Fotó: Ugytudjuk.hu

Szeptember elsejétől új rend lépett életbe a szombathelyi vasútállomás környékén. A Kisfaludy utca Vörösmarty és Nádasy utcák közti szakaszát egyirányúsították és fizetőparkolóssá alakították ki. De így tettek a Széll Kálmánban, és a Vasút utca egy szakaszán is. 

 

 

Akkor a fideszes városvezetés azt mondta, hogy a környék lakói keresték meg őket azzal, hogy szeretnék ha ez az intézkedés segítené őket abban, hogy tudjanak parkolni. Állításuk szerint ugyanis a környéken annyi autó áll, hogy az itt lakóknak szinte lehetetlen a parkolás. 

 

Bár több ellenzéki képviselő is kérte, hogy mutassanak egy jegyzőkönyvet, vagy mondják meg, hogy hányan kérték ezt a változást a városvezetők ezt azzal hárították, hogy egy lakossági fórumon történt mindez, ott pedig nem készül jegyzőkönyv, ám számos ott lakóról van szó.

 

 

Én is kutattam a témába. Sok mindent nem találtam, a közgyűlési és az azt megelőző Gazdasági Bizottság jegyzőkönyvét végigolvasva azt látni, hogy a képviselők tárgyalás nélkül nyomtak igent a javaslatra.

 

Szakértői vélemény, hatástanulmány de még csak vita sem alakult ki. A kisebbségben lévő Éljen Szombathely!-MSZP-DK-Együtt frakció egyébként azon az állásponton van, hogy a fizető parkoló rendszert fel kell számolni, ehhez tartják magukat. 

 

Hétfő délután a szombathelyi LMP tartott sajtótájékoztatót a témában.

 

 

Németh Ákos, az LMP Vas megyei elnöke és Horváth Zoltán elnökségi tag azt mondta, hogy több itt lakóval is beszéltek és senki sem ért egyet ezzel a döntéssel, sőt aláírásokat gyűjtenek azért, hogy így tiltakozzanak.

 

A parkolóhely kevesebb lett, a Kisfaludy egyirányúsítása pedig ésszerűtlen (a tájékoztató közben is egy autós a forgalommal szemben hajtott be). 

 

Horváth azt mondta, élhetőbb lenne a város, ha a városvezetők a lakókkal egyeztetve hoznának hasonló döntéseket, mert ezek az intézkedések így csak konfliktusokat szülnek. 

 

Ezért kérik arra a szombathelyi közgyűlést, hogy bírálja felül a korábbi döntését és vonja vissza azt. 
comments powered by Disqus

Van pályafűtés, de gondot okoz, hogy traktorral nem lehet a gyepre hajtani.

Van pályafűtés, de gondot okoz, hogy traktorral nem lehet a gyepre hajtani.

Kigyulladt egy családi ház.

És a szél még az útra is hordhatja.

Árokba borult egy autó Gersekarát és Vasvár között.

Két mentős, egy mentőautó, rengeteg karácsonyi dal.

Előtte 15 percig várt, hogy sorra kerüljön.

Az Európa Tanács emberi jogi biztosa pénteken szólította fel a köztársasági elnököt, hogy ne írja alá.

Budai Gyula ma reggel a Mokkában maga mesélte el, micsoda komoly volt a helyzet. 

Isten éltesse Joli nénit!

Két autóst csíptek el a rendőrök.

Milyen érdekes, hogy a szerdai “rabszolgatörvény” megszavazása után dobták le a nyugdíjemelés bombát.

Sál, sapka, szánkó, hólapát. 

Meg is jutalmazták őket a kemény munkáért.

Anarchiába hajló, eszetlen rendbontás történt szerdán az Országgyűlésben és a Parlament előtti téren - mondta Kövér László, az Országgyűlés elnöke.

Twitter megosztás Google+ megosztás