Telekhasználattal járul hozzá a szombathelyi önkormányzat az kézilabdások csarnoképítési álmaihoz

Farkas Bazsi 2023-03-27 07:49:08
Az egyesület vezetője szerint megvan a 90 millió forint a tervezésre.

Régi terve a Szombathelyi Kézilabda Klub és Akadémiának, hogy edzőcsarnokot építsem a városban. Állításuk szerint ugyanis számba véve az összes iskolai sporttermet, egyetemi csarnokot, Haladás Sportkomplexumot sincs annyi elegendő teremkapacitás, amivel maradéktalanul ki lehetne elégíteni az edzésekhez szükséges igényeket.

A szombathelyi közgyűlés csütörtökön fogja tárgyalni azt az előterjesztés, ami szerint a kézilabdásoknak egy 10 ezer négyzetméteres területet ad át használatba az önkormányzat ahhoz, hogy a létesítményt megtervezhessék.

A beszámoló szerint az SZKKA elnöke, Pődör Zoltán arról tájékoztatta a városvezetőket, hogy a Magyar Kézlabda Szövetség döntése alapján 89 millió 619 ezer 964 forint a Szombathelyi Kézilabda Klub és Akadémia rendelkezésére áll a sportcsarnok terveztetéséhez. 

Pődör állítása szerint 2024 őszéig elegendő pénze lesz az egyesületnek ahhoz, hogy a csarnok kivitelezése meg is kezdődjön.

Érzelmileg bántalmazott egy 15 éves játékost az SZKKA elnöke, elmarasztalta az országos szövetség Etikai bizottsága

Június 22. határozatában a Magyar Kézilabda Szövetség elmarasztalta a Szombathelyi Kézilabda Klub és Akadémia ügyvezető elnökét, Pődör Zoltán t. Mint az a testület közzétett indoklásában olvasható: Pődör sportszakemberhez méltatlan módon járt el, érzelmileg bántalmazva ezzel a 15 éves Marton Jázmint.

Az előterjesztés most arról szól, hogy az önkormányzat 2024. augusztus 31-ig a telket térítésmentesen biztosítani kívánja a Szombathelyi Kézilabda Klub és Akadémia részére utánpótlás csarnok építése céljából.  

A terület egyébként jelenleg a SZOVÁ-é, és Szombathelyi zanati városrésze előtt található.

Fotó: Hende Csaba Facebook-oldal

Tavaly márciusban - valahogy pont a választás előtt - sikerült bejelentenie Hende Csabának (Fidesz-KDNP) Szombathely újraindoló parlamenti képviselőjének és Kocsis Máténak, a Fidesz-frakcióvezetőjének, a kézilabda szövetség elnökének, hogy hamarosan kézilabda-csarnok épül Szombathelyen. 

2022 májusában a szövetség jóváhagyta a szombathelyi kézilabda egyesület tervezési pályázatát.

Aztán tavaly júniusban az SZKKA már a weboldalán tette közzé, hogy a  SZOVA által jóváhagyott határozatot megerősítette Szombathely önkormányzata is, ami azt jelenti, hogy az önkormányzat hivatalosan is biztosítja a klub számára költésgmentesen azt a területet, amire felépülhet az SZKKA kézilabda-csarnoka. A körülötte lévő területekre pedig vételi szándéknyilatkozatot tett a klub.

A 2022 szeptemberi közgyűlésen Kocza Tibor (Pro Savaria) városi képviselő tette fel a kérdést, hogy hogyan áll a csarnok ügye.

Nemény András (Éljen Szombathely!) polgármester akkor azt válaszolta, hogy bár érdeklődött ő is, érdemi választ nem kapott.

Se híre, se hamva - fogalmazott a polgármester.

Szerinte csupán egy választási ígéret volt, de azt javasolta, hogy ne mondjanak le teljesen a csarnokról, szavazzanak neki még bizalmat.

Hát úgy néz ki, hogy a bizalom megszavazásában nincsen hiány, hiszen most is kész a város telket adni, egy egyelőre teljesen bizonytalan projekhez. 

Szólj hozzá!

Azzal fenyegette a sárvári gyámügyest a nő, hogy megöli

„Na te büdös k***a, ha te ezt megtetted, akkor nem fogok veled szépen beszélni!”

Tizenkét gyanúsítottja van már annak az ügynek, amiben letartóztatták a volt győri rendőrkapitányt

A volt kapitányon kívül egy másik gyanúsítottat is fogva tartanak, aki szintén fontos és magas rangú, nyugalmazott rendőr.

Szúnyogok: Győrben kiterjedt biológiai gyérítés egyelőre nem szükséges

A Győr-Szol Zrt. már megtette az előkészületeket a szúnyoggyérítési munkálatok megkezdéséhez.

Legyen egy szuper okosóra a legújabb kiegészítőd

Gondoltál már arra, hogy beszerezz egy páratlan okosórát? Ha eddig halogattad a döntést, akkor ezt most tekintsd egy jelnek és üdvözölj a gyűjteményedben egy efféle újdonságot. Nemcsak dekoratív kiegészítő, hanem számtalan előnnyel is bír.

Quentin Tarantino mégsem filmkritikusról forgatja utolsó filmjét

A rendező várhatóan tizedik filmje elkészítése után is folytatja a kreatív munkát. Korábban többször célzott rá, hogy minisorozatok és színdarabok rendezése is érdekli.

A performance marketing jelentősége a vállalkozások életében

Minden vállalkozás számára alapvető fontosságú, hogy folyamatosan, méghozzá profitábilisan termeljen új ügyfeleket, vásárlókat. A performance marketing elengedhetetlen a sikerhez, egy laikus számára azonban rengeteg nehézséget okozhat a fizetett hirdetések nyereséges menedzselése, éppen ezért sok esetben a legjobb döntés szakértőket segítségül hívni.

Ütötte, rúgta ismerősét egy körmendi férfi

Még a mobilját is földhöz vágta.

Milyen tényezőket vegyünk figyelembe, ha bútorkárpitot választunk?

A különféle anyagokkal bevont, párnázott bútorok esetében a kárpit színe, textúrája meghatározó jelentőségű az enteriőr stílusa, valamint a tartósság és a tisztíthatóság szempontjából, ezért a választásnál körültekintőnek kell lenni.

Azonnali hatállyal rúgta ki a Vas Népe az újságíróját, miután bejelentette, hogy civilként elindul képviselőnek

Tóth Judit Körmenden szerezne mandátumot. Frissítve a Vas Népe közleményével!

Sulyok Tamás jáki látogatása miatt komoly biztonsági intézkedésekre lehet számítani

A vasárnapi avatón ingyen lehet megtekinteni a templomot és templomkertet is.

Egy győzelemre az elődöntőtől a Falco

Lemosták a Honvédet a pályáról

Már a bíróságon is kamuzik Mirkóczki Ádám, Eger polgármestere

Nem csak adatokat nem adna ki, hanem tényleg nem ad ki.

Pedofil fotós is dolgozott a Little Miss Hungary gyermekszépségversenyen

A gyerekszépségverseny szervezője csalás miatt áll bíróság elé.

A szakember szerint nem indokolt a szúnyoggyérítés Győrben

Hiába jelentek meg a szúnyogok, az élő vizeinkben még nem kezdtek el növekedni a lárvák