3-0-lal négy között a Körmend

ugytudjuk.hu
2019. május 24. péntek, 19:35
Volt, hogy még a Sopron vezetett, de a második félidőben magára talált a listavezető.

Egis Körmend - Sopron KC 78-56 (13-21, 21-14, 24-16, 20-5))
Rájátszás, negyeddöntő, 3. mérkőzés
Körmend Városi Sportcsarnok
Játékvezető: Papp P., Praksch P., Farkas G. (Forrai S.)

Egis Körmend: Bradford 10/6,Price 8/3,Ferencz 9/9,Hammonds 22/3 ,Delas 8. Cserék: Thames 7/3, Csorvási 9, Oroszi -, Kiss M. 3/3, Kiss B. -, Lajsz 2.

Sopron KC: Warner 8/6,Lemar 15,Supola 12,Wiggins 12/6 ,Gordon 3. Cserék: Dénes 4, Werner -, Molnár 2, Élő -, Buzsáki -.

 

Alaposan meglepték a vendégek a Körmendet. Sabáli Balázs csapata tíz ponttal is meglépett az első negyedben, Mathias Zollnernek időkéréssel kellett felráznia az övéit. A vasiak csapnivaló százalékkal dobtak, míg soproniaknál Supola nőtt fel a légiósok mellé. A negyedet 21-13-ra meg is nyerték a vendégek.

 

A második negyedre egy “másik” Körmend futott ki a pályára, a feszes védekezés, és az egyre magabiztosabb támadásbefejezés meghozta az eredményét. A negyed derekára ledolgozták a hátrányukat Ferenczék, és a 17. percben már 32-28 volt az eredményjelzőn. Dénesék azonban mozgósítottak még egy kis energiát, és Wiggins kosarával megnyerték az első félidőt, a rendkívül feszült összecsapáson. 34-35.

 

A második félidőt ellentmondást nemtűrően kezdték a vasiak. Bradford és Csorvási is elkezdte dobálni a pontokat. Menterendszerűen jöttek a pontok a hazai oldalról. Az olló folyamatosan nyílt, a Sopron derekasan küzdött, de a Körmend bajnokesélyeshez méltó módon elkezdte kontrollálni a találkozót. 58-51.

 

Csorvási szerezte az utolsó negyed első kosarát, Thames triplája már tízpontos előnyt jelentett. Sabáli Balázs még eyg időkéréssel megpróbálkozott, de csapatának innen már nem volt visszaút, és csak a végeredmény volt kérdés.

 

Az Egis Körmend bejutott a bajnokság legjobb négy csapata közé.

(BB1)

 

comments powered by Disqus
Twitter megosztás Google+ megosztás