Fotó: Egis Körmend Facebook-oldal / Jene Sándor

A döntőbe jutás a célja a Körmendnek a Magyar Kupában

Vágvölgyi Bálint
2019. január 10. csütörtök, 16:17
A piros-feketék edzője jelen pillanatban a Falcót esélyesebbnek érzi a Paksnál.

Kedden sorsoltak a kosárlabda Magyar Kupában, az Egis Körmend a Jászberényt kapta ellenfélül a negyeddöntőben. A piros-feketékre továbbjutás esetén másnap a Falco-Paks csata győztese vár Győrben. A Rába-partiak vezetőedzője, Matthias Zollner a klub Facebook oldalával osztotta meg gondolatait a kupasorsolás után:

 

„Nem mondhatjuk, hogy könnyű sorsolást kaptunk, hiszen mindjárt elsőként azzal a Jászberénnyel találkozunk, amelyik holtversenyben a harmadik-negyedik helyen áll mögöttünk a tabellán, és amely nagyon tapasztalt, rutinos játékosokra épít. Az ilyen csapatok ellen nehéz játszani, különösen akkor, amikor „csupán” három meccset kell nyerni ahhoz, hogy trófeát szerezhessen egy klub. A rutinos játékosok ezt jó tudják kezelni, és képesek alkalmazkodni ezekhez a helyzetekhez. Azért sem könnyű a sorsolásunk, mert ha előre gondolkodunk – és természetesen az a szándékunk, hogy továbblépjünk – akkor láthatjuk, hogy a sorozat erősebb ágán leszünk.

 

Várhatóan a Falco lehet az ellenfelünk az elődöntőben, és velük sem könnyű a párharc, ők is közvetlen üldözőink a bajnoki tabellán.

 

Jelen pillanatban, a bajnoki helyezések alapján őket látom esélyesebbnek a Pakssal szemben, persze addig még sok minden történhet. Változhat a csapatok formája, jöhetnek, vagy épp távozhatnak játékosok. A lényeg, hogy számunkra, mint a bajnokságban második helyen álló gárda számára a minimális cél az, hogy döntőt játszunk Győrben.”

 

(via BB1)

 

comments powered by Disqus
Van még itt cikk a témában:
Twitter megosztás Google+ megosztás