Fotó: Vágvölgyi Bálint

A berlini fal mását építette meg Király Gábor

Farkas Bazsi
2018. december 6. csütörtök, 14:22
Új látványossággal bővült Szombathely.

Aki csak a futball életben számít Szombathelyen az ott volt ma, az újperinti Király Sportlétesítmény új épületének és pályájának átadóján.

 

 

A bővítést egymilliárd forintból valósította meg a névadó és tulajdonos Király Gábor, valamint a magyar állam felesbe.

 


Király a megnyitó beszédében elmondta, hogy 2003-ban indult útjára a sportlétesítmény és a Király Szabadidősport Egyesület is. Kezdetben 30 sportolójuk volt, most 260-nál tartanak. Ezért is volt szükség arra, hogy a mindössze 4 öltözővel felszerelt “A” épület mellé egy másikat is felépítsenek. A “B” épület 14 hónap alatt épület fel, a tervezésnél már az üzemeltetése is gondoltak, mivel a közösségi térrel és öltözőkkel, edzői taktikai szobával felszerelt épületet passzív technológiával látták el. Elkészült egy új parafa granulátumos, ízületkímélő nagypálya is.  

 

 

A 108-szoros válogatott rekorder azt mondta, a külföldi csapatoknál töltött időkben szerzett tapasztalatait kamatoztatta most, az épület és a pályák kialakításánál is. 

 

 

Építtetett például egy rúgófalat is, ami olyan, mint amit Berlinben direkt az ő kedvéért csináltatott akkori csapata, a Hertha. 

 

Ezen a focisták gyakorolni tudnak, akár edzőpartner nélkül is.

 

 

A parkolásra is gondoltak. A korábbi 40 parkoló mellé újabb 50-et alakítottak ki. A fejlesztések pedig ezzel nem értek véget. 

 

 

Király azt mondta, hamarosan egy új épületet szeretnének “felhúzni”, ahol a sportolók akár szállást is kaphatnak, vagy az étkezést is helyben tudnák megoldani. 

 

comments powered by Disqus
Van még itt cikk a témában:
Twitter megosztás Google+ megosztás