A szombathelyi segélyhívó központ munkatársai a legjobbak az országban

2018. szeptember 28. péntek, 08:33
Taroltak a szombathelyi segélyhívó központ munkatársai a szakmai versenyen.

Szombathelyen rendezték a Tevékenység-irányítási Központok és a Hívásfogadó Központok IV. Országos Szakmai Versenyét.

 

Évente országszerte ötmillió hívás érkezik a segélyhívó számra. Az operátorok akár valós, akár fals hívást fogadnak, legjobb tudásuk szerint igyekeznek kezelni azt.

 

Ezúttal összesen száz ügyeletes és hívásfogadó mérte össze tudását szeptember 26-án és 27-én Szombathelyen, a Tevékenység-irányítási Központok és a Hívásfogadó Központok IV. Országos Szakmai Versenyén. A háromfős csapatok összetett, bonyolult feladatokat oldottak meg, amelyek az elméleten túl a bejelentések kezelésére, intézkedésekre, körözések elrendelésére, szituációs gyakorlatokra és informatikai ismeretekre is kiterjedtek.

 

A rendezvényt dr. Hablicsek Nikoletta r. ezredes és Dedics Zoltán r. ezredes, valamint dr. Puskás Tivadar Szombathely Megyei Jogú Város polgármestere nyitotta meg, amelyen a Vas Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság, a Szombathelyi Országos Büntetés-végrehajtási Intézet, valamint az Országos Mentőszolgálat Nyugat-Dunántúli Regionális Mentőszervezet vezető beosztású munkatársai is részt vettek.

 

A verseny célja a szakmai ismeretek bővítése és a csapatszellem erősítése volt. Gyakran a problémakezelés záloga a jó csapatmunka. Ha valakik, ők tudják, hiszen az évi ötmillió hívásból négymillió fals hívás, ami elvonja a figyelmet a segítségre szorulóktól.

 

A Tevékenység-irányítási Központok csapatai közül az első helyezést a Békés Megyei Rendőr-főkapitányság munkatársai tudhatták a magukénak, míg a második helyezést a Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság ügyeletesi, a harmadik helyezést pedig a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság versenyzői szerezték meg.

 

Az országos megmérettetésen a Hívásfogadó Központok csapatai közül első lett a Szombathely 3. műszak, a második helyezést a Szombathely 2. műszak szerezte meg, míg a harmadik helyezett a Szombathely 1. műszak hívásfogadói lettek.  

 

"Ilyenkor anyádat hívd! Ne a 112-t" - üzeni a rendőrség

Egészen elképesztő hangfelvételt adott ki a rendőrség. Összeválogattak egy jó kétpercnyit olyan telefonhívásokból, amikkel a 112-es sürgősségi segélyhívó központot hívták fel."

 

Címlapkép: Munkatárs a 112-es egységes segélyhívó rendszer hívásfogadó központjában Szombathelyen - Fotó: Varga György / MTI

comments powered by Disqus
Van még itt cikk a témában:
Twitter megosztás Google+ megosztás