott. Elmondta, hogy a városban komoly gondok vannak a fenntarthatósággal, aminek egyik fő oka a SZOVA kötvénykibocsájtása. Szerinte a legutóbbi közgyűlésen egy kéz kezet mos alapon történő alku köttetett a Fidesz és a mérleg nyelvének számító Pro Savariás Molnár Miklós között. A VasiVíz 100 millió forintos uszoda fenntartási hiányának pótlását, és a SZOMHULL 500 millió forintos tagi kölcsönét egymás mosdatása miatt szavazták meg  képviselők. Balassa hozzátette, hogy szerinte a SZOMHULL hiánya egyébként nem is a cég vesztesége, hanem a SZOVÁ-é, a hulladékgazdálkodó cég fedezi ugyanis a SZOVA kötvénykibocsátásának terhét. 

Amit még fontosnak tartott kiemelni az a szociális bérlakások helyzete. Legutóbb 4 lakást hirdetett meg az önkormányzat, erre 116 család jelentkezett. Ez is mutatja, hogy mekkora szükség lenne a bérlakásokra. 

Véleménye szerint 100-200 lakásra lenne szükség, amit a Szent Márton évben kapott 800 millió forintból meg is lehetett volna valósítani.  

Arra pedig, hogy a lakásokat ne lakják le idő előtt, elképzelései szerint egy erre a célra létrehozott Lakás Ellenőrző Bizottság ügyelne. 

Balassa arra is kitért, hogy szerinte a város feléli saját vagyonát. A SZOVA tulajdonában lévő lakások egy részét ugyanis a városvezetéshez közeli emberek veszik meg. Azt ígérte, hogy konkrétummal később szolgál majd.

Egy számadattal zárta beszámolóját: 13 elbukott projektje van a városnak, ahol a túlárazott közbeszerzések hiúsították meg az építkezéseket. 


Rába Kálmán a belső migráció veszélyeiről beszélt és arról, hogy a kormány hirdetésekkel csábítja az ukrán vendégmunkásokat Magyarországra. Szerinte az Orbán-kormány 75 ezer ukránt látna szívesen a magyar munkaerőpiacon. 

Gyöngyösi Márton már a tavaszi Európai Parlamenti választásoknak ágyazott meg. A frakcióvezető azt mondta, már most decemberben elkészült a programjuk, amit hamarosan angol nyelven is közzétesznek. A Jobbik programja egy Biztonságos Európát, de Szabad Magyarországot hirdetett meg. Gyöngyösi szerint minden 6. magyar gyerek külföldön látja meg a napvilágot, ezt a tendenciát a Jobbik egy kiegyenlített bérrendszerrel állítaná meg. 

Gyöngyösi végül hozzátette, fel kell számolni a korrupciót és a harcolni kell a fake news ellen is. Előbbi érdekében ők is arra buzdítanak, hogy mindenki írja alá az Európai Ügyészséghez való csatlakozás petícióját. 
 

Szólj hozzá!

Közös listát állít Budapesten és az EP-választáson a DK, az MSZP és a Párbeszéd

A közös EP-lista vezetője Dobrev Klára lesz, a lista első négy helyét a DK kapta.

Az önkormányzat bevonásával fog bármi is történni a szombathelyi Nagyszállóval

A parkoló kérdésben is minden segítséget meg fog adni a városvezetés.

Nyakkitekeréssel fenyegette a kalauzt a szombathelyi vonaton egy férfi

Annak ellenére szállított kerékpárt, hogy azon a járaton a kerékpár szállítása tilos volt.

2027-től új villanyvonatok járnak Szombathely és Budapest között

Az óránkénti 160 kilométeres sebességre képes ötrészes járművek hossza 106,2 méter, az ülőhelyek száma a nyári és téli üléselrendezéstől függően rugalmasan változtatható.

Zöld Bajnok díjat nyert Szombathely

Szombathely minden várakozást felülmúlt.

Győrszentivánon két rákkeltő anyag tekintetében veszélyeztetettség áll fenn

Elkészült a civil légszennyezettség-mérés szakmai értékelése.

Homlok ne hazudj! Erzsi takarodj!

Felirat jelent meg a Haladás Sportkomplexum oldalán.

Magyar Péter: Nem úszhatja meg a maffiaállam feje, Orbán Viktor

Több ezer fő vett részt Magyar Péter budapesti tüntetésén.

Átépítik a szombathelyi Sportliget rendre víz alá kerülő sétányát

A tervezésnél a dozmati víztározó kapacitásában bíztak.

Dézsi: Borkai egy tátongó seb Győr lelkén és testén

Mesterséges intelligenciával szerkesztett videók léteznek csak Dézsi szerint, olyan nem, amivel zsarolni lehetne.

A szombathelyi börtönbe akart drogot csempészni a győri férfi

Mobiltelefonok és adathordozók is voltak a csomagban.

„Magukat kihuzatták” – közzétette a hangfelvételt Magyar Péter

Varga Judit volt igazságügyi miniszter beszél a felvételen arról, hogy fideszes politikusok kihúzatták a nevüket a Völner-Schadl-ügy irataiból.

Zebrán gázolt a szentgotthárdi nő

A balesetben a sértett nyolc napon túl gyógyuló súlyos sérülést szenvedett.