Átgázolt a ZTE-n az Egis Körmend

Farkas Bazsi 2023-05-20 20:10:00
Egyenlítettek a bronz-csatában.

Egis Körmend - Zalakerámia ZTE KK 104-56 (35-13, 30-19, 17-15, 22-9)

Helyosztó, 3-4-ik helyért, 2. mérkőzés
Körmend, Városi Sportcsarnok
Játékvezetők: Praksch Péter Árpád, Nagy Viktor, Frányó Péter (Bognár Tibor)
A három győzelemig tartó párharc állása: 1-1.

Körmend: Chambers 13/3, Mitchell 10/6, Adams Jr. 12/6, Ferencz 5/3, Omenaka 14. Cserék: Doktor -, Edwards 8, Takács 10/3, Durázi 8, Cakarun 14, Kiss 10/6, Herczeg -.

Zalaegerszeg: Trice 5, O'Reilly 8/3, Polster 5/3, Zsiros -, Osztojics 8. Cserék: , Rakicsevics 10/3, Keller I. 6, Csuti 2, Szalay 2, Németh 7, Simó 3.

Remekül kezdte a mérkőzést az Egis Körmend, a visszatérő Chambers szerezte az első négy pontot, Omenaka zsákolt, Mitchell pedig kintről talált be, így szűk másfél perc után 9-0 állt az eredményjelzőn, Sebastjan Krasovec időt kért. A következő négy pontot is a hazaiak szerezték Omenaka és Adams révén, kereken három és fél perc után Osztojics büntetőivel végre a ZTE is pontot szerzett (13-2). Két újabb körmendi tripla után már 17 ponttal vezettek a vasiak, Trice dobott be egy középtávolit. Három perccel a negyed vége előtt már 20 ponttal meglépett az Egis Körmend Cakarun 2+1-es akciója után, az etap utolsó részében a hazaiaknak sikerült növelni az előnyt, vezettek már 25-tel is, végül Rakicsevics triplája után 22 maradt meg ebből. 35-13

Mitchell ziccerével folytatódott a játék, a Zalaegerszeg ismét időt kért, O’Reilly csak egy büntetőt dobott be, Takács egy hármast, majd egy 2+1-et is bemutatott. Polster és Cakarun váltott kosarat, aztán 4 perc elteltével a 30-at is elérte a differencia, Durázi akrobatikus befejezése után pedig átlépte az 50 pontot az Egis Körmend. A félidő hátralévő részében megmaradt ez a kidolgozott előnye Kocsis Tamás csapatának, köszönhetően annak, hogy 70%-on álltak mezőnyből a szünetben, míg a Zalaegerszeg mindössze 27-en. Smith hiánya már ekkor meglátszódott a lepattanózásban, ebben az aspektusban 22-13-ra múlta felül ellenfelét a Körmend. 65-32

Omenaka négy pontja indította a második félidőt, Rakicsevics süllyesztett el egy középtávolit, O’Reilly pedig egy triplát. A negyed közepéig nem változott a félidei különbség, ekkor Keller és Ferencz váltott kosarat, Sebastjan Krasovec pedig magához hívta játékosait (74-41). O’Reilly tört be két pontért, Cakarun dobott be két büntetőt, Trice duplájára Durázi válaszolt. A harmadik negyed utolsó két percéhez Edwards kosarával érkeztünk meg, a szakaszt pedig Németh ziccere zárta, de így is az Egis Körmend nyerte meg ezt a negyedet is, a lényegi kérdéseket pedig eldöntötte. 82-47

Adams zsákolt a záróetap elején, hosszú kosárcsend után egy triplát is bedobott, ahogy Mitchell is, Kiss kosarával már 45 pont volt a különbség, a ZTE pedig négy perc után sem szerzett pontot. Durázi zsákolása és 5 perc eltelte után végre megtört a jég Németh büntetőjének köszönhetően. Az utolsó öt percre már csak a differencia maradt kérdéses, a Körmend átgázolt a Zalaegerszegen kiegyenlített a párharcban. Folytatás kedden Zalaegerszegen.

Forrás: BB1.hu

Szólj hozzá!

Közös listát állít Budapesten és az EP-választáson a DK, az MSZP és a Párbeszéd

A közös EP-lista vezetője Dobrev Klára lesz, a lista első négy helyét a DK kapta.

Az önkormányzat bevonásával fog bármi is történni a szombathelyi Nagyszállóval

A parkoló kérdésben is minden segítséget meg fog adni a városvezetés.

Nyakkitekeréssel fenyegette a kalauzt a szombathelyi vonaton egy férfi

Annak ellenére szállított kerékpárt, hogy azon a járaton a kerékpár szállítása tilos volt.

2027-től új villanyvonatok járnak Szombathely és Budapest között

Az óránkénti 160 kilométeres sebességre képes ötrészes járművek hossza 106,2 méter, az ülőhelyek száma a nyári és téli üléselrendezéstől függően rugalmasan változtatható.

Zöld Bajnok díjat nyert Szombathely

Szombathely minden várakozást felülmúlt.

Győrszentivánon két rákkeltő anyag tekintetében veszélyeztetettség áll fenn

Elkészült a civil légszennyezettség-mérés szakmai értékelése.

Homlok ne hazudj! Erzsi takarodj!

Felirat jelent meg a Haladás Sportkomplexum oldalán.

Magyar Péter: Nem úszhatja meg a maffiaállam feje, Orbán Viktor

Több ezer fő vett részt Magyar Péter budapesti tüntetésén.

Átépítik a szombathelyi Sportliget rendre víz alá kerülő sétányát

A tervezésnél a dozmati víztározó kapacitásában bíztak.

Dézsi: Borkai egy tátongó seb Győr lelkén és testén

Mesterséges intelligenciával szerkesztett videók léteznek csak Dézsi szerint, olyan nem, amivel zsarolni lehetne.

A szombathelyi börtönbe akart drogot csempészni a győri férfi

Mobiltelefonok és adathordozók is voltak a csomagban.

„Magukat kihuzatták” – közzétette a hangfelvételt Magyar Péter

Varga Judit volt igazságügyi miniszter beszél a felvételen arról, hogy fideszes politikusok kihúzatták a nevüket a Völner-Schadl-ügy irataiból.

Zebrán gázolt a szentgotthárdi nő

A balesetben a sértett nyolc napon túl gyógyuló súlyos sérülést szenvedett.