A Haladás Sportkomplexum vezetője szerint betörés miatt kellett megerősített biztonsági szolgálat a kapukhoz, a rendőrség azonban erről a bűncselekményről nem tud

Farkas Bazsi 2019-08-01 07:34:00
De az is előfordulhat, hogy csak azért voltak szekusok nehogy kiderüljön, hogy a zsúfoltnak mondott létesítmény kong az ürességtől. Vagyis a kézilabdások simán tudnának edzeni.

Közel 40 év után ismét van élvonalbeli kézilabdacsapata Szombathelynek, a Szombathelyi Kézilabda Klub és Akadémia ugyanis veretlenül nyerte meg az NB1/B-s bajnokságot. Hogy a csapat minél eredményesebben tudjon szerepelni, a szombathelyi közgyűlés úgy módosította a Haladás Sportkomplexum és az Aréna Savaria üzleti tervét, hogy a kézisek edzeni és meccset játszani is tudjanak a létesítményekbe. Az SZKKA az Arénával meg is egyezett, így a 8 hetes felkészülést már itt tudta megkezdeni a csapat. A Haladásba azonban nem tudnak bemenni a kézisek, mivel annak vezetője Gál Sándor azt mondja, ő már leszerződött a Homlok Zsolt vezette Haladás VSE-vel, az egyesülettel pedig olyan szerződést kötöttek, hogy minden nap reggel 8 és este 10 óra között foglalják a létesítményt, így a kézisek csak ezen az intervallumon kívül tudnának edzeni.

Hogy mennyire van terhelve a Sportkomplexum nem tudni, mivel július elejétől biztonsági szolgálat őrzi a létesítmény bejáratát így csak az mehet be, akinek a security engedélyt ad. 

Csak emlékeztetőül. A Sportkomplexum 15,6 milliárd forintnyi közpénzből épült, fenntartására minden évben közel 500 millió forintot fizetnek ki a szombathelyiek, a magyar emberek adóforintjaiból. 

A Sportkomplexum csúcsra van járatva, állítja annak ügyvezetője. Július 13-án azonban mégis volt annyi kapacitásuk, hogy vasutas napnak adják bérbe a létesítményt. Még arra is volt mód a csarnokban, hogy a családi napon sörmeccseket szervezzenek a létesítmény pályáján.


Emailben kerestük meg Gál Sándort, hogy megtudjuk, a korábban szabadon ki-, bejárható Sportkomplexum kapujába miért kellett biztonsági őröket állítani. Gál a következő választ küldte el:

  • Az OTSZ 202§,  2. és 3. bekezdése kimondja, hogy abban a létesítményben, ahol kiépített tűzjelző berendezés található, a berendezés felügyeletét folyamatosan, egy időben ellátó személyek száma legalább két fő. A két személy közül egynek folyamatosan a jelzéseket megjelenítő eszköz helyiségében kell tartózkodnia.
  • Elengedhetetlen továbbá a személyvédelem és vagyonmegóvás is egy ilyen létesítményben.
  • Az Ön által jelzett időpontban megerősített biztonsági szolgálat volt igénybe véve a területen, mivel előző nap illetéktelen behatolás történt a Sportkomplexumba. Az illetékes hatóságnál a feljelentést megtettem. A megerősített szolgálat a vizsgálat idejére került megrendelésre.
  • A megnevezett céggel (Marcus Security) nem állunk szerződéses viszonyban. A velünk szerződésben álló biztonságtechnikai, vagyonvédelmi partnerünkkel 2017. decemberben történt a szerződéskötés, melyet az akkori ügyvezető kötött meg.
  • A szolgáltatás óradíja a jelenlegi piaci árnál, kamarai ajánlásnál alacsonyabb.
  • Ezen szolgáltatás természetesen minden évben az üzleti terv része.


Mivel a válaszban egy bűncselekményt is említett az ügyvezető, megkerestük a rendőrséget is, hogy megtudjuk a részleteket, a rendőrségtől azonban olyan választ kaptunk, hogy az ügyben nyomozás nem folyik, vagyis bejelentés sem érkezett, ellenkező esetben a rendőrségnek már csak hivatalból is meg kellett volna kezdenie a nyomozást. Valószínű hát, hogy az ügyvezető egyszerűen nem mondott igazat azzal kapcsolatban, hogy miért kellett biztonsági szolgálat a kapukhoz. 


Egyszerűen arról lehet szó, hogy kínos lenne, ha kiderülne zsúfoltságra hivatkozva nem engedik be a kézilabdásokat a sportkomplexumba, közben pedig a terem kong az ürességtől.


Az SZKKA élvonalbeli csapata egyébként továbbra sem tud edzeni a Haladásban. 
 

Szólj hozzá!

Az idén sem fizet osztalékot a Rába

Győri ingatlanok érétkesítéséről is döntött a cég.

Azzal fenyegette a sárvári gyámügyest a nő, hogy megöli

„Na te büdös k***a, ha te ezt megtetted, akkor nem fogok veled szépen beszélni!”

Tizenkét gyanúsítottja van már annak az ügynek, amiben letartóztatták a volt győri rendőrkapitányt

A volt kapitányon kívül egy másik gyanúsítottat is fogva tartanak, aki szintén fontos és magas rangú, nyugalmazott rendőr.

Szúnyogok: Győrben kiterjedt biológiai gyérítés egyelőre nem szükséges

A Győr-Szol Zrt. már megtette az előkészületeket a szúnyoggyérítési munkálatok megkezdéséhez.

Legyen egy szuper okosóra a legújabb kiegészítőd

Gondoltál már arra, hogy beszerezz egy páratlan okosórát? Ha eddig halogattad a döntést, akkor ezt most tekintsd egy jelnek és üdvözölj a gyűjteményedben egy efféle újdonságot. Nemcsak dekoratív kiegészítő, hanem számtalan előnnyel is bír.

Quentin Tarantino mégsem filmkritikusról forgatja utolsó filmjét

A rendező várhatóan tizedik filmje elkészítése után is folytatja a kreatív munkát. Korábban többször célzott rá, hogy minisorozatok és színdarabok rendezése is érdekli.

A performance marketing jelentősége a vállalkozások életében

Minden vállalkozás számára alapvető fontosságú, hogy folyamatosan, méghozzá profitábilisan termeljen új ügyfeleket, vásárlókat. A performance marketing elengedhetetlen a sikerhez, egy laikus számára azonban rengeteg nehézséget okozhat a fizetett hirdetések nyereséges menedzselése, éppen ezért sok esetben a legjobb döntés szakértőket segítségül hívni.

Ütötte, rúgta ismerősét egy körmendi férfi

Még a mobilját is földhöz vágta.

Milyen tényezőket vegyünk figyelembe, ha bútorkárpitot választunk?

A különféle anyagokkal bevont, párnázott bútorok esetében a kárpit színe, textúrája meghatározó jelentőségű az enteriőr stílusa, valamint a tartósság és a tisztíthatóság szempontjából, ezért a választásnál körültekintőnek kell lenni.

Azonnali hatállyal rúgta ki a Vas Népe az újságíróját, miután bejelentette, hogy civilként elindul képviselőnek

Tóth Judit Körmenden szerezne mandátumot. Frissítve a Vas Népe közleményével!

Sulyok Tamás jáki látogatása miatt komoly biztonsági intézkedésekre lehet számítani

A vasárnapi avatón ingyen lehet megtekinteni a templomot és templomkertet is.

Egy győzelemre az elődöntőtől a Falco

Lemosták a Honvédet a pályáról

Már a bíróságon is kamuzik Mirkóczki Ádám, Eger polgármestere

Nem csak adatokat nem adna ki, hanem tényleg nem ad ki.