Fotó: Elefánt Facebook-oldala / Hegyi Júlia Lily

A szombathelyi Elefánt új videoklipje olyan jó, hogy beleszédülsz

VPP
2018. október 5. péntek, 15:40
Magával ragadó és dinamikus, mégis igazán fontos témával foglalkozik a szombathelyről származó zenekar új videoklipje, a 'Micsoda'.

 Amióta Budapestre költöztek, a zenekar egyenesen szárnyal, alig látnak ki a munka és a koncertek tengeréből és ez így van rendjén, hisz a srácok egymás után tolják elénk a jobbnál jobb muzsikákat. Na de térjünk is vissza a klipre.

 

Ahogy az elején említettem, a dalban egy igazán érdekes témát boncolgatnak a fiúk. Ki vagyok én? A kérdés szinte kivétel nélkül, minden emberben felmerül, főleg mikor olyan helyzetbe sodor minket az élet, hogy úgy érezzük, kicsúszik a lábunk alól a talaj, hogy lassan beleőrülünk a világba. Nem tudjuk magunkat hova tenni, úgy változtatjuk a "szerepeket", ahogy azt a körülmények diktálják és a végén elveszünk saját magunk útvesztőjében. Kik vagyunk, mik vagyunk, honnan és miért jöttünk? Próbáljuk összerakni lelkünk mozaikdarabkáit, hátha egyszer csak feltárul egy teljes és kristálytiszta kép, de valljuk be, nem igazán van ennél nehezebb dolog az életben.

 

Az Elefánt épp ezt az érzelmi vihart próbálja visszaadni a klippel, ami szerintem kiválóan sikerült. A videót nézve az ember lányán elég gyorsan eluralkodik a zavartság érzése, a vágóképek és a beállítások teljes mértékben visszaadják a tudathasadás különböző lépcsőfokait és ezt csak erősíti az az "ellentmondás", hogy maga a videó szép, letisztult képi világot tár elénk. Nagy érdeme van ebben Hódi Leventének, a klip rendezőjének és csapatának, akik a jelek szerint tökéletes összehangban dolgoztak a zenekarral.

 

Elefánt - Micsoda

Elefánt - Micsoda Elefánt koncertek: https://www.facebook.com/pg/elefantof... © 2018 Launching Gagarin Records & Management Kedveljetek: https://www.facebook.com/elefantofficial Kövessetek: http://instagram.com/elefantofficial Honlap: http://www.elefantofficial.com/ Webshop: http://porcelanbolt.elefantofficial.com/ Ha szeretnéd a Micsodát a lejátszódon Spotify: https://open.spotify.com/album/341XDbTD6sTGYcSFIN71fm?si=gilkbAV1TEuxpBEfcZAddg Deezer: http://www.deezer.com/track/563741712 iTunes: https://itunes.apple.com/hu/album/micsoda-single/1438091525 Googleplay: https://bit.ly/2RtiLf5 Zene247.hu: Dalok.hu: Bandcamp: Elefánt: Horváth Bence Ede Kovács Zoltán Németh Szabolcs Szendrői Csaba Tóth András A hangfelvétel a SuperSize Recording-ban készült.

 

Szendrői Csaba, a zenekar frontembere a következőket nyilatkozta a hvg.hu-nak:

„Valamiféle furcsa, önmagunkkal való meghasonulásról szól a dal. A talajnélküliségtől meghasadó tudat őrületét fejtegeti egy önmagunkkal folytatott belső párbeszéd formájában. Ezt az állapotot illusztrálja a zene a szöveggel oda és vissza. Mondanám, ha műértőnek akarnék tűnni. De leginkább fogalmam sincs"

 

Mindenesetre, ha elmennél egy jó kis Elefánt koncertre, nemsokára itt lesz a lehetőség, ugyanis November 16-án Zalaegerszegen, a Keresztúry VMK-ban, december 15-én pedig a szombathelyi Cinemában lépnek fel a srácok. Ha szeretnél egy lehengerlő koncertélményt, hidd el nekem, ott a helyed!

 

 

comments powered by Disqus
Van még itt cikk a témában:
Twitter megosztás Google+ megosztás