Az egyik helyen nem kellett, a másikban jó lesz?

ugytudjuk.hu 2019-08-04 19:35:00
Bukott jelölteket rebootol a Fidesz Szombathelyen.

Korábban már írtunk a Fidesz által pár héttel ezelőtt megjelent szombathelyi képviselőjelöltekről. Az új eddig ismeretlen nevek egyből színessé tették a kampányt, hiszen az Oladi lakótelepen induló Büki Zoltán Körmenden él és szélsőségesen gyűlöli a Falco kosárlabdacsapatát. A Derkovits lakótelep északi részén próbálkozó Janzsó Zoltán pedig azzal hívta fel magára a figyelmet, hogy szerinte a másik Derkovitsos körzetben induló Fidesz-KNDP-s Melega Miklós testnevelésből felmentett, alkalmatlan jelölt.

A megyei levéltárat irányító Melega amúgy jelentős vereséget szenvedett az Éljen Szombathely! Egyesület jelöltjével, László Győzővel szemben, ám most ugyanott próbálkozik, ahol tavaly. Igaz új ellenfelet kap a körzet régi képviselője, a függetlenként induló Czeglédy Csaba személyében.

Vannak azonban olyan korábban már körzetükben megbukott fideszes politikusok, akik inkább máshol próbálkoznak. Horváth Csaba feketeöves ebben a módszerben. A 2006-ban a közgyűlésbe bekerült polgárikörös előbb a vasút környékének volt a képviselője, majd a körzethatások átszabásával 2010-től már a Derkovitson nyert. Öt évvel ezelőtt, azonban csúnyán leszerepelt. Összesen 33%-ot kapott, miközben a fiatal, addig szinte ismeretlen Horváth Soma 51% feletti eredménnyel magabiztosan hozta el tőle a városrészt. A veterán fideszes politikus az elmúlt ciklusban a pálya széléről figyelte az eseményeket, ám most újra próbálkozna, ám már a KISZ lakótelepen.

Szintén nem mert egykori körzetében rajthoz állni Rettegi Attila, aki az Oladi lakótelepen kapott ki legutóbb. Míg ő 35%-ot szerzett, addig a baloldali Horváth Attila 41%-kal győzött. A közgyűlésbe így listán bejutó Rettegi most a Szentkirály-Gyöngyöshermán-Gyöngyösszőlős városrészen szépítene.

Hasonló módszert választott a mostanában, az általa vezetett városi sportdelegáció botrányáról elhíresült Lendvai Ferenc is. A Fidesz frakcióvezetője szintén listán került be 2014-ben a közgyűlésbe, hiszen korábbi körzetében veszített Kelemen Krisztiánnal szemben a Joskar-Olán. Itt a fentieknél sokkal szorosabb eredmény született. Lendvai közel 42 százalékos eredményével szemben Kelemen 43%-kal nyert csupán. Csakhogy az elmúlt öt évben az Éljen Szombathely! frakcióban politizáló képviselő az egyik legaktívabb, a körzetéért legtöbbet dolgozó képviselő volt, így a városi tanácsnoki pozíciót is betöltő Lendvai idén inkább másik választókerületet választott, és inkább Kopcsándi Józseffel szemben indul el, hátha ott több sikerrel jár, mint ahonnan egyszer már elkergették.

Szólj hozzá!

Közös listát állít Budapesten és az EP-választáson a DK, az MSZP és a Párbeszéd

A közös EP-lista vezetője Dobrev Klára lesz, a lista első négy helyét a DK kapta.

Az önkormányzat bevonásával fog bármi is történni a szombathelyi Nagyszállóval

A parkoló kérdésben is minden segítséget meg fog adni a városvezetés.

Nyakkitekeréssel fenyegette a kalauzt a szombathelyi vonaton egy férfi

Annak ellenére szállított kerékpárt, hogy azon a járaton a kerékpár szállítása tilos volt.

2027-től új villanyvonatok járnak Szombathely és Budapest között

Az óránkénti 160 kilométeres sebességre képes ötrészes járművek hossza 106,2 méter, az ülőhelyek száma a nyári és téli üléselrendezéstől függően rugalmasan változtatható.

Zöld Bajnok díjat nyert Szombathely

Szombathely minden várakozást felülmúlt.

Győrszentivánon két rákkeltő anyag tekintetében veszélyeztetettség áll fenn

Elkészült a civil légszennyezettség-mérés szakmai értékelése.

Homlok ne hazudj! Erzsi takarodj!

Felirat jelent meg a Haladás Sportkomplexum oldalán.

Magyar Péter: Nem úszhatja meg a maffiaállam feje, Orbán Viktor

Több ezer fő vett részt Magyar Péter budapesti tüntetésén.

Átépítik a szombathelyi Sportliget rendre víz alá kerülő sétányát

A tervezésnél a dozmati víztározó kapacitásában bíztak.

Dézsi: Borkai egy tátongó seb Győr lelkén és testén

Mesterséges intelligenciával szerkesztett videók léteznek csak Dézsi szerint, olyan nem, amivel zsarolni lehetne.

A szombathelyi börtönbe akart drogot csempészni a győri férfi

Mobiltelefonok és adathordozók is voltak a csomagban.

„Magukat kihuzatták” – közzétette a hangfelvételt Magyar Péter

Varga Judit volt igazságügyi miniszter beszél a felvételen arról, hogy fideszes politikusok kihúzatták a nevüket a Völner-Schadl-ügy irataiból.

Zebrán gázolt a szentgotthárdi nő

A balesetben a sértett nyolc napon túl gyógyuló súlyos sérülést szenvedett.