Grafika: Ugytudjuk.hu

Készülj fel, ilyen marad a szombathelyi Perint-híd korlátja

Farkas Bazsi, Vágvölgyi Bálint
2018. december 6. csütörtök, 09:06
Állítólag nem is változott a korlátfokok sűrűsége.

Novemberben olvasói reakciókon felbuzdulva foglalkoztunk a felújított szombathelyi Perint-híd korlátjával. Többek szerint mióta újra átadták a forgalomnak a hidat, az új korlátot olyan sűrűre csinálták meg, hogy a jobbról érkező forgalmat nem lehet belátni, holott felújítás előtt át lehetett látni a korláton.

 

Tényleg sikerült balesetveszélyesre tervezni a Perint-híd új korlátját?

Lassan egy hónapja már, hogy megírtuk, a Rohonci úti Perint-hídon a korlátok a helyükre kerültek, az aszfalt tükörsima mind a két oldalon, és a közlekedési jelzőlámpák sem akadályozzák már a közlekedést, tehát a hídon akadály nélkül, mind a két sávban haladhat a forgalom.


Cikkünk megjelenése után is többen kerestek meg minket ezzel a problémával, többek között taxisok is jelezték, hogy a felújítás után elég veszélyes lett a kereszteződés, mert nem lehet jól látni a jobbról érkezőket. Ezért megkérdeztük a felújítást végző Magyar Közútat, hogy várható-e valami változás. Válaszukat változtatás nélkül közöljük:

 

Az érintett önkormányzati út csatlakozásánál a felújítás előtt is az „Állj! Elsőbbségadás kötelező" tábla volt érvényes, ez a felújítás után sem változott. A szakemberek hamarosan felfestik a megállás helyét jelző STOP vonalat is, így a vonatkozó KRESZ szabályok betartásával a közlekedők a jövőben is biztonságosan használhatják az útcsatlakozást. A korlát sűrűsége nem változott, a szabványoknak megfelel.

 

Eszerint tehát az előző korlát is ugyanilyen sűrű volt, úgyhogy az újnál sem várható változás.

 

comments powered by Disqus
Van még itt cikk a témában:
Twitter megosztás Google+ megosztás