A szombathelyi bíróságon a dohányboltot gázpisztollyal kirabló férfi esete

Vágvölgyi Bálint 2020-03-31 14:20:00
A vádlott többszörösen büntetett előéletű, 1989-ben halálbüntetésre is ítélték.

A vád szerint, az 53 éves vádlott 2018. november 20-án 21:30 óra körül kerékpárját egy közeli autómosónál hagyva elindult egy szombathelyi trafikhoz. A hetekkel korábban vásárolt, nála lévő maszkot felvette, és miután bement az üzletbe, a kabátja zsebéből elővett egy gáz- és riasztófegyvert, amit az ott eladóként dolgozó sértett arcára szegezett és tőle a napi bevétel átadását követelte. Az eladónő közölte a vádlottal, hogy átadja a pénzt, csak ne bántsa. A vádlott ennek ellenére 21 cm-ről arcon lőtte a szemüveget viselő nőt, és ismét követelte a pénzt. A sértett, akinek csípett, könnyezett mindkettő szeme, elindult a pénztárgéphez, a vádlott pedig követte őt, miközben sürgette, többször megütötte a hátát, nyakát és arcát, valamint folyamatosan szidalmazta őt.

Elmenekült a helyszínről a férfi, aki tegnap egy gázpisztollyal kirabolt egy szombathelyi trafikot

Fehér Buda A rendőrség a lakosság segítségét kéri. Nemrég írtunk arról, hogy tegnap egy férfi egy gázpisztollyal kirabolt egy szombathelyi trafikot. A trafikban dolgozó eladóra többször is rálőtt, aki ennek következtében megsérült. A rendőrség most a police.hu-n adott információkat az üggyel kapcsolatban.


Amikor az eladónő már majdnem beért a pult mögé, a vádlott jobb lapocka tájékon megütötte, amitől a sértett elveszítette az egyensúlyát, és beesett a pult mögé. Ezt követően a vádlott a sértett fölé hajolt, hátulról a sértett fejének irányába lőtt, és felszólította, hogy álljon fel, menjen a pénzért a kasszához, miközben megrúgta. A folyamatosan könnyező sértett felállt, odament a pénztárgéphez, és elkezdte a vádlottnak átadni a bankjegyeket, aki azokat egy fehér színű nejlontáskába tette. A vádlott elindult a boltból, de a sértett mobilját is magával akarta vinni. Ekkor az eladónő megkérte a vádlottat, hogy ne vigye el a telefonját. Miután a sértett megígérte, hogy nem értesíti a rendőrséget, a vádlott visszadobta a pultra a telefont, majd a helyszínről elmenekült, és kerékpárral visszatért a belváros közeli lakóhelyére. A vádlott összesen 185.655 forintot vitt el. A sértett által elszenvedett sérülések 8 napon túl gyógyulnak, de tekintettel a sérülések anatómiai helyére, a sérüléseket okozó eszközre, az elszenvedett sérüléseknél súlyosabb, akár életveszélyes sérülés keletkezésének közvetlen, reális lehetősége fennállt.

A Vas Megyei Főügyészség a vádlottat -mint többszörös visszaesőt- életveszélyt okozó testi sértés bűntettének kísérletével, és fegyveresen elkövetett rablás bűntettével vádolja.

Elkapták a szombathelyi trafikrablót

Farkas Bazsi A TEK is közreműködött az akcióban. A rendőrök elfogták azt a férfit, aki a megalapozott gyanú szerint kirabolt egy dohányboltot Szombathelyen. Ahogy arról már korábban hírt adtunk, egy ismeretlen férfi 2018. november 20-án este bement a szombathelyi Zanati úti Nemzeti Dohányboltba, ahol az eladót - a nála lévő gázriasztó fegyverrel fenyegetve és azt használva is - a bevétel átadására kényszerítette.


A vádlott többszörösen büntetett előéletű. A Kaposvári Katonai Bíróság még 1989-ben aljas indokból, különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés és kifosztás bűntette miatt halálbüntetésre ítélte. Pár hónappal később a halálbüntetés kegyelemből életfogytig tartó szabadságvesztésre került átváltoztatásra, amelyből a feltételes szabadságra bocsátás legkorábbi időpontja 20 évben került meghatározásra.

A vádlottnak egy újabb elítélése miatt 2018. október végén kellett volna a Szombathelyi Országos Büntetés-végrehajtási Intézetbe bevonulnia, de ennek nem tett eleget, először egy sátorban, majd egy albérletben bujkált.

Szólj hozzá!

Legyen egy szuper okosóra a legújabb kiegészítőd

Gondoltál már arra, hogy beszerezz egy páratlan okosórát? Ha eddig halogattad a döntést, akkor ezt most tekintsd egy jelnek és üdvözölj a gyűjteményedben egy efféle újdonságot. Nemcsak dekoratív kiegészítő, hanem számtalan előnnyel is bír.

Quentin Tarantino mégsem filmkritikusról forgatja utolsó filmjét

A rendező várhatóan tizedik filmje elkészítése után is folytatja a kreatív munkát. Korábban többször célzott rá, hogy minisorozatok és színdarabok rendezése is érdekli.

A performance marketing jelentősége a vállalkozások életében

Minden vállalkozás számára alapvető fontosságú, hogy folyamatosan, méghozzá profitábilisan termeljen új ügyfeleket, vásárlókat. A performance marketing elengedhetetlen a sikerhez, egy laikus számára azonban rengeteg nehézséget okozhat a fizetett hirdetések nyereséges menedzselése, éppen ezért sok esetben a legjobb döntés szakértőket segítségül hívni.

Ütötte, rúgta ismerősét egy körmendi férfi

Még a mobilját is földhöz vágta.

Milyen tényezőket vegyünk figyelembe, ha bútorkárpitot választunk?

A különféle anyagokkal bevont, párnázott bútorok esetében a kárpit színe, textúrája meghatározó jelentőségű az enteriőr stílusa, valamint a tartósság és a tisztíthatóság szempontjából, ezért a választásnál körültekintőnek kell lenni.

Azonnali hatállyal rúgta ki a Vas Népe az újságíróját, miután bejelentette, hogy civilként elindul képviselőnek

Tóth Judit Körmenden szerezne mandátumot. Frissítve a Vas Népe közleményével!

Sulyok Tamás jáki látogatása miatt komoly biztonsági intézkedésekre lehet számítani

A vasárnapi avatón ingyen lehet megtekinteni a templomot és templomkertet is.

Egy győzelemre az elődöntőtől a Falco

Lemosták a Honvédet a pályáról

Már a bíróságon is kamuzik Mirkóczki Ádám, Eger polgármestere

Nem csak adatokat nem adna ki, hanem tényleg nem ad ki.

Pedofil fotós is dolgozott a Little Miss Hungary gyermekszépségversenyen

A gyerekszépségverseny szervezője csalás miatt áll bíróság elé.

A szakember szerint nem indokolt a szúnyoggyérítés Győrben

Hiába jelentek meg a szúnyogok, az élő vizeinkben még nem kezdtek el növekedni a lárvák

Kalapáccsal verte fejbe kutyáját az ittas sárvári férfi

Az állatnak különös szenvedést okozott, és alkalmas volt arra is, hogy a pusztulását okozza.

Megérkezett a balkonszezon

Itt a tavasz, a jó idő, a melegedő időjárás, ideje feldíszíteni az erkélyt. A cikkel ehhez a feladathoz szeretnénk hasznos tippeket adni. Összeszedtük a legfontosabb teendőket, valamint minden hasznos tudnivalót, és eláruljuk, hogy melyek a nélkülözhetetlen szerszámok. 

Havazott az Írott-kőn

Nyárból a télbe.

Megállapodtak a bérekről az Audiban

650 ezer forintos egyszeri kifizetésben is megegyeztek a gyár és a szakszervezet képviselői.