2018. szeptember 28. péntek, 08:33
Taroltak a szombathelyi segélyhívó központ munkatársai a szakmai versenyen.

Szombathelyen rendezték a Tevékenység-irányítási Központok és a Hívásfogadó Központok IV. Országos Szakmai Versenyét.

 

Évente országszerte ötmillió hívás érkezik a segélyhívó számra. Az operátorok akár valós, akár fals hívást fogadnak, legjobb tudásuk szerint igyekeznek kezelni azt.

 

Ezúttal összesen száz ügyeletes és hívásfogadó mérte össze tudását szeptember 26-án és 27-én Szombathelyen, a Tevékenység-irányítási Központok és a Hívásfogadó Központok IV. Országos Szakmai Versenyén. A háromfős csapatok összetett, bonyolult feladatokat oldottak meg, amelyek az elméleten túl a bejelentések kezelésére, intézkedésekre, körözések elrendelésére, szituációs gyakorlatokra és informatikai ismeretekre is kiterjedtek.

 

A rendezvényt dr. Hablicsek Nikoletta r. ezredes és Dedics Zoltán r. ezredes, valamint dr. Puskás Tivadar Szombathely Megyei Jogú Város polgármestere nyitotta meg, amelyen a Vas Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság, a Szombathelyi Országos Büntetés-végrehajtási Intézet, valamint az Országos Mentőszolgálat Nyugat-Dunántúli Regionális Mentőszervezet vezető beosztású munkatársai is részt vettek.

 

A verseny célja a szakmai ismeretek bővítése és a csapatszellem erősítése volt. Gyakran a problémakezelés záloga a jó csapatmunka. Ha valakik, ők tudják, hiszen az évi ötmillió hívásból négymillió fals hívás, ami elvonja a figyelmet a segítségre szorulóktól.

 

A Tevékenység-irányítási Központok csapatai közül az első helyezést a Békés Megyei Rendőr-főkapitányság munkatársai tudhatták a magukénak, míg a második helyezést a Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság ügyeletesi, a harmadik helyezést pedig a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság versenyzői szerezték meg.

 

Az országos megmérettetésen a Hívásfogadó Központok csapatai közül első lett a Szombathely 3. műszak, a második helyezést a Szombathely 2. műszak szerezte meg, míg a harmadik helyezett a Szombathely 1. műszak hívásfogadói lettek.  

 

"Ilyenkor anyádat hívd! Ne a 112-t" - üzeni a rendőrség

Egészen elképesztő hangfelvételt adott ki a rendőrség. Összeválogattak egy jó kétpercnyit olyan telefonhívásokból, amikkel a 112-es sürgősségi segélyhívó központot hívták fel."

 

Címlapkép: Munkatárs a 112-es egységes segélyhívó rendszer hívásfogadó központjában Szombathelyen - Fotó: Varga György / MTI

comments powered by Disqus

Van pályafűtés, de gondot okoz, hogy traktorral nem lehet a gyepre hajtani.

Van pályafűtés, de gondot okoz, hogy traktorral nem lehet a gyepre hajtani.

Kigyulladt egy családi ház.

És a szél még az útra is hordhatja.

Árokba borult egy autó Gersekarát és Vasvár között.

Két mentős, egy mentőautó, rengeteg karácsonyi dal.

Előtte 15 percig várt, hogy sorra kerüljön.

Az Európa Tanács emberi jogi biztosa pénteken szólította fel a köztársasági elnököt, hogy ne írja alá.

Budai Gyula ma reggel a Mokkában maga mesélte el, micsoda komoly volt a helyzet. 

Isten éltesse Joli nénit!

Két autóst csíptek el a rendőrök.

Milyen érdekes, hogy a szerdai “rabszolgatörvény” megszavazása után dobták le a nyugdíjemelés bombát.

Sál, sapka, szánkó, hólapát. 

Meg is jutalmazták őket a kemény munkáért.

Anarchiába hajló, eszetlen rendbontás történt szerdán az Országgyűlésben és a Parlament előtti téren - mondta Kövér László, az Országgyűlés elnöke.

Twitter megosztás Google+ megosztás