Abszolút a helyiekről szólt a hétvége a Joskar Ola lakótelepen

ugytudjuk.hu 2019-08-13 11:35:00
A szombati munkanap ellenére rengetegen látogattak el a XXI. Joskar-Ola Napok Kulturális és Sportfesztiválra.

A Joskar-Ola Alapítvány hétvégén rendezte meg a . A szombati munkanap ellenére már reggel 9 órakor feltöltötték a nagyszínpad melletti területet a 3. Joskar-Ola márkafüggetlen tuningtalálkozó és verseny résztvevői. A megépített és feltuningolt gépcsodák több kategóriában is összemérhették a tudásukat. Volt szépségverseny, motortér belső esztétikai verseny, hangnyomás mérés, melyben az első helyet 140 decibell körüli értékkel vitték el. Az ország különböző részeiről érkeztek ide a verdákkal.

Ezt a programot leszámítva abszolút a Joskar-Ola lakótelepről szólt a rendezvény, hiszen kora délután már hirdették is a gulyásfőző verseny nyerteseit, melyen egy joskar-olai kötődésű csapat nyert. Egyébként a gulyásfőzéshez a joskar-olai csapatok részére az alapítvány ingyen biztosította a hozzávalókat. Ezt követően indult a gyerekek részére az aszfaltrajz verseny, ahol szinte csak joskar-olai gyerekek indultak és nyertek. Délelőtt a Remek Műhely interaktív műsorral is szórakoztatta a kilátogató gyerekeket, sőt sakkversenyt is rendeztek a gyerekek és a felnőttek számára.

@@joskarolanap-bs08_0.jpg@@

Fotó: szombathely.hu / Benkő Sándor

A kutyafuttatón Kunhegyesi Tibor szervezésében tartottak kutyaszépségversenyt több kategóriában és a díjak nagy részét idén is a joskar-olai kutyusok zsebelték be. Szinte egész nap kint volt a Rendőrség a bűnmegelőzési és drogprevenciós tanácsadással, a gyerekek különböző feladatokat oldhattak meg ebben a témában és még ajándékokat is kaptak. Hasonlóan, a Szombathelyi Távhőszolgáltató Kft. is kitelepült, ahol a környezetvédelmi tájékoztatás mellett a gyerekek különböző játékokban vehettek részt és a szombathelyi gyerekek nagy kedvence a Hőmanó is jelen volt.


Mint minden évben idén is felléptek a horvát és német nemzetiségi önkormányzatok zenés, táncos, tamburás műsorral szombaton délután, ezt követően a joskar-olai tagokból álló Bagatell zenekar lépett színpadra, majd megérkezett Essemm, Lazy és Opitz Barbi is. A szombati napot Bori DJ egy Retro Discoval zárta.

@@joskarolanap-bs07_0.jpg@@

Fotó: szombathely.hu / Benkő Sándor


Vasárnap reggel szintén a gyerekeké volt a főszerep, hiszen a már hagyományosnak mondható Cross gyermek és ifjúsági akadálypályán mérhették össze a tudásukat, melyet a Hobbisták szerveztek immár harmadik alkalommal. Az erőpróbát közel 100 gyerek teljesítette, amely 25 akadályból állt össze. Ezt a követően a Bum Bum gyerekzenekar szórakoztatta a közönséget, majd a D-Station szombathelyi
zenekarnak adták át a színpadot.

A protokoll szerint vasárnap négy órakor kezdődött a köszöntő beszédek sorozata, ahol Dr. Puskás Tivadar, Szombathely Polgármestere nyitotta a sort, aki beszédében méltatta a Joskar-Ola Alapítvány munkáját. Majd Kelemen Krisztián, a Joskar-Ola lakótelep önkormányzati képviselője következett, aki megköszönte az alapítvány munkáját és a támogatók anyagi segítségét. Kitért arra, hogy ez a rendezvény a joskar-olai lakókról szól és az alapítvánnyal közösen azért dolgoznak, hogy ezen a rendezvényen mindenki jól érezhesse magát és kapjon valamit. Kiemelte,
hogy az alapítvány kuratóriuma elfogadva javaslatát az idei ében a szeptemberben induló Mate Mersic Miloradic Horvát Általános Iskola és Óvoda támogatására ajánlották fel a rendezvényt. Ennek köszönhetően összesen több, mint 2 millió forint támogatást gyűjtöttek össze a volt Szent-Györgyi középiskola épületében induló intézménynek, ahová már több joskar-olai gyerek is jelentkezett.

Kelemen Krisztián, külön köszönetet mondott a támogató cégvezetőknek, az önkormányzatnak és Dr. Ipkovich György, városi képviselőnek, aki családi okok miatt nem lehetett jelen a rendezvényen, de mivel ő maga is horvát származású és sokat tett azért, hogy a horvátok elindulhassanak ezzel az intézménnyel ezért Dr. Nemény Andrást kérte fel, hogy mondja el helyette, amit ő szeretett volna. Aki jótékonyságot vet, barátságot arat! – ezzel a közmondással zárta beszédét Kelemen Krisztián.

@@joskarolanap-bs15_0.jpg@@

Fotó: szombathely.hu / Benkő Sándor

Dr. Nemény András, városi képviselő kiemelte, hogy neki és az Éljen Szombahely! frakciónak nagyon fontos minden oktatási intézmény és a horvátok eddig is és ezután is számíthatnak az Éljen Szombathely! támogatására. Örömét fejezte ki, hogy a 2011-ben bezárt iskolaépület ismét vissza kapta oktatási funkcióját, valamint kiemelte, hogy a horvátok nemcsak a horvát közösségnek, hanem a Joskar Ola lakótelepen élő gyerekeknek nyitják meg az oktatási intézmény kapuit szeptemberben.

@@joskarolanap-bs16_0.jpg@@

Fotó: szombathely.hu / Benkő Sándor

A Horvát Oktatási Központ a következő támogatásokat kapta:

Falco Zrt. – bútorlap támogatás 500.000,-Ft értékben,
Csercsics Faipari Kft. – faipari szerelvények díjából kedvezmény 500.000,-Ft értékben,
Szombathelyi Sportközpont és Sportiskola Nkft. – defibrillátor készülék 450.000,-Ft értékben,
Kozma Kft. – pénzbeli felajánlás 250.000,-Ft értékben,
Györgyi Kft. – pénzbeli felajánlás 200.000,-Ft értékben,
Szombathelyi Decathlon Áruház – vásárlási utalvány sportszerekre 150.000,-Ft értékben,
Prenor Kft. – dísznövény felajánlás 100.000,-Ft értékben,
Villkász Kft. – pénzbeli felajánlás 50.000,-Ft értékben
Papp & Pezenhófer Kft. - pénzbeli felajánlás 50.000,-Ft értékben
Joskar-Ola Alapítvány - pénzbeli felajánlás 50.000,-Ft értékben


A támogatásokat részben a felajánló cégek képviselői részben pedig Kelemen Krisztián, városi képviselő és Bakos Ildikó, a Joskar-Ola Alapítvány Elnöke adták át. Kelemen Krisztián, városi képviselő pedig már korábban kérte a szombathelyi Közgyűlést, hogy 500.000,-Ft-tal támogassa az önkormányzat a horvát iskola udvarán egy játszótér kialakítását, amely a tervek szerint az elkövetkezendő hetekben el is készül.

@@joskarolanap-bs22_0.jpg@@

Fotó: szombathely.hu / Benkő Sándor

Paukovitsné Horváth Edit, a Mate Mersic Miloradic Általános Iskola és Óvoda intézményvezetője vette át a támogatásokat és mondott köszönetet minden támogatónak és az alapítványnak, valamint Kelemen Krisztiánnak. Bakos Ildikó, Elnök beszédében kihangsúlyozta, hogy az alapítvány minden évben felkarol egy-egy nemes ügyet és minden évben jótékonysággal kapcsolják össze a rendezvényt, így kapott tavaly a Micimackó Óvoda is közel másfél millió forint értékű támogatást, melynek köszönhetően minden csoportszobában cserélték a bútorzatot. Beszédében megköszönte az alapítványi tagok munkáját és kiemelte, hogy minden alapítványi tag önkéntes munkában, tehát ingyen végzi a feladatát a lakótelep érdekében.

A hivatalos átadó után a nyereményjáték sorsolása következett, ahol közel 80 tombolatárgyat sorsoltak ki, köztük 100.000,-Ft értékű bútorlap utalványt a Falco Zrt. jóvoltából, 100.000,-Ft értékű húskészítményeket Bíró Tibor felajánlásaként, 40.000,-Ft értékben Decathlon vásárlási utalványt, és 30.000,-Ft értékben utazási utalvány Kelemen Krisztián, városi képviselő felajánlásaként.

Ezt követően fellépett a Pair’O Dice, a Kelemen Kabátban és a Compact Disco zenekar. A rendezvényt a Távhő által támogatott 12 perces tűzijáték zárta. A két napos fesztiválon színvonalas vidámpark várta a kilátogatókat, ahol a 14 év alatti joskar-olai gyerekek ingyen vehették igénybe a vidámpark egyes szolgáltatásait a Yo kupon segítségével, amely Kelemen Krisztián, városi képviselőnek köszönhető. A programok között a kirakodóvásárban, a gasztrotéren vagy az alapítvány által készített raklapbútorokon pihenhettek a kilátogatók. 

Szólj hozzá!

Az idén sem fizet osztalékot a Rába

Győri ingatlanok érétkesítéséről is döntött a cég.

Azzal fenyegette a sárvári gyámügyest a nő, hogy megöli

„Na te büdös k***a, ha te ezt megtetted, akkor nem fogok veled szépen beszélni!”

Tizenkét gyanúsítottja van már annak az ügynek, amiben letartóztatták a volt győri rendőrkapitányt

A volt kapitányon kívül egy másik gyanúsítottat is fogva tartanak, aki szintén fontos és magas rangú, nyugalmazott rendőr.

Szúnyogok: Győrben kiterjedt biológiai gyérítés egyelőre nem szükséges

A Győr-Szol Zrt. már megtette az előkészületeket a szúnyoggyérítési munkálatok megkezdéséhez.

Legyen egy szuper okosóra a legújabb kiegészítőd

Gondoltál már arra, hogy beszerezz egy páratlan okosórát? Ha eddig halogattad a döntést, akkor ezt most tekintsd egy jelnek és üdvözölj a gyűjteményedben egy efféle újdonságot. Nemcsak dekoratív kiegészítő, hanem számtalan előnnyel is bír.

Quentin Tarantino mégsem filmkritikusról forgatja utolsó filmjét

A rendező várhatóan tizedik filmje elkészítése után is folytatja a kreatív munkát. Korábban többször célzott rá, hogy minisorozatok és színdarabok rendezése is érdekli.

A performance marketing jelentősége a vállalkozások életében

Minden vállalkozás számára alapvető fontosságú, hogy folyamatosan, méghozzá profitábilisan termeljen új ügyfeleket, vásárlókat. A performance marketing elengedhetetlen a sikerhez, egy laikus számára azonban rengeteg nehézséget okozhat a fizetett hirdetések nyereséges menedzselése, éppen ezért sok esetben a legjobb döntés szakértőket segítségül hívni.

Ütötte, rúgta ismerősét egy körmendi férfi

Még a mobilját is földhöz vágta.

Milyen tényezőket vegyünk figyelembe, ha bútorkárpitot választunk?

A különféle anyagokkal bevont, párnázott bútorok esetében a kárpit színe, textúrája meghatározó jelentőségű az enteriőr stílusa, valamint a tartósság és a tisztíthatóság szempontjából, ezért a választásnál körültekintőnek kell lenni.

Azonnali hatállyal rúgta ki a Vas Népe az újságíróját, miután bejelentette, hogy civilként elindul képviselőnek

Tóth Judit Körmenden szerezne mandátumot. Frissítve a Vas Népe közleményével!

Sulyok Tamás jáki látogatása miatt komoly biztonsági intézkedésekre lehet számítani

A vasárnapi avatón ingyen lehet megtekinteni a templomot és templomkertet is.

Egy győzelemre az elődöntőtől a Falco

Lemosták a Honvédet a pályáról

Már a bíróságon is kamuzik Mirkóczki Ádám, Eger polgármestere

Nem csak adatokat nem adna ki, hanem tényleg nem ad ki.