Fotó: Vágvölgyi Bálint

A Falco edzője minden játékosára számíthat a bajnokság meglepetéscsapata ellen

Vágvölgyi Bálint
2019. március 22. péntek, 17:58
Szombaton a Jászberény látogat Szombathelyre.

Két győzelemmel a háta mögött, és már biztos felsőházi résztvevőként utazik Szombathelyre a tabellán harmadik Jászberény. A jelenleg negyedik helyen álló vasiak hazai veretlensége a Körmend elleni rangadón megszakadt, nekik még szükségük van a győzelemre a felsőházba jutás miatt. A mérkőzést előtt a BB1, kosaras szakportálnak nyilatkozott a két edző.

 

Gasper Okorn, a Falco-Vulcano Energia KC Szombathely vezetőedzője: Nem kérdés, hogy a Jászberény az idei szezon legnagyobb pozitív meglepetése. Nem csak egy pillanatnyi jó periódusuk volt, teljesen reális, hogy a harmadik helyen állnak, hiszen eddig mindössze hétszer kaptak csak ki. Ezúton is gratulálok nekik és edzőjüknek, Nikola Lazicsnak a nagyszerű eredményhez. Most már biztosan a legjobb ötben vannak, ezáltal nyugodtan játszhatnak az utolsó három alapszakasz-bajnokijukon. Emiatt csak még veszélyesebbek lettek. Pitts az egyik legjobb játékosuk, de Rakics, Alekszandrov és Pantelics is kihasználja minden tapasztalatát. Coleman egy darabig nem játszhat, ez akár előnyünkre is válhat holnap, de nem szabad leírni őket, mert így is nagyon veszélyesek. A saját ritmusunkat kell játszanunk, nagyon agresszíven, negyven percen keresztül, türelmesen. Az őszi bajnokinkról nagyon rossz tapasztalatunk van, a győri kupameccsről viszont kellemes emlékeink. Tudjuk, hogy a Falco számára csak a győzelem az egyetlen elfogadható eredmény, azt is tudjuk, hogy mi kell ahhoz, hogy ez sikerüljön, de azért ezt meg kell mutatni a pályán is. A legjobbunkat fogjuk nyújtani, jelen állás szerint mindenkire számíthatok.

 

Nikola Lazics, a JP Auto-Jászberényi KSE vezetőedzője: A Falco nagyon komoly ellenfél, szerintem a Szolnok és a Kömend mellett ők a bajnokság favoritjai. Abszolút topcsapatuk van, nem véletlenül döntőztek a kupában is. Ha megnézzük a keretüket, minden posztra megvannak, kilenc-tíz játékost tudnak használni. Eddig kétszer játszottunk velük, hazai pályán nyertünk, de a kupában simán kikaptunk, akkor sokkal jobbak voltak. Főleg hazai pályán erősek, nemcsak a Jászberény ellen, mindenki ellen sokkal esélyesebbek otthon. A szezon elejétől fogva erősek, év elején pedig csatlakozott hozzájuk Perl és Govens, így aztán már abszolút komplettek. Mi megnyertünk a legutóbbi két meccsünket, ami nagyon fontos volt, hiszen ezzel már száz százalék, hogy a felsőházban vagyunk, ez pedig egy nagyon jó eredmény. Normális, hogy egy kicsit ünnepeltünk, mert jó helyzetben vagyunk, hiszen elég megnézni, hogy kik állnak mögöttünk, akik az alsó- vagy a középházban lesznek a folytatásban. Eddig is voltak problémáink, most is vannak sérültjeink. Coleman nem fog játszani még, de az utóbbi időben Alekszandrov is folyamatosan úgy játszott, hogy nem volt egészséges, nagy kérdés, hogy holnap ki fog játszani. Ettől függetlenül is úgy utazunk Szombathelyre, hogy a legjobb játékunkat akarjuk játszani. Nem kérdés, hogy a Falco sokkal esélyesebb, mi akkor vagyunk a legerősebbek, amikor kompletten tudunk kiállni, akkor mindenki ellen, mindenhol fel tudjuk venni a versenyt. Most ilyen helyzetben vagyunk. Nyugodtak vagyunk, van még hátra három meccs, most a legfontosabb, hogy egészségesek legyünk, hogy tudjunk játszani és edzeni, mert az utóbbi időben még edzeni sem tudtunk normálisan…

 

Falco-Vulcano Energia KC Szombathely - JP Auto-Jászberényi KSE

Bajnokság, 24. forduló
Szombathely, Aréna Savaria, szombat, 18:00
V.: Benczur T., Ádám J., Balog Gy. (Dernei G.)

Falco: Govens - Curry - Perl - Bruinsma - Reddic.

JKSE: Pitts - Rakics - Brbaklics - Alekszandrov - Pantelics.

 

comments powered by Disqus
Van még itt cikk a témában:
Twitter megosztás Google+ megosztás