Fotó: Farkas Bazsi

A DK is csatlakozott a szombathelyi ellenzéki összefogáshoz

Farkas Bazsi
2018. december 6. csütörtök, 19:26
Éljen Szombathely + LMP + MSZP + DK, így áll most a szövetség, amely együtt indul a 2019-es önkormányzati választáson.

Lassan nem múlik el hét anélkül,  hogy a szombathelyi baloldali összefogás ne bővülne egy újabb párttal. Az Éljen Szombathely! Egyesület elsőként azt jelentette be, hogy az LMP-vel közösen indul a 2019-es önkormányzati választáson, ám azt már akkor elmondták, hogy az összefogásnak további szereplői is lehetnek, mivel folyamatosan egyeztetnek. A múlt héten az MSZP is bejelentette, hogy csatlakozik a szövetséghez, ma pedig a DK hívta össze a sajtót egy bejelentésre. 

 

Szuhai Viktor a DK szombathelyi elnöke elmondta, hogy formai és alaki együttműködésről van szó. Közös jelöljük lesz az egyes körzetekben és a listán is, de a polgármester személyében is közösen egyeznek majd meg. 

 

Bokányi Adrienn az Éljen Szombathely! Egyesület alelnöke azt mondta, hogy olyan Szombathelyt szeretnének, ahol bárki szabadon elmondhatja a véleményét, még akkor is ha az a vélemény nem egyezik a város vezetőiével. Emlékeztetett, hogy Hadházy Ákost, parlamenti képviselőt mondvacsinált indokkal nem engedték be a szombathelyi könyvtárba, mivel a korrupció ellen akar küzdeni azzal, hogy aláírást gyűjt az Európai Ügyészséghez való csatlakozásért. 

 

Bokányi aktuális szombathelyi problémákkal  érzékeltette, hogy hiába van egy pártban a kormánnyal a városvezetés, ha az alkalmatlan arra, hogy vezessen egy várost. 

 

 

Az alelnök azt mondta, hogy valós szombathelyi igényekre akarnak szabad forrást. Olyan területeket szem előtt tartva, mint az utak, a járdák, a parkolók, a csapadékvíz elvezetők, a játszóterek és a köztisztaság

 

Tiszta várost szeretnének minden értelemben.

 


Szuhai Viktor ezt azzal egészítette ki, hogy bérlakás program kell a városnak, a fiataloknak ugyanis nincs lehetősége lakást vásárolni, miután a kormány elvette a lakáskasszákat, Szombathelyen pedig lassan az egekben vannak az ingatlanárak. 

 

Az Éljen Szombathely! Egyesület azzal folytatta, hogy további egyeztetések folynak, így bíznak benne, hogy hamarosan újabb szövetségest tudnak bemutatni. 


 

comments powered by Disqus
Van még itt cikk a témában:
Twitter megosztás Google+ megosztás