Az angol erdei tündér elhozta a teljes békét a Sziget fesztiválra

ugytudjuk.hu 2019-08-13 15:40:00
A hétfői nap headlinere a Florence + the Machine volt, mi is megnéztük.

Mi is nagyon vártuk már a Sziget fesztivált, hiszen rengeteg helyszín és program van. Nem volt olcsó mulatság az idei Sziget sem, de azért jó a kaja, jók a fellépők, csak elviselhetetlen a tömeg, de hát a külföldiek tömegesen érkeznek erre a hétre Budapestre. A zenei programok voltak a fő attrakciók, de jól sikerültek az egyéb programok is. A fesztiválon mindenki becsületesen lenyomta az előadásait, a fellépők kitűnő koncertekkel szórakoztatták a közönséget. 

És most következzen a rendes beszámoló, mert nem csak mások mondatait tudjuk ismételgetni.

A hétfői nap a Szigeten is a hőségriadóról szólt, a hangosbemondó több nyelven ismételgette, hogy figyeljünk egymásra, és aki rosszul van, keresse fel az orvosi sátrat. A szervezők szinte minden lehetséges pontra tettek párakapukat, a nagyszínpadhoz konkrétan egy forgó páraágyút, de így is volt olyan pont, ahol önkéntesek tartottak az égbe slagot, hogy ne forrjon fel a fesztiválozók agyvize. Emiatt is csak késő délután indult be igazán a tömeg, délután 5-kor már heringparti volt az ötös Héven, ennek ellenére gördülékenyen ment a bejutás.

Az ott a háttérben egy páraágyú   Fotó: Sziget fesztivál

A nap headlinere a Florence + the Machine volt, nem véletlenül. Előre szólok, nem tudok elfogulatlanul írni a koncertről, hiszen hetek óta vártam, és szent meggyőződésem, hogy a világ jobb hely lenne, ha Florence Welch uralná. 

Az együttes debütáló albuma, a Lungs idén 10 éves, és ezalatt a tíz év alatt olyan zenekarrá tudtak válni, amire talán még a legvájtabb fülű zenesznob is bólint, hiszen a dalok hangszerelése, a szövegek, és az énekesnő hangja egyben megmutatja, hogy igenis lehet még a mai zenére is művészetként tekinteni. 

Ehhez persze szükség van a már korábban említett Florence Welch-re is, aki olyan karakterként áll ki a színpadra, mintha tündérként most pördült volna ki egy Lewis Carrol által megírt erdőből, hogy békét és szeretetet hozzon a világra. Az énekesnő a koncert teljes egésze alatt betáncolta a színpadot, hol kirohant az elejére, hol a zenekara előtt forgott extázisban mezítláb, mint a kislányok, akik a pörgős szoknyájukat csodálják. 

Fotó: Sziget fesztivál


Nem sajnálta a szavakat sem a közönségtől, hol azt kérte, tegyük el a mobilt, hol azt, hogy szeressük egymást és öleljük meg a mellettünk állót, és rengetegszer elmondta, mennyire szereti a közönségét. És ezt tényleg el is hittük neki, a koncert második felében rengeteg időt töltött az elől állók kezét szorongatva – és ami döbbenetes, hogy ezt is hiba nélkül végigénekelte -, hogy aztán a What Kind of Man-t már teljes egészében a korláton állva adja elő. A körülötte lévők pedig imádattal nézték, a nem körülötte lévők pedig a kivetítőt nézték imádattal, a koncert végén pedig mindenki olyan tekintettel indult el, mintha eljött volna a világbéke. 

Szólj hozzá!

Közös listát állít Budapesten és az EP-választáson a DK, az MSZP és a Párbeszéd

A közös EP-lista vezetője Dobrev Klára lesz, a lista első négy helyét a DK kapta.

Az önkormányzat bevonásával fog bármi is történni a szombathelyi Nagyszállóval

A parkoló kérdésben is minden segítséget meg fog adni a városvezetés.

Nyakkitekeréssel fenyegette a kalauzt a szombathelyi vonaton egy férfi

Annak ellenére szállított kerékpárt, hogy azon a járaton a kerékpár szállítása tilos volt.

2027-től új villanyvonatok járnak Szombathely és Budapest között

Az óránkénti 160 kilométeres sebességre képes ötrészes járművek hossza 106,2 méter, az ülőhelyek száma a nyári és téli üléselrendezéstől függően rugalmasan változtatható.

Zöld Bajnok díjat nyert Szombathely

Szombathely minden várakozást felülmúlt.

Győrszentivánon két rákkeltő anyag tekintetében veszélyeztetettség áll fenn

Elkészült a civil légszennyezettség-mérés szakmai értékelése.

Homlok ne hazudj! Erzsi takarodj!

Felirat jelent meg a Haladás Sportkomplexum oldalán.

Magyar Péter: Nem úszhatja meg a maffiaállam feje, Orbán Viktor

Több ezer fő vett részt Magyar Péter budapesti tüntetésén.

Átépítik a szombathelyi Sportliget rendre víz alá kerülő sétányát

A tervezésnél a dozmati víztározó kapacitásában bíztak.

Dézsi: Borkai egy tátongó seb Győr lelkén és testén

Mesterséges intelligenciával szerkesztett videók léteznek csak Dézsi szerint, olyan nem, amivel zsarolni lehetne.

A szombathelyi börtönbe akart drogot csempészni a győri férfi

Mobiltelefonok és adathordozók is voltak a csomagban.

„Magukat kihuzatták” – közzétette a hangfelvételt Magyar Péter

Varga Judit volt igazságügyi miniszter beszél a felvételen arról, hogy fideszes politikusok kihúzatták a nevüket a Völner-Schadl-ügy irataiból.

Zebrán gázolt a szentgotthárdi nő

A balesetben a sértett nyolc napon túl gyógyuló súlyos sérülést szenvedett.