Balla Jenő eltörölné az új győri fizetős zónákat

Pintér Bence 2023-04-04 16:43:00
A képviselő friss szórólapján arra kéri a helyieket, hogy jövőre az önkormányzati választáson tegyenek ellene közösen.

Április elseje óta újabb győri utcákban kell fizetni a parkolásért: egy kis belvárosi terület mellett főleg Nádorváros, illetve Adyváros területén zónásított a Győr-Szol. Bár április 20-ig türelmi időszak van, tehát az ellenőrök csak figyelmeztetnek, az új fizetős zónák hatását már most meg lehet figyelni az érintett területeken.

Hétfőn, az új rendszer első hétköznapi napján csatlakoztunk Balla Jenő önkormányzati képviselőhöz, és bejártuk a környéket.

Balla ugyanis a héten minikampányba kezdett a témában: több ezer szórólapot szór ki a környéken, amelyen kerek perec kimondja, hogy szerinte az új fizetős zónákat el kell törölni, ugyanis szerinte azok értelmetlenek. Nem csökkenti a gépjárművek számát az elérhető parkolóhelyek számát nem növeli, a zónahatárokon feltorlódnak majd az autók, a több kocsival rendelkezők pedig nem tudnak kedvezményesen parkolni.

A képviselő külföldi útja miatt nem vett részt a tavaly nyári szavazáson, de ahogy végigjárjuk a zónahatárokat, megjegyzi, hogy nemmel szavazott volna, míg a környék fideszes képviselői – Szálasy László és Borsi Róbert – nem hogy igennel szavaztak, de utóbbi még érvel is a zónásítás mellett, ami Balla szerint csak nehézséget okoz az embereknek, miközben sok eredménnyel nem fog járni.

@ballajenopolitikus

Trükkök és tippek, avagy egyedi megoldások az új parkolási helyzetre. 1. rész Balla Jenő független önkormányzati képviselő

♬ eredeti hang - Balla Jenő

A képviselő lelkesen mutogatja a zónahatárokat, ahol már most észrevehető, hogy az ingyenes részen többen parkolnak, miközben a fizetős részen szellősen állnak az autók. Itt egy példa:

De ugyanez figyelhet meg a jelenleg még nem zónásított Kodály Zoltán utcában is, ahol ma délelőtt nem nagyon akadt szabad parkolóhely. Ahogy a szervízúton hajtunk helyet keresve, Balla lefékez két fiatal mellett, akik a parkoló kocsikra merőlegesen parkolva beszélgetnek: nem a szó szoros értelmében helyiek, de ide járnak dohányboltba, és eddig sem nagyon tudtak leparkolni. Szólnak hírek arról, hogy amint elkészül a Kodály Zoltán Parkolólemez, ez a környék is bekerülhet a fizetős zónák közé – hivatalos információ egyelőre még nincs erről.

Balla szerint az egész dolog azért értelmetlen, mert amikor igazán kéne a plusz parkolóhely, azaz este és hétvégén, akkor éppen nem fizetős semmi.

És vannak már olyanok is, hívta fel a figyelmet a képviselő, akik okosan kijátszva a rendszert megbontják az előkert kerítését, és parkolót hoznak létre a magánterületükön, amellyel a saját parkolásukat megoldják, az utcából viszont elvesznek nagyjából két parkolóhelyet:

A képviselő a szórólapon ráadásul az egész ügyet összeköti a szolidaritási adóval és az építményadó emelésével. Szerinte ugyanis a városnak azért kell minden pénzért lehajolnia, és így adót emelnie, zónásítania, mert a kormány idén 9,5 milliárd forintot von el. Ez ugye Dézsi Csaba András polgármester szerint is sok, de eleddig sikertelenül lobbiztak azért, hogy csökkentsék a Győrtől elvont összegeket, amelyek arr aszolgálnak, hogy a szerényebb önkormányzatok költségvetését tudja megsegíteni a kormányzat.

Balla azt írja a szórólapon: szerinte nem újabb adók kellenek, hanem érdekvédelem. Egyúttal bejelentette 2024-es indulását is, hiszen arra szólítja fel az olvasót, hogy 2024-ben szavazzon rá. Hogy pontosan milyen színekben, és milyen székért indul, egyelőre nem akarja felfedni; most például ez a parkolási ügy szerinte fontosabb téma. Túránkat az Attila utca zsákvégén zárjuk. Így néz ki:

Szürreálisnak tűnik, de ez a „parkoló” is a is a fizetős parkolózóna része jelenleg.

Szólj hozzá!

Első körben nem kapott licencet a Haladás

A zöld-fehérek április 25–től május 3-ig pótolhatják a hiányzó dokumentumokat, és bizonyíthatják a Klublicenc Szabályzatnak való megfelelésüket.

Három új gyalogátkelőhelyet terveztetnek meg Szombathelyre

Az elképzelés szerint a Markusovszky kórházzal szemben, a Dolgozók útján és a Körmendi úton is egy-egy új zebra létesül hamarosan.

LMP: minél több zöld képviselőre van szükség az EP-ben

Akik aláírásukkal az LMP-t támogatják, egyúttal nemet mondanak az akkumulátor-gyártásra - jelentette ki Tetlák Örs, az ellenzéki párt országos elnökségi tagja kedden Budapesten.

Rács mögött a győri "pikó báró"

55 éves kábítószerdílert fogtak el a Győr-Moson-Sopron vármegyei nyomozók.

Szózene est Pajor Tamással és Varga Bencével (Zaporozsec)

Április 25-én 19 órától a szombathelyi Weöres Sándor Színház Márkus Emília termében.

Hogyan alakíthatunk ki egy kis magánszférát a kertben?

Akinek nagy kertje és esetleg még medencéje is van, az tudja nagyon jól, hogy néha meglehetősen nehéz elrejtőzni a kíváncsi szemek elől.

Saját szurkolóira hívta a rendőröket a Haladás vezetősége

A hétfői futsal meccsre mentek ki a foci csapat drukkerei kinyilvánítani a véleményüket.

Szombathelyi pedofilt fogott az ügyészség

Gyermekeket ábrázoló pornóképeket töltött fel egy netes tárhelyre.

Szombathelyi, Jókai utcai gázolás: Semmiféle eltussolás a kapitányság részéről nincs

Megszólalt a szombathelyi rendőrkapitány a kettős gázolás ügyében.

Keresőoptimalizálás: hogy valóban azt kapjuk, amit látni szeretnénk

A keresőoptimalizálás, azaz a SEO szerves része az online marketingnek. Az a lényege, hogy a weboldalakat, illetve azok tartalmait a lehető legelőrébb rangsoroljuk a keresőmotorok találati listáin.

100 nyugtatót beszedve vezetett egy férfi, Kapuvár mellett szenvedett balesetet

Összeveszett az asszonnyal, ezt a megoldást választotta.

Pintér Bence fizetetlen szabadságra megy a kampány ideje alatt

A győri Tiszta Szívvel a Városért Egyesület polgármesterjelöltje felfüggeszti újságírói tevékenységét.

Az idén sem fizet osztalékot a Rába

Győri ingatlanok érétkesítéséről is döntött a cég.