Fotó: Ugytudjuk.hu

890 meccs után, most először állították ki Király Gábort

Farkas Bazsi
2019. március 17. vasárnap, 18:22
A Szombathelyi Haladás válogatottsági rekorder kapusa úgy véli: az FTC első gólját leshelyzet előzte meg, a kiállítása pedig jogtalan volt.

Akárhogy is nézzük: a mérkőzést befolyásoló ítélet volt, amikor a 70. percben Lovrencsics Gergő gólját megadta Karakó Ferenc játékvezető, majd amikor a reklamáló Király Gábort két sárga lappal kiállította - írja a csapat hivatalos weblapja. A probléma ugyanis az, hogy a ferencvárosi jobbhátvéd egyébként jól eltalált lövésénél - mint az a videófelvételeken is látszik - egy hazai játékos sétálgat a Haladás ötösénél, éppen Király előtt. Egy másik pedig az ötösön belül áll. Ugyan előbbi futballista nem ért a labdához, de lesen volt és zavarta a kapust a védésben. Ráadásul Király Gábor - elmondása szerint - nem sértette meg a játékvezetőt, nem kellett volna kiállítani.

 

M4Sport

A Ferencváros Lovrencsics Gergő bombagóljával törte meg a Haladás ellenállását, a találat jogosságát vitató Király Gábort reklamálásért kiállították.

 

- Az első gól lesszituációból született és ugye év közben a csapatok számára tartanak játékvezetői előadásokat, amelyeken azt tanítják, hogy amennyiben úgy érezzük, hogy valami olyan dolog történik, amit szóvá kell tennünk, azt jelezzük a játékvezetőnek - mondta Király Gábor. - Most is teljesen normális hangnemben szóltam Karakóhoz, egyetlen szitokszó, vagy káromkodás nem hagyta el a számat. Mondtam, hogy ketten lesen álltak. Azt kérte, menjek el onnan. De mondtam: akkor is ketten lesen álltak, kérdezze meg a partjelzőt. Erre előhúzta a sárga lapot, mire mondtam: akkor is lesen álltak, nézzétek vissza, hogy les volt. Újra mondta, hogy menjek innen, mire én is megismételtem, hogy akkor is les volt. Erre felmutatta a piros lapot. Ez volt körülbelül a 890. meccsem és soha nem voltam kiállítva. 

 

comments powered by Disqus
Van még itt cikk a témában:
Twitter megosztás Google+ megosztás