A Sargentini-jelentésből annyi jutott el a magyar falvakig, hogy az EU atombombát dobna Magyarországra

Fehér Buda
2018. szeptember 13. csütörtök, 18:04
A jelentésről szóló legkeményebb riportot a német közszolgálati tévének köszönhetjük.

Egy hosszabb riportban foglalkozott a Sargentini-jelentés elfogadása után Magyarországgal a német közszolgálati tévé műsora. A riportból, amiből a HVG szemezgetett, a nézők megtudhatták, hogy igencsak jól jár az, aki beáll Orbán mögé.

 

A riportban megszólal Ritter Imre, aki az első német kissábbségi képviselő a Parlamentben. Ritter azt mondja, hogy a mesepalotában dolgozik, miközben a riporter megjegyzi, hogy aki ORbánhoz közel áll, annak jut a pénzből és a hatalomból. A ZDF stábja annak is utána akart járni, hogy a magyar vidéken is hasonló-e a helyzet, ezért leutaztak Szerencsre is. 

 

Szerencsen bemutatják, hogy hány eladó ház van, mert a tuljadonosuk mind Budapestre költöznek. A helyiek pedig vígan magyarázzák a kameráknek, hogy a szomszédjukba migránsok egyáltalán nem költözhetnek,

az új lakóktól pedig elvárják, hogy minden vasárnap megjelenjen a szentmisén. 

 

A stáb végül Csenyétére, az ország legszegényebb településére utazott, ahol a nyomorgó helyiek arról meséltek, hogy mennyire rettegnek a migránsoktól. Aztán megkérdezik őket, hogy mit gondolnak a Sargentini-jelentésről, amire az a válasz érkezik, hogy 

"Sokkot kaptam, amikor hallottam, hogy valaki az Európai Parlamentben atomcsapással fenyegette meg Magyarországot" 

 

A HVG szerint a megszólaló valószínűleg pont azt kapta el a tévében, amikor a hetes cikkelyt egy atomfegyverhez hasonlították. 

 

A teljes riport itt tekinthető meg:

 

 

Das System Orbán

In dieser Woche stimmt das Europaparlament über ein Rechtsstaatsverfahren gegen Ungarn ab. Dem Land wird vorgeworfen zentrale EU-Regeln verletzt zu haben. Doch wie arrangieren sich eigentlich die Menschen im System Orban?

comments powered by Disqus
Van még itt cikk a témában:
Twitter megosztás Google+ megosztás