Fotó: Farkas Bazsi

Az LMP Szombathelyen is a saját mérőjével ellenőrzi a levegő minőségét

Farkas Bazsi
2018. december 5. szerda, 18:14
Jelenleg is nagyon magas a PM10 koncentráció, vagyis a szállópor.

Ungár Péter az LMP országgyűlési képviselője sajtótájékoztatón mondta ma el, hogy jelenleg is több magyarországi városban jelentenek rossz levegőt. A pm10, vagyis a szálló por koncentrációja Szombathelyen az egészségügyi határérték másfélszerese. Ezt egyrészt az ipari légszennyezés, másrészt pedig a közlekedés okozza. 

 

A képviselő bejelentette, hogy jövőre a párt saját mobil légszennyezettség mérőjét bevetve járják majd az országot. Többek között Szombathelyre is utaztatják az eszközt, így saját mérésük alapján is meg tudják majd állapítani a levegő minőségét. 

 

Ungár azt mondta, a Falco-gyár témája továbbra is napirenden van, az még most sem egy eldöntött kérdés, hogy a lakók vagy a cég érdekei érvényesüljenek. Emlékeztetett, hogy Hende Csabának (Fidesz-KDNP) a térség országgyűlési képviselőjének volt egy másfél hétig tartó harca a gyárral, ám ez nem vezetett sehova. 

 

Németh Ákos az LMP Vas megyei elnöke azzal egészítette ki, hogy a lakók érdekei nem kerülhetnek előrébb a gazdasági érdekek mögé.

 

Horváth Zoltán elnökségi tag azzal folytatta, hogy a nemrég bejelentett Éljen Szombathely! és LMP városvezetői szövetség nagy hangsúlyt fog fektetni az emberek egészségére és a környezetvédelemre. 


 

comments powered by Disqus
Van még itt cikk a témában:
Twitter megosztás Google+ megosztás