A Momentum akciózott a szombathelyi tankerület épületénél

ugytudjuk.hu 2020-06-17 06:36:00
A tankerület igazgatója ugyanis kirúgta a Bartók Béla Zeneiskolából a sokak által kedvelt zenetanárt, amiért ő kiállt az igazságtalanság ellen.

A Facebookon is elérhető közleményüket változtatás nélkül közzétesszük:

Az utóbbi évtized központosításait látva, lassan mindenki számára nyilvánvaló, hogy a Fidesz vezette kormány oktatáspolitikájában nem a szakmaiság, hanem diktatórikus elvek és az urambátyám rendszer érvényesülnek!

Nem először történik, hogy szakmailag elismert pedagógusokat hurcolnak meg, lehetetlenítenek el.

Elég csak a kreativitásáért megalázott vasalódeszkás testnevelés tanárra, vagy azokra gondolni, akiket a szabad véleménynyilvánításában korlátoznak.
Mi úgy gondoljuk, hogy az adófizetők pénzét a pedagógusok helyzetének javítására, a 21. századi oktatási módszerek ösztönzésére kellene fordítani a kigáncsolásuk helyett.

A Momentum Mozgalom Szombathelyi Helyi Szervezete értetlenül és felháborodva áll a város zeneiskolájában történt botrány előtt. Kiállunk minden, az önkényes rendszer ellen küzdő pedagógus mellett, és legfőképp a szombathelyi zeneiskolában hatalmi okok miatt meghurcolt igazgatóhelyettes és a véleményéért, az erkölcsi minimumokért felszólaló, elbocsátott oktató mellett!

Felszólítom Fodor Istvánt, a Szombathelyi Tankerületi Központ igazgatóját, hódmezővásárhelyi kollégáját követve az azonnali lemondásra!

Lukács Dániel - Vas megyei elnök

Security Check Required

null

Az ügy előzménye, hogy a zeneiskola igazgatója pár hete saját kérésre részt vett Pulay Teréz igazgatóhelyettes mestervizsgáján, majd olyannyira lepontozta a pedagógust, hogy a jelölt végül nem felelt meg a háromtagú bizottság előtt. Az Oktatási Hivatal később helyt adott a fellebbezésnek, így Pulay Teréz megismételheti a védését egy másik bizottság előtt.

Az, hogy az igazgató saját pedagógusát erőből megbuktatta a mestervizsgán, sokakat felháborított az intézményben. Rác Gábor állt a tiltakozás élére, aki vállalta az ezzel járó kockázatot, és részletesen beszámolt a sajtónak a történtekről, véleménye szerint ugyanis erkölcsi nonszensz, amit az igazgató tett, és így nem lehet vezetni egy iskolát.

Fotó: Vágvölgyi Bálint

A tankerület vizsgálódni kezdett, majd annyival zárt, hogy annak igazgatója egy békítő dokumentummal megkérte mindkét felet, hogy felejtsék el a múlt sérelmeit, és dolgozzanak együtt a zeneiskola érdekében. A tankerület és a zeneiskola igazgatója nem engedte, hogy a tantestület titkos bizalmi szavazást tartson az igazgató támogatottságáról.

A héten viszont hirtelen kirúgták Rác Gábor zenetanárt, ami hatalmas felzúdulással járt Szombathelyen. A tankerület igazgatója szerint erre azért volt szükség, hogy "enyhítsék a feszültséget". Az igazságot a nyilvánosság elé táró zenetanár eltávolítása miatt online petíció is indult, Czeglédy Csaba szerint pedig nyugodtan át lehet nevezni az iskolát Fodor István zeneiskolára, a kirúgást elrendelő tankerületi igazgató után.

A kirúgás ügyében egyébként Ungár Péter, az LMP Vas megyei országgyűlési képviselője személyesen fog eljárni az EMMI-ben.

Címlapképünk: Lukács Dániel Facebook oldala

Szólj hozzá!

Közös listát állít Budapesten és az EP-választáson a DK, az MSZP és a Párbeszéd

A közös EP-lista vezetője Dobrev Klára lesz, a lista első négy helyét a DK kapta.

Az önkormányzat bevonásával fog bármi is történni a szombathelyi Nagyszállóval

A parkoló kérdésben is minden segítséget meg fog adni a városvezetés.

Nyakkitekeréssel fenyegette a kalauzt a szombathelyi vonaton egy férfi

Annak ellenére szállított kerékpárt, hogy azon a járaton a kerékpár szállítása tilos volt.

2027-től új villanyvonatok járnak Szombathely és Budapest között

Az óránkénti 160 kilométeres sebességre képes ötrészes járművek hossza 106,2 méter, az ülőhelyek száma a nyári és téli üléselrendezéstől függően rugalmasan változtatható.

Zöld Bajnok díjat nyert Szombathely

Szombathely minden várakozást felülmúlt.

Győrszentivánon két rákkeltő anyag tekintetében veszélyeztetettség áll fenn

Elkészült a civil légszennyezettség-mérés szakmai értékelése.

Homlok ne hazudj! Erzsi takarodj!

Felirat jelent meg a Haladás Sportkomplexum oldalán.

Magyar Péter: Nem úszhatja meg a maffiaállam feje, Orbán Viktor

Több ezer fő vett részt Magyar Péter budapesti tüntetésén.

Átépítik a szombathelyi Sportliget rendre víz alá kerülő sétányát

A tervezésnél a dozmati víztározó kapacitásában bíztak.

Dézsi: Borkai egy tátongó seb Győr lelkén és testén

Mesterséges intelligenciával szerkesztett videók léteznek csak Dézsi szerint, olyan nem, amivel zsarolni lehetne.

A szombathelyi börtönbe akart drogot csempészni a győri férfi

Mobiltelefonok és adathordozók is voltak a csomagban.

„Magukat kihuzatták” – közzétette a hangfelvételt Magyar Péter

Varga Judit volt igazságügyi miniszter beszél a felvételen arról, hogy fideszes politikusok kihúzatták a nevüket a Völner-Schadl-ügy irataiból.

Zebrán gázolt a szentgotthárdi nő

A balesetben a sértett nyolc napon túl gyógyuló súlyos sérülést szenvedett.