5 hónapot várt a 88 éves szombathelyi néni a szemészeti vizsgálatra, ám végül mégsem ért be a rendelésre

Farkas Bazsi 2018-12-03 14:12:00
A betegszállításon csúszott el a mutatvány.

Olvasónk keresett meg minket, hogy elmesélje, hogyan maradt el a 88 éves édesanyja szemészeti vizsgálata. Mutatjuk a levelet: 


"Egy 88 éves szombathelyi lakos egészségügyi szolgáltatást akart igénybe venni. 5 hónappal ezelőtt beutalót kapott a szemészetre kivizsgálásra. Mivel mozgásában korlátozott, ezért a háziorvosa betegszállítókat rendelt a II. emeleti lakására. Az előjegyzett 13 óra helyett 10 órakor akarták elszállítani a 14 órás vizsgálatra.

A betegszállító papír a lányánál volt, aki a munkahelyéről délre ment volna az édesanyjához, hogy a betegszállítókkal elkísérje a vizsgálatra. A papír hiányában a beteget délelőtt 10 órakor nem szállították el. A betegszállító közölte, hogy nekik 8 órára van kiírva a szállítás, így is csúsztak 2 órát. Közölték, hogy aznap már nem mennek vissza érte, másnap délelőtt szállítják el, és elintézik, hogy a szemészeten megvizsgálják, annak ellenére, hogy a beteg időpontja előző napra szólt.


Ígéretük ellenére másnap nem mentek érte, sőt még tájékoztatást sem adtak távolmaradásukról. A 88 éves beteg, akit többek közt a magas cukorszintjével is kezelnek, végigizgulta a 2 napot, teljes bizonytalanságban volt. 5 hónapja várt erre a vizsgálatra, ami a betegszállítók miatt meghiúsult."


Megkerestük a szombathelyi betegszállítást bonyolító céget, a Keleti Sanitast. A cég három megyében végzi a szállítást, a diszpécser elmondása szerint naponta nagyjából 650 beteget szállítanak művese kezelésre és szakrendelésekre. Azt is megtudtuk, hogy bár a levél írója azt panaszolja, hogy órákkal a szakrendelésre kapott időpont előtt akarták elszállítani a beteget, a betegszállítók nem időpontra érkeznek, hanem a beteget a szakrendelés idejét figyelemebe véve szállítják el. Tehát ha egy rendelés mondjuk 8-16 óra között van, akkor ebben az időintervallumban érkezik a kocsi. Leginkább a reggeli órákban, hiszen a beteg, így nem fog lemaradni a vizsgálatról. 

Van a cégnek olyan szolgáltatása is, ahol a betegnek nem kell órákkal a kapott időpont előtt a rendelőben várnia, ilyenkor időpontra érkezik a kocsi, ám ebben az esetben 10-15 ezer forint körüli összeget kell a szolgáltatásért fizetni. 


Hogy a beteg másnapi elszállításával mi történhetett, azt sajnos nem tudtuk kideríteni, mivel a meghiúsult szállítás pontos adatait a levél írója nem közölte.

Ha van neked is olyan történeted, amiben segítséget jelenthet a nyilvánosság, akkor fordulj hozzánk bizalommal. Írj Facebookon van emailben


 

Szólj hozzá!

Első körben nem kapott licencet a Haladás

A zöld-fehérek április 25–től május 3-ig pótolhatják a hiányzó dokumentumokat, és bizonyíthatják a Klublicenc Szabályzatnak való megfelelésüket.

Három új gyalogátkelőhelyet terveztetnek meg Szombathelyre

Az elképzelés szerint a Markusovszky kórházzal szemben, a Dolgozók útján és a Körmendi úton is egy-egy új zebra létesül hamarosan.

LMP: minél több zöld képviselőre van szükség az EP-ben

Akik aláírásukkal az LMP-t támogatják, egyúttal nemet mondanak az akkumulátor-gyártásra - jelentette ki Tetlák Örs, az ellenzéki párt országos elnökségi tagja kedden Budapesten.

Rács mögött a győri "pikó báró"

55 éves kábítószerdílert fogtak el a Győr-Moson-Sopron vármegyei nyomozók.

Szózene est Pajor Tamással és Varga Bencével (Zaporozsec)

Április 25-én 19 órától a szombathelyi Weöres Sándor Színház Márkus Emília termében.

Hogyan alakíthatunk ki egy kis magánszférát a kertben?

Akinek nagy kertje és esetleg még medencéje is van, az tudja nagyon jól, hogy néha meglehetősen nehéz elrejtőzni a kíváncsi szemek elől.

Saját szurkolóira hívta a rendőröket a Haladás vezetősége

A hétfői futsal meccsre mentek ki a foci csapat drukkerei kinyilvánítani a véleményüket.

Szombathelyi pedofilt fogott az ügyészség

Gyermekeket ábrázoló pornóképeket töltött fel egy netes tárhelyre.

Szombathelyi, Jókai utcai gázolás: Semmiféle eltussolás a kapitányság részéről nincs

Megszólalt a szombathelyi rendőrkapitány a kettős gázolás ügyében.

Keresőoptimalizálás: hogy valóban azt kapjuk, amit látni szeretnénk

A keresőoptimalizálás, azaz a SEO szerves része az online marketingnek. Az a lényege, hogy a weboldalakat, illetve azok tartalmait a lehető legelőrébb rangsoroljuk a keresőmotorok találati listáin.

100 nyugtatót beszedve vezetett egy férfi, Kapuvár mellett szenvedett balesetet

Összeveszett az asszonnyal, ezt a megoldást választotta.

Pintér Bence fizetetlen szabadságra megy a kampány ideje alatt

A győri Tiszta Szívvel a Városért Egyesület polgármesterjelöltje felfüggeszti újságírói tevékenységét.

Az idén sem fizet osztalékot a Rába

Győri ingatlanok érétkesítéséről is döntött a cég.

Azzal fenyegette a sárvári gyámügyest a nő, hogy megöli

„Na te büdös k***a, ha te ezt megtetted, akkor nem fogok veled szépen beszélni!”