Fotó: Ugytudjuk.hu

Szeptember elsejétől új rend lépett életbe a szombathelyi vasútállomás környékén. A Kisfaludy utca Vörösmarty és Nádasy utcák közti szakaszát egyirányúsították és fizetőparkolóssá alakították ki. De így tettek a Széll Kálmánban, és a Vasút utca egy szakaszán is. 

 

 

Akkor a fideszes városvezetés azt mondta, hogy a környék lakói keresték meg őket azzal, hogy szeretnék ha ez az intézkedés segítené őket abban, hogy tudjanak parkolni. Állításuk szerint ugyanis a környéken annyi autó áll, hogy az itt lakóknak szinte lehetetlen a parkolás. 

 

Bár több ellenzéki képviselő is kérte, hogy mutassanak egy jegyzőkönyvet, vagy mondják meg, hogy hányan kérték ezt a változást a városvezetők ezt azzal hárították, hogy egy lakossági fórumon történt mindez, ott pedig nem készül jegyzőkönyv, ám számos ott lakóról van szó.

 

 

Én is kutattam a témába. Sok mindent nem találtam, a közgyűlési és az azt megelőző Gazdasági Bizottság jegyzőkönyvét végigolvasva azt látni, hogy a képviselők tárgyalás nélkül nyomtak igent a javaslatra.

 

Szakértői vélemény, hatástanulmány de még csak vita sem alakult ki. A kisebbségben lévő Éljen Szombathely!-MSZP-DK-Együtt frakció egyébként azon az állásponton van, hogy a fizető parkoló rendszert fel kell számolni, ehhez tartják magukat. 

 

Hétfő délután a szombathelyi LMP tartott sajtótájékoztatót a témában.

 

 

Németh Ákos, az LMP Vas megyei elnöke és Horváth Zoltán elnökségi tag azt mondta, hogy több itt lakóval is beszéltek és senki sem ért egyet ezzel a döntéssel, sőt aláírásokat gyűjtenek azért, hogy így tiltakozzanak.

 

A parkolóhely kevesebb lett, a Kisfaludy egyirányúsítása pedig ésszerűtlen (a tájékoztató közben is egy autós a forgalommal szemben hajtott be). 

 

Horváth azt mondta, élhetőbb lenne a város, ha a városvezetők a lakókkal egyeztetve hoznának hasonló döntéseket, mert ezek az intézkedések így csak konfliktusokat szülnek. 

 

Ezért kérik arra a szombathelyi közgyűlést, hogy bírálja felül a korábbi döntését és vonja vissza azt. 
comments powered by Disqus

Egy több mint 100 éves, a Havi-hegy csúcsán álló mandulafa a nyertes.

Mondjuk még így is elég drága.

Barátságos meccset játszik a Crushers.

2011-ben és 2013-ban molesztálta a tizennyolcadik életévét benem töltöttgyereket.

Az 58 törpe pingvin szétmarcangolt tetemét egy járókelő fedezte fel.

Sokkal szorosabb volt, mint a tizenegy nappal ezelőtti bajnoki.

Tettenérték, amint egy padon ült.

A rekordalacsony vízszint miatt az is kilátszik, ami eddig nem.

Twitter megosztás Google+ megosztás