Amerikában egy nap alatt 52 ezer új koronavírussal fertőződött beteget regisztráltak

Fehér Buda 2020-07-02 11:04:00
Rekordot döntöttek az Államokban, egy egészségügyi szakértő szerint akár napi 100 ezer megbetegedést is elérhetnek az országban.

Egyre ijesztőbb méreteket ölt a koronavírus-járvány a tengeren túlon. Az Amerikai Egyesült Államokban ugyanis 

csak szerdán 52 ezer új megbetegedést regisztráltak.

A Johns Hopkins Egyetem szerint ez az eddigi abszolút rekord, még egy országban sem tapasztaltak ilyen meredek emelkedést a betegek számában. Mindeközben Donald Trump továbbra is elbagatellizálja a járvány súlyosságát, az elnök szerdán azt nyilatkozta, a koronavírus egy nap majd szépen csendben eltűnik, mindenféle emberi beavatkozás nélkül. A Fox Businessnek adott interjújában erősítette meg az elképzelését, majd hozzátette, hogy szerinte nemsokára készen lesznek az oltóanyagok is.

Kedden nyolc államban is megdőlt a napi rekord, akkor összesen 44 ezer beteget találtak az orvosok. Dr. Anthony Fauci, egy amerikai egészségügyi szakértő szerint azonban a járvány egyre durvább méreteket fog ölteni a közeljövőben,

Fauci szerint az sem elképzelhetetlen, hogy nemsokára napi 100 ezer megbetegedést okozhat majd az Egyesült Államokban a koronavírus.

Trumpot mindeközben egyre hevesebb bírálat éri, amiért ennyire félvállról veszi a globális egészségügyi krízist, de azt sem nézik jó szemmel az amerikaiak, hogy az elnök nem hajlandó példát mutatni a lakosság számára, még akkor sem vett fel maszkot, amikor gyárakat látogatott meg Amerika szerte. New York kormányzója, Andrew Cuomo szerint egyértelműen Trump a felelős azért, hogy ennyire elszabadult az országban a járvány, Cuomo azt mondja, az elnök legnagyobb bűne az, hogy nem hisz azoknak a szakértőknek, akik már hónapok óta azt szajkózzák, hogy erősebben kellene fellépni a vírussal szemben.

A járvány újbóli fellángolása miatt egyre több államban kell visszaállítani a kijárási korlátozások valamilyen formáját. Kaliforniában újból bezárták a bárokat, és megtiltották a vendéglátó egységeknek, hogy zárt helyen szolgálják ki a vendégeket. Arizonában szintén bezárták a várokat, de a konditermekere, mozikra és a strandokra is visszakerült a lakat. Texasban viszont lázadoznak a szórakozóhelyek, 10 millió dollárra perlik Greg Abottot, az állam kormányzóját, amiért újból be kell zárniuk a kocsmákat. 

Trump azért próbálja hárítani a felelősséget, miközben egyre feljebb kúsznak a megbetegedések számai, az elnök nekiállta Bident, a demokraták elnökjelöltjét támadni, de azt is egyre többször hangoztatja, hogy akár tíz évre is börtönbe csukhatják azokat a tüntetőket, akik megrongálnak egy-egy konföderációs emlékművet.

Forrás: The Guardian

Szólj hozzá!

Bebes István, körmendi polgármester feljelentést tesz, mert közadatokat jelentetett meg az Ugytudjuk.hu

A város első embere szerint üzleti titok egy közpénzből felújított, nemzeti vagyonnak minősülő épület üzemeltetésére tett pályázati ajánlat.

MÁV: Szombattól folytatódik a tavaszi utómunkálat a győri fővonalon

A Budapest–Győr–Hegyeshalom vonalon a karbantartás második fázisa érinti az S10-es, S12-es és G10-es járatokat, a szombathelyi Savaria IC-ket és a soproni InterCityket.

„Rohadjon meg minden kék!” – 80 nap elzárás jár a szombathelyi rendőr fenyegetéséért

Bíróságról börtönbe szállítás közben fenyegetőzött a rab.

A szentiváni civil jelölt Pintér Bence polgármesterjelöltségét támogatja

Pintér Bence egyesülete pedig úgy támogatja dr. Balog-Farkas Renátát, hogy nem indulnak el a szentiváni körzetben.

Kapott-e fizetést Jagodits Zsuzsa?

A szombathelyi Fidesz képviselőjelöltje annak a Haladásnak a kommunikációs vezetője, ahol hónapok óta nem volt fizetés. A városi közgyűlésben megint téma volt a foci.

Ököllel mellkason ütötte volt párját a szombathelyi férfi

A nő nyolc napon túl gyógyuló súlyos sérülést szenvedett.

Szakadozik a felhőzet csütörtökön, de lehet zápor

A legmagasabb nappali hőmérséklet 10 és 17 fok között valószínű.

Mire számíthat a cserbenhagyó ittas vezető?

Magyarországon a KRESZ egyértelműen tiltja a járművezetők számára az alkohol fogyasztását, illetve a járművezetést ilyen esetekben.

Elküldték Kuznyecovot az ETO-ból

Két hónapig volt vezetődedző.

Péntektől teljesen lezárják a szombathelyi Rumi utat

A Szőlős utca és a "mozaikos" kereszteződés között fognak aszfaltozni.

Nyomoz a rendőrség a csepregi önkormányzat körül

Ismeretlen tettes ellen sikkasztás vétsége miatt tettek feljelentést.

Első körben nem kapott licencet a Haladás

A zöld-fehérek április 25–től május 3-ig pótolhatják a hiányzó dokumentumokat, és bizonyíthatják a Klublicenc Szabályzatnak való megfelelésüket.

Három új gyalogátkelőhelyet terveztetnek meg Szombathelyre

Az elképzelés szerint a Markusovszky kórházzal szemben, a Dolgozók útján és a Körmendi úton is egy-egy új zebra létesül hamarosan.

LMP: minél több zöld képviselőre van szükség az EP-ben

Akik aláírásukkal az LMP-t támogatják, egyúttal nemet mondanak az akkumulátor-gyártásra - jelentette ki Tetlák Örs, az ellenzéki párt országos elnökségi tagja kedden Budapesten.

Rács mögött a győri "pikó báró"

55 éves kábítószerdílert fogtak el a Győr-Moson-Sopron vármegyei nyomozók.

Szózene est Pajor Tamással és Varga Bencével (Zaporozsec)

Április 25-én 19 órától a szombathelyi Weöres Sándor Színház Márkus Emília termében.