Annyira kiborultak az önkéntesek a parkerdei szemétszedésen, hogy többen is feljelentést akarnak tenni a SZOVA ellen - Videó!

VPP 2019-04-01 13:56:00
Az Erdei iskola úti hulladéklerakó telep környékén uralkodó borzalom sokakat zaklatott fel.


Szombaton a Tiszta Szombathelyi Parkerdőért Csoport által szervezett szemétszedésen ismét rengeteg természetszerető szombathelyi gyűlt össze, hogy saját szabadidejüket feláldozva megtisztítsák a városi Parkerdőt a temérdek mennyiségű hulladéktól. Körülbelül 80 önkéntes 300 zsákot töltött meg illegálisan lerakott szeméttel. Az eseményen részt vett rengeteg gyerek, fiatal (hisz a környezettudatosságra nevelés a legjobb megelőzés, én is vittem a kisfiam - a szerk.), többek közt a Brenner iskola cserkész csapata, Hobbisták box klub, Skorpió box klub is. 
 


Az önkéntesek több csomóponton is tisztították a szombathelyi Parkerdőt, de azok közül, akik az Erdei úti hulladéklerakó környékén szedték a szemetet, többeknél is elszakadt a cérna, volt aki egy idő után annyira dühös és csalódott lett, hogy inkább hazament. Korábban már írtunk a csoport kétségbeesett és kilátástalan küzdelméről, amely az erdő tisztaságáért zajlik, érdemes elolvasni, ha jobban képbe szeretne az ember kerülni a problémával.
 


Teljesen érthető az emberek reakciója, hisz döbbenetes, ami a szeméttelep környékén uralkodik, magam is többször tapasztaltam a saját szememmel, még videót is készítettünk a helyszínről, de azóta még durvább a helyzet. Az erdő szó szerint úgy néz ki, mint egy hulladék-kiállítás helyszíne. A Tiszta Szombathelyi Parkerdő Csoport tagjai szerint - akiknek zöme fél életét a Parkerdőben él, így bőven van rálátásuk a dolgokra - a telep üzemeltetője egyáltalán nem foglalkozik az ottani problémákkal. Amint feltámad a szél, zacskók és szemét tömkelegét hordja ki az erdőbe, teletűzdelve a fákat, arról nem is beszélve, hogy sok ember teljesen érthetetlen módon a kerítés mellé ömleszti a mocskát, ami aztán marad ott, ahol van, a szél, a vadak széthordják, az erdő pedig egyre rosszabb állapotban van.
 


A szombati szemétszedés után többeknél is betelt a pohár, akik készek feljelentést tenni a szeméttelep üzemeltetőjével (SZOVA Zrt.) szemben, ugyanis állításuk szerint semmiféle erőfeszítés nem történik arra, hogy a fent említett problémát kezeljék, megoldják. Tény és való, hogy a hulladéklerakóból kiömlő szemetet ez már nem az önkéntesek feladata összeszedni (megjegyzem, egy normális világban senkinek sem kellene összeszedni mások szemetét, de adjunk hálát nekik, hogy mégis megteszik - a szerk.). A Tiszta Szombathelyi Parkerdőért Csoport tagjai arra buzdítanak mindenkit, akinek elege van, hogy kövessék őket és tegyenek minél többen feljelentést. Abban bíznak, hogy ennek hatására talán az illetékesek fokozottabban fognak figyelni a problémára.

Végezetül érdemes megnézni a csoport egyik alapítója, Kapy Ancsa videóját, amely a mostani állapotokra hívja fel a figyelmet. 
 

György Hasznos

A Tiszta Szombathelyi Parkerdőért Csoport has 1,270 members. A csoport célja az emberek figyelmének felkeltése a Szombathelyi Parkerdő tisztaságának...

Kérdéseinkkel megkerestük a SZOVA-t, amint megkapjuk a válaszokat, jelentkezünk.




Szólj hozzá!

Szakadozik a felhőzet csütörtökön, de lehet zápor

A legmagasabb nappali hőmérséklet 10 és 17 fok között valószínű.

Mire számíthat a cserbenhagyó ittas vezető?

Magyarországon a KRESZ egyértelműen tiltja a járművezetők számára az alkohol fogyasztását, illetve a járművezetést ilyen esetekben.

Elküldték Kuznyecovot az ETO-ból

Két hónapig volt vezetődedző.

Péntektől teljesen lezárják a szombathelyi Rumi utat

A Szőlős utca és a "mozaikos" kereszteződés között fognak aszfaltozni.

Nyomoz a rendőrség a csepregi önkormányzat körül

Ismeretlen tettes ellen sikkasztás vétsége miatt tettek feljelentést.

Első körben nem kapott licencet a Haladás

A zöld-fehérek április 25–től május 3-ig pótolhatják a hiányzó dokumentumokat, és bizonyíthatják a Klublicenc Szabályzatnak való megfelelésüket.

Három új gyalogátkelőhelyet terveztetnek meg Szombathelyre

Az elképzelés szerint a Markusovszky kórházzal szemben, a Dolgozók útján és a Körmendi úton is egy-egy új zebra létesül hamarosan.

LMP: minél több zöld képviselőre van szükség az EP-ben

Akik aláírásukkal az LMP-t támogatják, egyúttal nemet mondanak az akkumulátor-gyártásra - jelentette ki Tetlák Örs, az ellenzéki párt országos elnökségi tagja kedden Budapesten.

Rács mögött a győri "pikó báró"

55 éves kábítószerdílert fogtak el a Győr-Moson-Sopron vármegyei nyomozók.

Szózene est Pajor Tamással és Varga Bencével (Zaporozsec)

Április 25-én 19 órától a szombathelyi Weöres Sándor Színház Márkus Emília termében.

Hogyan alakíthatunk ki egy kis magánszférát a kertben?

Akinek nagy kertje és esetleg még medencéje is van, az tudja nagyon jól, hogy néha meglehetősen nehéz elrejtőzni a kíváncsi szemek elől.

Saját szurkolóira hívta a rendőröket a Haladás vezetősége

A hétfői futsal meccsre mentek ki a foci csapat drukkerei kinyilvánítani a véleményüket.

Szombathelyi pedofilt fogott az ügyészség

Gyermekeket ábrázoló pornóképeket töltött fel egy netes tárhelyre.

Szombathelyi, Jókai utcai gázolás: Semmiféle eltussolás a kapitányság részéről nincs

Megszólalt a szombathelyi rendőrkapitány a kettős gázolás ügyében.

Keresőoptimalizálás: hogy valóban azt kapjuk, amit látni szeretnénk

A keresőoptimalizálás, azaz a SEO szerves része az online marketingnek. Az a lényege, hogy a weboldalakat, illetve azok tartalmait a lehető legelőrébb rangsoroljuk a keresőmotorok találati listáin.

100 nyugtatót beszedve vezetett egy férfi, Kapuvár mellett szenvedett balesetet

Összeveszett az asszonnyal, ezt a megoldást választotta.