Fotó: hunbasket.hu

A Körmend centere szerint nem ők számítanak a Falco elleni rangadó favoritjának

Vágvölgyi Bálint
2019. március 13. szerda, 18:04
Csorvási Milán úgy gondolja, a védekezés lesz a kulcs Szombathelyen.

Tegnap ugyan 81-80-ra kikapott a lengyel GTK Gliwice otthonában az Egis Körmend, mégis magabiztosan jutott az Alpok Adria Kupa döntőjébe. A hazai húszpontos előny megszerzése után idegenben is jó teljesítményt nyújtott Matthias Zollner együttese. A csapat német vezetőedzője még arra is tudott figyelni, hogy a végén mindenki játéklehetőséghez jusson.

 

A döntőben a vasiak vagy a horvát Skrljevo vagy pedig a szlovák Léva ellen fognak pályára lépni. A két csapat párharca ma este zárul.

 

– Végig egál körüli meccset játszottunk a Gliwicével, emiatt nem kellett nagyon izgulnunk – mondta Csorvási Milán, az Egis Körmend centere a BB1.hu, kosaras szakportálnak. – Én személy szerint egy kicsit nehezebb meccsre számítottam, de aránylag jól védekeztünk az első három negyedben, és így már az ellenfél is visszavett a tempóból a végére. Fontos volt, hogy a második félidőben viszonylag jól kezdtünk, ezután már éreztem, hogy nem lehet különösebb baj. Nem mondom, hogy sima meccs volt, de magabiztos lett a továbbjutásunk. Örömteli, hogy a fiatal játékosaink is pályára léphettek. Összességében a kulcs a jó védekezés volt, mert azt tudtuk a lengyelekről, hogy 90 pont fölött dobnak meccsenként átlagban. Az volt a célunk a hazai és az idegenbeli meccsen is, hogy 80-85 pont körül tartsuk őket. Egyelőre várjuk, hogy ki lesz az ellenfelünk a döntőben. Szeretnénk megnyerni ezt a kupát. Annyi könnyebbség lesz a Gliwice elleni párharchoz képest, hogy idegenben kezdünk majd a finálét és itthon lesz a visszavágó, ami szerintem sokat számít.

 

Addig azonban egy újabb nehéz feladat vár Csorvásiakra, ugyanis szombaton bajnoki rangadót játszanak Szombathelyen. A játékos szerint nem ők számítanak a Falco elleni meccs favoritjának.

 

– Kaptunk egy nap pihenőt a lengyelországi találkozó után, így még sokat nem beszéltünk a Falcóról, de tisztában van mindenki azzal, hogy milyen jelentőségű mérkőzés vár ránk – folytatta a játékos. – Mindkét csapat számára presztízs értékű a győzelem megszerzése, ezért csütörtöktől gőzerővel készülünk a Falcóból. Nehéz lesz, mert az elmúlt években ez nem sikerült, ráadásul a Szombathely veretlen hazai pályán. Itthon nyertünk ellenük, szeretnénk ezt idegenben is megismételni.

 

Rendkívül erősek, nem mi leszünk az esélyesek, de biztosan sokan el fognak kísérni minket, és szorítani fognak értünk.

 

A védekezésünknek kell rendben lennie, mert bárki képes közülük 15-20 pontot dobni. Ezen a meccsen az fog nyerni, aki jobban védekezik és aki higgadtabb tud maradni.

 

comments powered by Disqus
Van még itt cikk a témában:
Twitter megosztás Google+ megosztás