Annyira sürgős volt a szombathelyi fideszes képviselőjelölteknek a mobil kormányablak előtt pózolni, hogy azzal sem törődtek, hogy az autónak még csak területfoglalási engedélye sincsen

Farkas Bazsi 2019-09-20 14:46:00
Vagy lehet a Fideszre már végképp nem vonatkoznak a szabályok?

Szeptember 16-án Lendvai Ferenc, Melega Miklós, Janzsó Zoltán fideszes képviselőjelöltek és Balázsy Péter a párt polgármesterjelöltje boldogan pózolt a Domus áruház tövében parkoló mobil kormányablak előtt. 

Az ügynek annyi előzménye van, hogy még a tavalyi őszi időközi választáson a Szombathelyen már akkor összeállt ellenzék jelöltje László Győző programjában azt ígérte, hogy szorgalmazni fogja, hogy kormányablak nyíljon a Domusban. De nemcsak ez, hanem a közműveknek is létesüljön itt ügyfélszolgálata. 

Az eredményt már ismerjük László 927 szavazatot kapott, míg kihívója a fideszes Melega csupán 696-ot. 

Bár a szavazók többsége Lászlót választotta, a közgyűlés, amikor még  fideszes többsége volt, hallani sem akart az ötlet megvalósításáról. Később aztán, amikor az ellenzéki többség átvette a város vezetését, a közgyűlés megállapodott abban, hogy meg kell vizsgálni a kormányablak létesítésének lehetőségét. 

Az önkormányzat meg is kereste a kormányhivatalt, hogy megtudják milyen feltételeknek kellene ahhoz teljesülnie, hogy kormányablak létesülhessen a Domusban. A hivatal azonban még csak válaszra sem méltatta a városházát. 

Ellenben a többségében még csak jelöltekből álló fideszes csapat úgy néz ki, hamar zöldágra vergődött a hivatallal. De talán túlságosan is elkapkodták a mobil kormányablak ideiglenes telepítését.

Az autó közterületre parkolt le, területfoglalási engedély szükséges ahhoz, hogy felhajthasson a járdára. 

Napokkal a pózolás után is meghajolva áll a kandeláber a kormányablak busz mellett, ennek megjavítása már nem jutott eszébe a képviselőjelölteknek


Az akciót a fideszes jelöltek szeptember 16-án mutatták be. Ezen a napon meg is érkezett a szombathelyi polgármesteri hivatalba az engedélykérelem. Az engedélyt azonban csak másnap, szeptember 17-én állította ki a hivatal. 

Ezek szerint szeptember 16-án engedély nélkül parkolt a járdán a kormányablak autó.


A másik érdekesség, hogy a hivatal a kezelői hozzájárulást rendezvény lebonyolításához adta ki. Ilyent például cirkuszok esetében szoktak kiadni, de mivel arra még nem volt példa, hogy kormányablak autót parkoltasson valaki a város egyik gyalogosoknak fenntartott terén, a hivatal más kategóriát nem tudott neki kitalálni. 

Az autó december 31-ig kapott engedélyt.

Azon túl, hogy úgy látszik ismét egy olyan terület került elő, ahol a Fidesznek nem kell betartania a szabályokat, egy másik, bizonyos szempontból, sokkal aggasztóbb tény is napvilágra került.

A rendszert nem érdekli a választók akarata.

A választók ugyanis igent mondtak László Győzőre és támogatták az elképzelését, hogy kormányablak nyíljon a Domusban. Elsőként a szombathelyi fideszes többség, aztán pedig a kormányhivatal tett úgy, mintha közel 1000 ember voksa semmis lenne, visszaélve így a hivatali hatalmával.

Most pedig a Fidesz kvázi azzal zsarolja a választókat, hogy teljesen mindegy ők kinek adnak felhatalmazást a lakókörnyezetük képviseletére. Eredménye csakis akkor lesz bárminek, ha ők azt majd úgy akarják.


 

Szólj hozzá!

Mire számíthat a cserbenhagyó ittas vezető?

Magyarországon a KRESZ egyértelműen tiltja a járművezetők számára az alkohol fogyasztását, illetve a járművezetést ilyen esetekben.

Elküldték Kuznyecovot az ETO-ból

Két hónapig volt vezetődedző.

Péntektől teljesen lezárják a szombathelyi Rumi utat

A Szőlős utca és a "mozaikos" kereszteződés között fognak aszfaltozni.

Nyomoz a rendőrség a csepregi önkormányzat körül

Ismeretlen tettes ellen sikkasztás vétsége miatt tettek feljelentést.

Első körben nem kapott licencet a Haladás

A zöld-fehérek április 25–től május 3-ig pótolhatják a hiányzó dokumentumokat, és bizonyíthatják a Klublicenc Szabályzatnak való megfelelésüket.

Három új gyalogátkelőhelyet terveztetnek meg Szombathelyre

Az elképzelés szerint a Markusovszky kórházzal szemben, a Dolgozók útján és a Körmendi úton is egy-egy új zebra létesül hamarosan.

LMP: minél több zöld képviselőre van szükség az EP-ben

Akik aláírásukkal az LMP-t támogatják, egyúttal nemet mondanak az akkumulátor-gyártásra - jelentette ki Tetlák Örs, az ellenzéki párt országos elnökségi tagja kedden Budapesten.

Rács mögött a győri "pikó báró"

55 éves kábítószerdílert fogtak el a Győr-Moson-Sopron vármegyei nyomozók.

Szózene est Pajor Tamással és Varga Bencével (Zaporozsec)

Április 25-én 19 órától a szombathelyi Weöres Sándor Színház Márkus Emília termében.

Hogyan alakíthatunk ki egy kis magánszférát a kertben?

Akinek nagy kertje és esetleg még medencéje is van, az tudja nagyon jól, hogy néha meglehetősen nehéz elrejtőzni a kíváncsi szemek elől.

Saját szurkolóira hívta a rendőröket a Haladás vezetősége

A hétfői futsal meccsre mentek ki a foci csapat drukkerei kinyilvánítani a véleményüket.

Szombathelyi pedofilt fogott az ügyészség

Gyermekeket ábrázoló pornóképeket töltött fel egy netes tárhelyre.

Szombathelyi, Jókai utcai gázolás: Semmiféle eltussolás a kapitányság részéről nincs

Megszólalt a szombathelyi rendőrkapitány a kettős gázolás ügyében.

Keresőoptimalizálás: hogy valóban azt kapjuk, amit látni szeretnénk

A keresőoptimalizálás, azaz a SEO szerves része az online marketingnek. Az a lényege, hogy a weboldalakat, illetve azok tartalmait a lehető legelőrébb rangsoroljuk a keresőmotorok találati listáin.

100 nyugtatót beszedve vezetett egy férfi, Kapuvár mellett szenvedett balesetet

Összeveszett az asszonnyal, ezt a megoldást választotta.