Az Illés Akadémián nevelkedett, majd Dániába kikerült 18 éves gólvágó tért haza Magyarországra

ugytudjuk.hu
2019. február 15. péntek, 11:31
Persze, nem Szombathelyre.

Burai Erik Debrecenben folytatja pályafutását – írja a Debreceni VSC honlapja. A 18 éves támadó támadó az elmúlt egy évben Dániában, a Midtjyllandnál futballozott, onnan tért haza.

 

Burai Erik Zalaegerszegen született, és Hévízen,

 

majd az Illés Akadémián nevelkedett. Szombathelyről igazolt tavaly januárban az FC Midtjyllandhoz.

 

A fiatal játékos az utánpótlás-válogatottakban és klubja korosztályos csapataiban is szép számban termelte a gólokat. A 2016–2017-es szezonban 27 mérkőzésen 29 gólt rúgott az U16-os kiemelt bajnokságban, ezzel gólkirály lett. Az utána következő szezonban a Haladás U17-es csapatában 11 meccsen 7 találatig jutott, majd tavasszal a dán korosztályos bajnokságban 13 meccsen hatszor volt eredményes. Az U17-es válogatottban nyolc mérkőzésen háromszor talált be az ellenfél hálójába - írja a Rangadó.

 

Itthon összesen 168 hivatalos találkozón 175 gólt szerzett pályafutása során.

 

Az amúgy is kevés gólt szerző és kiesés szélén álló Haladásnak nem érné meg hozzá hasonló, a klubhoz és a városhoz közel álló játékosokat igazolni? Akár már előre felkészülni az NB2-re, és feltölteni a keretet olyan focistákkal, akikre a másodosztályban is lehet számítani. Talán a közönség is jobban elfogadná ezeket az embereket, mint a mostanában játszó tucatlégiósokat.

 

comments powered by Disqus
Van még itt cikk a témában:
Twitter megosztás Google+ megosztás