Fotó: www.martinus.hu

A szombathelyi Németh Norbert lett a Pápai Magyar Intézet új rektora

Farkas Bazsi
2019. január 11. péntek, 17:25
Az atya a Szombathelyi Egyházmegye pasztorális helynöke.

Németh Norbertet, a Szombathelyi Egyházmegye pasztorális helynökét nevezte ki a római Pápai Magyar Intézet rektorává az Apostoli Szentszék a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia (MKPK) felterjesztése alapján - közölte az MKPK titkársága csütörtökön az MTI-vel. 

 

Mint írták, Németh Norbert Zalaegerszegen született 1976-ban, és 2001. június 14-én szentelték pappá. A Pápai Gergely Egyetemen 2011-ben dogmatikus teológiából szerzett doktorátust. 2011. augusztus 1-jétől egyetemi lelkész volt Szombathelyen, 2018-tól pedig a Szombathelyi Egyházmegye pasztorális helynöke és a II. János Pál Katolikus Szakkollégium spirituálisa.

 

Németh Norbertet 2018. november 15-ével nevezték ki a római Pápai Magyar Intézet rektorává. 

 

A Pápai Magyar Intézet a magyarországi egyházmegyékből küldött papok továbbképzését szolgáló kollégium, amely 1928 óta működik Rómában - közölte az MKPK titkársága. 


Az intézet rektori tisztségét tavaly augusztus óta betöltő Mohos Gábor pápai káplánt Ferenc pápa október 4-én iliturgi címzetes püspökké és az Esztergom-Budapesti Főegyházmegye segédpüspökévé nevezte ki, majd december 8-án püspökké szentelte Erdő Péter bíboros, esztergom-budapesti érsek.


 

comments powered by Disqus
Van még itt cikk a témában:
Twitter megosztás Google+ megosztás