Az LMP és a Jobbik is támogatja a rabszolgatörvény hatályon kívül helyezését

Farkas Bazsi 2019-01-24 17:52:00
Demeter Márta szerint emelni kell az illetményalapot.


Demeter Márta és Keresztes Lóránt az LMP parlamenti képviselői tartottak ma sajtótájékoztatót Szombathelyen. Keresztes azzal kezdte, hogy Ungár Péter képviselőtársa, Bana Tibor jobbikos képviselő támogatásával kezdeményezni fogja a Parlamentben a rabszolgatörvény visszavonását. Ezt egyébként mind az LMP, mind pedig a Jobbik frakció támogatja. 

Keresztes szerint az elmúlt hetek tüntetései azt mutatják, hogy az emberek nem értenek egyet a törvénnyel és azt vissza kell vonni. 

A képviselő szerint az emberek jobb megélhetését nem túlóráztatással, hanem a bérek növekedésével lehet elérni. Véleménye szerint ennek a kiharcolásában segítségükre kell, hogy legyenek a szakszervezetek. Az Audi egy hetes sztrájkja is azt mutatja, hogy összefogással komoly eredményt lehet elérni. Továbbá hangsúlyozta, hogy minden egyes ilyen esetben, amikor egy céget a dolgozók elégedetlensége miatt anyagi hátrányt ér, az egyedül Orbán Viktor és kormánya felelőssége. 

Demeter Márta azzal folytatta, hogy ha nem változik a helyzet, akkor március 14-től a közszolgálati dolgozók sztrájkjára is számítani lehet. A képviselő hangsúlyozta, hogy ezen a területen is tisztességes bér kell a dolgozóknak biztosítani. Az emberek túl vannak hajszolva, ezt mutatják az elmúlt időszakban megnövekedett munkahelyi balesetek is. Demeter azt mondta, hogy a szakszervezetekkel együtt nekiálltak kidolgozni egy új munka törvénykönyvét. 

Az LMP addig is bojkottot hirdet azok ellen a cégek ellen, amelyek alkalmazzák a 400 órás túlórát. Ha valamelyik munkavállaló jelenteni akarja, hogy az ő cége így tett, akkor azt anonim megteheti a www.lmp.hu-n. A párt minden olyan önkormányzatban kezdeményezi a túlóra ellehetetlenítését az önkormányzati cégeknél, ahol van képviselőjük.

Demeter kitért továbbá a illetményalapra. Elmondta, hogy ez jelenleg 38 ezer 650 forint, az LMP azt szeretné elérni, hogy ez 60 ezer forintra nőjön. Bár jelenleg a honvédelmi illetményalap a legmagasabb, még ez sem éri ezt az összeget, itt mindösszesen 44 ezer 600 forint. 


 

Szólj hozzá!

Első körben nem kapott licencet a Haladás

A zöld-fehérek április 25–től május 3-ig pótolhatják a hiányzó dokumentumokat, és bizonyíthatják a Klublicenc Szabályzatnak való megfelelésüket.

Három új gyalogátkelőhelyet terveztetnek meg Szombathelyre

Az elképzelés szerint a Markusovszky kórházzal szemben, a Dolgozók útján és a Körmendi úton is egy-egy új zebra létesül hamarosan.

LMP: minél több zöld képviselőre van szükség az EP-ben

Akik aláírásukkal az LMP-t támogatják, egyúttal nemet mondanak az akkumulátor-gyártásra - jelentette ki Tetlák Örs, az ellenzéki párt országos elnökségi tagja kedden Budapesten.

Rács mögött a győri "pikó báró"

55 éves kábítószerdílert fogtak el a Győr-Moson-Sopron vármegyei nyomozók.

Szózene est Pajor Tamással és Varga Bencével (Zaporozsec)

Április 25-én 19 órától a szombathelyi Weöres Sándor Színház Márkus Emília termében.

Hogyan alakíthatunk ki egy kis magánszférát a kertben?

Akinek nagy kertje és esetleg még medencéje is van, az tudja nagyon jól, hogy néha meglehetősen nehéz elrejtőzni a kíváncsi szemek elől.

Saját szurkolóira hívta a rendőröket a Haladás vezetősége

A hétfői futsal meccsre mentek ki a foci csapat drukkerei kinyilvánítani a véleményüket.

Szombathelyi pedofilt fogott az ügyészség

Gyermekeket ábrázoló pornóképeket töltött fel egy netes tárhelyre.

Szombathelyi, Jókai utcai gázolás: Semmiféle eltussolás a kapitányság részéről nincs

Megszólalt a szombathelyi rendőrkapitány a kettős gázolás ügyében.

Keresőoptimalizálás: hogy valóban azt kapjuk, amit látni szeretnénk

A keresőoptimalizálás, azaz a SEO szerves része az online marketingnek. Az a lényege, hogy a weboldalakat, illetve azok tartalmait a lehető legelőrébb rangsoroljuk a keresőmotorok találati listáin.

100 nyugtatót beszedve vezetett egy férfi, Kapuvár mellett szenvedett balesetet

Összeveszett az asszonnyal, ezt a megoldást választotta.

Pintér Bence fizetetlen szabadságra megy a kampány ideje alatt

A győri Tiszta Szívvel a Városért Egyesület polgármesterjelöltje felfüggeszti újságírói tevékenységét.

Az idén sem fizet osztalékot a Rába

Győri ingatlanok érétkesítéséről is döntött a cég.

Azzal fenyegette a sárvári gyámügyest a nő, hogy megöli

„Na te büdös k***a, ha te ezt megtetted, akkor nem fogok veled szépen beszélni!”