Bácskai nyomozó életveszélyben volt!

Farkas Bazsi 2018-12-14 09:59:00
Megmérgezték, de mi megmentettük.

Prevenciós napot tartott szerdán az AGORA Szombathelyen, ahol a különböző függőségek kialakulásának megelőzésére tettek erőfeszítéseket a szakemberek. Most, hogy ezt így leírtam nem tűnik valami izgalmasnak a dolog, pedig életem egyik legkirályabb játékában vehettem részt a szerkesztőség többi tagjával együtt. A szervezők ugyanis biztosítottak egy alkalmat a sajtónak is, hogy kipróbálja magát a Függő játszmában. Így hát az Ugytudjuk.hu szerkesztősége, Gergó Judittal, a Magyar Rádió helyi tudósítójával kiegészülve nekigyürkőzött a feladatnak. 

Aki már vett részt szabadulós játékban az tudja, hogy logika, furfang, éles ész és gyors problémamegoldási képesség kell a feladat teljesítéséhez. 

Bácskai nyomozót mérgezték meg, 25 percünk volt arra, hogy rájöjjünk, hol van az ellenanyag, majd aztán beadva neki a szérumot a gyógyulás útjára tereljük.

Bonyhádi kollégán kívül más csapattag nem volt még hasonló játékon, nekünk új volt minden, az ő rutinja pedig pont jól jött, megadta a kezdőlökést.

Persze az igazán izgi az lett volna, ha titeket is be tudunk vonni, a tervünk az volt, hogy Facebook Liveban játsszuk végig a játékot, aztán megértettük a szervezők kérését, akik azt mondták, hogy nem kicsit lőnénk le a poént a többi játékos előtt, a nyilvánossággal, így inkább ne közvetítsünk. Nem tettük.

A lényeg, hogy ahogy a többi hasonló játékban, itt is szépen nyomról, nyomra haladva lehet eljutni a megoldáshoz. A játék a középiskolásoknak készült, így mi kicsit gyorsabban haladtunk a feladat megoldásával, közben pedig Sherlock Holmesnak képzeltük magunkat, hiszen olyan jól ment a nyomolvasás. 

Talán túl jól is. 

Hiszen a 25 perces pályán nagyjából 10 perc alatt mentünk végig, mi pedig akartuk elhinni, hogy ez ennyi volt, megvan Bácskai nyomozónak az ellenméreg. Így aztán a magunk állította csapdába sétáltunk bele, arról nem is beszélve, hogy a Bonyi szépen meg is mérgezte magát. Már a játék szerint. 

A pályára ugyanis több csapdát építettek be a készítők, aki pedig megmérgeződik, azt a) vagy otthagyják a többiek a pálya szélén, vagy b) egy plusz feladatot teljesítve ki lehet szabadítani a bilincsből.

Egy ideig gondolkodtunk, hogy szükségünk van-e a Bonyira, de aztán egye fene, megmentettük. 

A lényeg, hogy két fiolával álltunk Bácskai nyomozó ágya fölött, közben vészjóslóan pittyegett a monitor mellette. Dia nem túl nyugtatóan szemüveg nélkül próbálta injekciós tűvel kiszívni a kis fiola tartalmát, aztán végül csak sikerült plusz szúrás nélkül Bácskai nyomozó kanüljébe juttatni az ellenszert. 

Ahogy írtam már, egy csapdába belesétáltunk, de a lényeg, hogy még így is sikerült megmenteni a drogkartell után nyomozó Bácskait. További eredményes nyomozást biztos úr. 


 

Szólj hozzá!

Rács mögött a győri "pikó báró"

55 éves kábítószerdílert fogtak el a Győr-Moson-Sopron vármegyei nyomozók.

Szózene est Pajor Tamással és Varga Bencével (Zaporozsec)

Április 25-én 19 órától a szombathelyi Weöres Sándor Színház Márkus Emília termében.

Hogyan alakíthatunk ki egy kis magánszférát a kertben?

Akinek nagy kertje és esetleg még medencéje is van, az tudja nagyon jól, hogy néha meglehetősen nehéz elrejtőzni a kíváncsi szemek elől.

Saját szurkolóira hívta a rendőröket a Haladás vezetősége

A hétfői futsal meccsre mentek ki a foci csapat drukkerei kinyilvánítani a véleményüket.

Szombathelyi pedofilt fogott az ügyészség

Gyermekeket ábrázoló pornóképeket töltött fel egy netes tárhelyre.

Szombathelyi, Jókai utcai gázolás: Semmiféle eltussolás a kapitányság részéről nincs

Megszólalt a szombathelyi rendőrkapitány a kettős gázolás ügyében.

Keresőoptimalizálás: hogy valóban azt kapjuk, amit látni szeretnénk

A keresőoptimalizálás, azaz a SEO szerves része az online marketingnek. Az a lényege, hogy a weboldalakat, illetve azok tartalmait a lehető legelőrébb rangsoroljuk a keresőmotorok találati listáin.

100 nyugtatót beszedve vezetett egy férfi, Kapuvár mellett szenvedett balesetet

Összeveszett az asszonnyal, ezt a megoldást választotta.

Pintér Bence fizetetlen szabadságra megy a kampány ideje alatt

A győri Tiszta Szívvel a Városért Egyesület polgármesterjelöltje felfüggeszti újságírói tevékenységét.

Az idén sem fizet osztalékot a Rába

Győri ingatlanok érétkesítéséről is döntött a cég.

Azzal fenyegette a sárvári gyámügyest a nő, hogy megöli

„Na te büdös k***a, ha te ezt megtetted, akkor nem fogok veled szépen beszélni!”

Tizenkét gyanúsítottja van már annak az ügynek, amiben letartóztatták a volt győri rendőrkapitányt

A volt kapitányon kívül egy másik gyanúsítottat is fogva tartanak, aki szintén fontos és magas rangú, nyugalmazott rendőr.

Szúnyogok: Győrben kiterjedt biológiai gyérítés egyelőre nem szükséges

A Győr-Szol Zrt. már megtette az előkészületeket a szúnyoggyérítési munkálatok megkezdéséhez.

Legyen egy szuper okosóra a legújabb kiegészítőd

Gondoltál már arra, hogy beszerezz egy páratlan okosórát? Ha eddig halogattad a döntést, akkor ezt most tekintsd egy jelnek és üdvözölj a gyűjteményedben egy efféle újdonságot. Nemcsak dekoratív kiegészítő, hanem számtalan előnnyel is bír.