Fotó: Ugytudjuk.hu

A Haladás ügyvezetője szerint a tavaszi első három forduló eldöntheti a csapat sorsát

Vágvölgyi Bálint
2018. december 18. kedd, 11:58
Változások is lesznek a keretben.

A Szombathelyi Haladás honlapjának beszámolója szerint rossz hangulatban telt a csapat évzáró vacsorája, amit szombat este, a DVSC elleni vereség után tartottak. A játékosok jó kedvét valószínűleg Tóth Miklós ügyvezető szavai sem hozták meg, aki a csapat előtt tartott beszámolót.

 

A szezon előtt azt gondoltuk, és most is azt gondoljuk, hogy több van ebben a csapatban - mondta Tóth Miklós, a Haladás ügyvezető igazgatója.  - Azt láttuk az ősszel, hogy a vereségek hatására a játékosok elbizonytalanodtak, ami a játékukon is meglátszott. Olyan hibákat vétettek, amelyeket korábban nem voltak jellemzőek. Például döntetlen állásnál három meccsen három tizenegyest hibáztunk,  ezeken a találkozókon ki is kaptunk. Több alkalommal ellenfelünk kapusa bizonyult a mezőny legjobbjának. Persze mindez csak magyarázat, ettől még az utolsó helyen áll a csapat. Két meccsel pedig nehéz elszámolni, ez pedig a kisvárdai 4-1-es vereség és az MTK elleni idegenbeli 0-4. Ami a folytatást illeti, szeretnénk változtatni, erősíteni a kereten, de tudjuk, januárban nem könnyű igazolni. Azt most még nem tudom megmondani, hány játékos távozik és érkezik, és neveket sem szeretnék mondani. Egy biztos, január 3-án kezdjük a felkészülést.

 

Aztán az első három bajnoki sok mindenről, szinte mindenről dönthet: fogadjuk a Kisvárdát, megyünk Paksra, jön a Mezőkövesd.

 

Jómagam a 90-es évek közepén - például Király Gáborral, Szekér Istvánnal, Mikóczi Péterrel - szerepeltem egy olyan Haladásban, amely hét pont hátránnyal volt ilyenkor utolsó. Majd tavasszal nyolc bajnokin veretlen maradt és végül megőrizte NB I-es tagságát. Vagy említhetném az egy évvel ezelőtti szereplésünket, amikor a Fradi, a Puskás Akadémia és a Videoton ellen senki sem várt három győzelmet - és mégis megcsinálták a fiúk.

 

A klubhonlap kritikákkal illette a magyar játékosok teljesítményét, mint írják "nem szabad figyelmen kívül hagyni a magyar futballisták felelősségét, akik – talán Jagodics Márk kivételével – messze nem tudásukhoz méltóan futballoztak ősszel" - utalva itt arra, hogy sokan a nyáron érkezett légiós tehetnek a gyenge szereplésről.

 

 

comments powered by Disqus
Van még itt cikk a témában:
Twitter megosztás Google+ megosztás