Indul a félmilliárd forintos szombathelyi útfelújítási program

Farkas Bazsi 2023-03-16 16:04:00
Március végén a vízelvezetők rekonstrukciója előzi meg körforgalmak felújítását.

Ahogy arról korábban beszámoltunk félmilliárd forintos útfejlesztési csomagot jelentett be a szombathelyi városvezetés.

A csomagba 

a Hunyadi és a Szent Gellért körforgalmának felújítása,
a Brenner Tóbiás és a Körmendi út körforgalmának rendetétele,
a Vörösmarty, Szent Márton, Hunyadi kereszteződése,
a Markusovszky, Sugár út körforgalmának kiépítése
és a Jégpince utca, Gagarin út, Bartók Béla körforgalmának megépítése került be.

A városháza mai közleménye szerint a hónap végén meg is indul az útépítések előkészítése, elvégzik a szükséges infrastrukturális munkákat. 

Szent Gellért utca – Hunyadi J. út körforgalmú csomópont vízvezeték rekonstrukció

A körforgalom burkolat javítását megelőzően a VASIVÍZ Zrt. kivitelezésében 2023. március 20-23. között vízvezeték rekonstrukciós munkálatokra kerül sor az alábbiak szerint:
-    A 2023. március 20. (hétfő) 9.00 órától kezdődő kivitelezés során a körforgalom részben lesz járható a gépjármű forgalom számára. A körforgalom Szőlős utca felőli oldala lezárásra kerül, az utca a körforgalom és a Pásztor utca közötti szakaszon zsákutca lesz, terelőútként a Rumi u. – Szent Gellért u. vehető igénybe;
-    A Hunyadi út felől érkező gépjármű forgalom kizárólag jobbra a Szent Gellért u.-Körmendi út irányába tud tovább haladni;
-    A Szent Gellért u. – Körmendi út felől érkező gépjármű forgalom a körforgalomba nem tud behajtani, a Rumi u.-Szent Gellért u. jelzőlámpás csomópontban jobbra és balra a Rumi u. felé. a Rákóczi u-i csomópontban a Rákóczi u. felé tud tovább haladni;
-    A Csaba út felől érkező gépjármű forgalom jobbra a Hunyadi u. irányába és egyenesen a Szent Gellért u.-Körmendi út irányába tud tovább haladni;
-    A Rumi u. felől érkezők az üzemanyagtöltő állomás előtt balra kanyarodva tudnak a Szent Gellért u. irányába tovább haladni.
-    A terelő utat és a forgalomkorlátozásokat is jelzőtáblákkal jelzi a Kivitelező a közlekedőknek.
-    A munkavégzés során a gyalogosok, kerékpárosok közlekedése biztosított. A helyi és helyközi autóbuszok közlekedésével kapcsolatban a Szolgáltatók adnak tájékoztatást.

Szent Flórián krt. – Körmendi út körforgalmú csomópont vízvezeték kiváltás

A körforgalom burkolat javítását megelőzően a VASIVÍZ Zrt. kivitelezésében 2023. március 27-30. között vízvezeték rekonstrukciós munkálatokra kerül sor az alábbiak szerint:
-    A 2023. március 27. (hétfő) 9.00 órától kezdődő kivitelezés során a körforgalom részben lesz járható a gépjármű forgalom számára. A körforgalom Szent Flórián körút felőli ága a Körmendi u. – Károly R. u. között lezárásra kerül, terelőútként a Körmendi u. – Károly R. u. vehető igénybe;
-    A Szent Flórián krt. felől érkező gépjármű forgalom balra a Károly R. utca, jobbra a Sorok utca irányába tud tovább haladni.
-    A Brenner T. krt. irányából érkezők a Körmendi u.-Károly R. u. érintésével tudnak tovább haladni;
-    A kivitelezés során a körforgalom három másik ágából a forgalom zavartalanul bonyolódhat le, a körforgalom ezekből az irányokból körbejárható. A terelő utat és a forgalomkorlátozásokat is jelzőtáblákkal jelzi a Kivitelező a közlekedőknek.
-    A munkavégzés során a gyalogosok, kerékpárosok közlekedése biztosított, a helyi és helyközi autóbuszok közlekedésével kapcsolatban a Szolgáltatók adnak tájékoztatást.

Szólj hozzá!

Az idén sem fizet osztalékot a Rába

Győri ingatlanok érétkesítéséről is döntött a cég.

Azzal fenyegette a sárvári gyámügyest a nő, hogy megöli

„Na te büdös k***a, ha te ezt megtetted, akkor nem fogok veled szépen beszélni!”

Tizenkét gyanúsítottja van már annak az ügynek, amiben letartóztatták a volt győri rendőrkapitányt

A volt kapitányon kívül egy másik gyanúsítottat is fogva tartanak, aki szintén fontos és magas rangú, nyugalmazott rendőr.

Szúnyogok: Győrben kiterjedt biológiai gyérítés egyelőre nem szükséges

A Győr-Szol Zrt. már megtette az előkészületeket a szúnyoggyérítési munkálatok megkezdéséhez.

Legyen egy szuper okosóra a legújabb kiegészítőd

Gondoltál már arra, hogy beszerezz egy páratlan okosórát? Ha eddig halogattad a döntést, akkor ezt most tekintsd egy jelnek és üdvözölj a gyűjteményedben egy efféle újdonságot. Nemcsak dekoratív kiegészítő, hanem számtalan előnnyel is bír.

Quentin Tarantino mégsem filmkritikusról forgatja utolsó filmjét

A rendező várhatóan tizedik filmje elkészítése után is folytatja a kreatív munkát. Korábban többször célzott rá, hogy minisorozatok és színdarabok rendezése is érdekli.

A performance marketing jelentősége a vállalkozások életében

Minden vállalkozás számára alapvető fontosságú, hogy folyamatosan, méghozzá profitábilisan termeljen új ügyfeleket, vásárlókat. A performance marketing elengedhetetlen a sikerhez, egy laikus számára azonban rengeteg nehézséget okozhat a fizetett hirdetések nyereséges menedzselése, éppen ezért sok esetben a legjobb döntés szakértőket segítségül hívni.

Ütötte, rúgta ismerősét egy körmendi férfi

Még a mobilját is földhöz vágta.

Milyen tényezőket vegyünk figyelembe, ha bútorkárpitot választunk?

A különféle anyagokkal bevont, párnázott bútorok esetében a kárpit színe, textúrája meghatározó jelentőségű az enteriőr stílusa, valamint a tartósság és a tisztíthatóság szempontjából, ezért a választásnál körültekintőnek kell lenni.

Azonnali hatállyal rúgta ki a Vas Népe az újságíróját, miután bejelentette, hogy civilként elindul képviselőnek

Tóth Judit Körmenden szerezne mandátumot. Frissítve a Vas Népe közleményével!

Sulyok Tamás jáki látogatása miatt komoly biztonsági intézkedésekre lehet számítani

A vasárnapi avatón ingyen lehet megtekinteni a templomot és templomkertet is.

Egy győzelemre az elődöntőtől a Falco

Lemosták a Honvédet a pályáról

Már a bíróságon is kamuzik Mirkóczki Ádám, Eger polgármestere

Nem csak adatokat nem adna ki, hanem tényleg nem ad ki.