Fotó: Farkas Bazsi

A szombathelyi Fidesz propaganda lapja szerint dübörög a kispályás labdarúgó bajnokság, pedig az a pályák használhatatlansága miatt el sem kezdődött

Farkas Bazsi
2019. május 12. vasárnap, 16:21
Hogyan lehet, hogy a nevében is szombathelyi identitását hangsúlyozó lap, pont a város történéseivel nincsen képben?

Az hét egyik komoly visszhangot kiváltó híre volt a szombathelyi Sportliget kispályás foci pályáinak ügye. A pályákat egy 1,1 milliárd forintos projektben újították el. A pénzt az Európai Unió adta, a közbeszerzést pedig Mészáros Lőrinc vejének, Homlok Zsoltnak a cége nyerte el a Prenorral konzorciumban.

 


Hétfőn jelent meg a hír, hogy a pályákat megnézték és mindent rendben találtak, így az üzemeltető a Szombathelyi Sportközpont és Sportiskola átvette. A Szabadidősport Szövetség pedig meg is hirdette az első fordulót a városi kispályás labdarúgó bajnokságban. Közben azonban nekiállt esni az eső, a hétfői meccsek így elmaradtak. Kedden még mindig használhatatlanok voltak a pályák, míg végül pénteken maga a Szövetség tudatta hivatalos levélben, hogy a bajnokság kezdete bizonytalan ideig eltolódik

 

A hétvégén ismét megjelent a Szombathelyi Hírlap, a szombathelyi Fidesz propaganda újságja, ahol viszont azt írják, dübörög a bajnokság a frissen felújított és átadott pályákon. 

 

Jó kérdés, hogyan is történhetett meg, hogy a valósággal még csak köszönőviszonyban sem lévő tartalom jelenjen meg a lapban. 

 

Előfordulhat, hogy az újság szerkesztői annyi tájékozatlanok, hogy nem tudják mi történik a városban. Ez elég aggályos, hiszen a nevében is lokális jelleget hordozó lap munkatársai ezek szerint nincsenek tisztában Szombathely történéseivel. 

 

De persze az is előfordulhat, hogy az újság nem helyben készül, így érthető lenne, hogy egy földrajzilag sem Szombathelyen élő újságíró a kapott anyagból dolgozva ilyen szarvashibát kövessen el. 


 

comments powered by Disqus
Van még itt cikk a témában:
Twitter megosztás Google+ megosztás