A szombathelyi Víztorony felújítása miatt a fél Joskar Olán használhatatlanok a telenoros telefonok

VPP 2019-09-12 16:00:00
A környéken élők hiába fizetnek a szolgáltatásért, nem tudják azt használni.

Nemrég írtunk róla, hogy szeptember 5-én másodszor adták át a Víztorony környékét munkaterületnek és azóta valami kis mocorgást is lehet néha látni, tehát ez azt jelenti, hogy végre valahára, hónapokkal a beígért időpont után megkezdték a felújítást. Igen ám, de még a nyáron történt egy kis baki, ami megkeseríti jó pár környékbeli életét.

Elvileg a kivitelező Homlok Építőipari Zrt. azért nem tudott nekiállni a munkának időben, mert arra várt, hogy az önkormányzat leszereltessen egy GSM-állomást. Az önkormányzat szerint ez júliusban meg is történt. Innentől kezdődtek a gondok.

Olvasónk most jelezte szerkesztőségünk felé, hogy telenoros előfizetését július óta nem tudja használni az otthonában, ráadásul ezzel nincs egyedül, a lakótelep nagy részét érintő probléma ez.

Még nyár közepén kezdte azt tapasztalni, hogy mikor otthon van a Károlyi Antal utcában, folyamatosan szakadozik a vonal, egy hívásindításnál több perces néma csend van, illetve a gyerekei egyre gyakrabban említették neki, hogy nem elérhető a telefonja. A lakás erkélyén van egyetlen egy pont, amin lehet használni a telefont,a többin már egyáltalán nincs térerő. Olvasónknál akkor telt be a pohár, mikor orvost akart hívni, de nem tudott hívást indítani.

Ezek után felkereste a szolgáltatót, akik akkor azt mondták, valószínűleg a készülékében lesz a hiba, valamint felajánlottak egy SIM-kártya cserét, ami meg is történt. Mikor ennek ellenére sem javult a helyzet, olvasónk egykét hétre rá újra felkereste a Telenort. Ekkor derült ki, hogy a Joskar Ola lakótelepről már többen is jeleztek hasonló problémát és a szolgáltatás amiatt működik rosszul, mert a Víztorony felújítása miatt leszerelték a fent említett GSM-állomást. Ekkor azt mondták, hogy augusztus végére várható, hogy a probléma megoldódik.

Elmúlt az augusztus, eljött a szeptember, de a szolgáltatás nem javult, ugyanúgy nulla térerő. Ekkor harmadszor is bement. Akkor már elkezdtek hárítani, azt mondták neki, mivel a Víztorony felújítása az önkormányzat projektje, ezért hozzájuk forduljon segítségért, ugyanis ők nem tudják megoldani a problémát. Ha szeretne, tehet panaszt, de több, mint valószínű, hogy nem lesz semmi eredménye. A probléma azóta is fennáll, már jelezték a Víztoronyhoz tartozó körzet képviselőjének, a fideszes Sátory Károlynak, aki ígéretet tett a probléma megoldására.

A térerő hiánya sok ember életét keseríti meg a környéken, számukra nem túl kecsegtető a gondolat, hogy telefonjaikat nem tudják használni az otthonaikban, ki tudja meddig. Hisz a Víztorony felújítása nem egy hétig fog tartani.

Felkerestük kérdéseinkkel a szolgáltatót, amint megkapjuk a válaszokat jelentkezünk.

Szólj hozzá!

Szakadozik a felhőzet csütörtökön, de lehet zápor

A legmagasabb nappali hőmérséklet 10 és 17 fok között valószínű.

Mire számíthat a cserbenhagyó ittas vezető?

Magyarországon a KRESZ egyértelműen tiltja a járművezetők számára az alkohol fogyasztását, illetve a járművezetést ilyen esetekben.

Elküldték Kuznyecovot az ETO-ból

Két hónapig volt vezetődedző.

Péntektől teljesen lezárják a szombathelyi Rumi utat

A Szőlős utca és a "mozaikos" kereszteződés között fognak aszfaltozni.

Nyomoz a rendőrség a csepregi önkormányzat körül

Ismeretlen tettes ellen sikkasztás vétsége miatt tettek feljelentést.

Első körben nem kapott licencet a Haladás

A zöld-fehérek április 25–től május 3-ig pótolhatják a hiányzó dokumentumokat, és bizonyíthatják a Klublicenc Szabályzatnak való megfelelésüket.

Három új gyalogátkelőhelyet terveztetnek meg Szombathelyre

Az elképzelés szerint a Markusovszky kórházzal szemben, a Dolgozók útján és a Körmendi úton is egy-egy új zebra létesül hamarosan.

LMP: minél több zöld képviselőre van szükség az EP-ben

Akik aláírásukkal az LMP-t támogatják, egyúttal nemet mondanak az akkumulátor-gyártásra - jelentette ki Tetlák Örs, az ellenzéki párt országos elnökségi tagja kedden Budapesten.

Rács mögött a győri "pikó báró"

55 éves kábítószerdílert fogtak el a Győr-Moson-Sopron vármegyei nyomozók.

Szózene est Pajor Tamással és Varga Bencével (Zaporozsec)

Április 25-én 19 órától a szombathelyi Weöres Sándor Színház Márkus Emília termében.

Hogyan alakíthatunk ki egy kis magánszférát a kertben?

Akinek nagy kertje és esetleg még medencéje is van, az tudja nagyon jól, hogy néha meglehetősen nehéz elrejtőzni a kíváncsi szemek elől.

Saját szurkolóira hívta a rendőröket a Haladás vezetősége

A hétfői futsal meccsre mentek ki a foci csapat drukkerei kinyilvánítani a véleményüket.

Szombathelyi pedofilt fogott az ügyészség

Gyermekeket ábrázoló pornóképeket töltött fel egy netes tárhelyre.

Szombathelyi, Jókai utcai gázolás: Semmiféle eltussolás a kapitányság részéről nincs

Megszólalt a szombathelyi rendőrkapitány a kettős gázolás ügyében.

Keresőoptimalizálás: hogy valóban azt kapjuk, amit látni szeretnénk

A keresőoptimalizálás, azaz a SEO szerves része az online marketingnek. Az a lényege, hogy a weboldalakat, illetve azok tartalmait a lehető legelőrébb rangsoroljuk a keresőmotorok találati listáin.

100 nyugtatót beszedve vezetett egy férfi, Kapuvár mellett szenvedett balesetet

Összeveszett az asszonnyal, ezt a megoldást választotta.