A január végi szombathelyi hóesés buktatta le a belvárosi szabálytalan közlekedőket

Farkas Bazsi 2023-02-03 18:40:00
A Nagyszálló előtti körforgalom jelenthetne megoldást?

Január 22-én hóesésre ébredt Szombathely. A város kapott egy kicsit a régi telek hangulatából és pár órára fehérbe öltözött a táj, ezzel együtt a belváros is.

Ezt a fotót is azon a reggelen készítettük a Mártírok teréről.

Fotó: Farkas Bazsi

Elsőre mi sem vettük észre, csak miután felhívták rá a figyelmünket, hogy a haladási irányokkal sehogy sem egyező keréknyomok kerültek a frissen hullott hóba.

Ezeket pirossal jelöltük. 

Fotó: Farkas Bazsi

A Mártírok terén, a Nagyszálló előtt ugyanis lehetetlen szabályosan a tér páros oldalán a szálló felé autózni, és az is szabálytalan, ha a Belső Uránia udvar felől a Kőszegi utca irányába hajt valaki. 
 
Bár szemtanú ezúttal nem voltunk az esetnek, ám azt már nem egyszer láttuk, hogy a Belső Uránia udvar parkolójából kihajtó autósok inkább menetiránnyal szembe haladva vezetnek 5 métert a szálló oldalában, mintsem a Király utca felé kihajtva a fél várost megkerülik csakhogy irányba kerüljenek.

Arra persze senki nem akarunk bíztatni, sőt óva intjük, hogy szabálytalankodjon, minden esetre úgy néz ki, hogy itt egy olyan forgalomszervezés történt, ami szembemegy a hétköznapok gyakorlatával.

Véleményünk szerint hasznos lenne egy körforgalom a Király és Széll Kálmán utcák találkozásánál. Ez több szempontból is jó döntés lehetne:

A Belső Uránia udvarban parkoló autósoknak kellene szabálytalankodniuk, hanem vissza tudnának itt fordulni.

Fotó: Farkas Bazsi

Szent Márton utcából érkező kerékpárosok a Király utca felől tovább tudnának haladni a Kőszeg utca irányába anélkül, hogy le kellene szállniuk. Így talán a Fő téren áthaladó kerékpáros forgalom is csökkene.

Csökkenhetne a Szelestey, a Vörösmarty és Wesselényi utca forgalma is, mivel a Szent Márton utcából érkező autósok a Kisfaludyra kanyarodva a Király utcán át a körforgalom segítségével haladhantának a belváros irányába. 

Egyelőre azonban ezek csak ötletek a részünkről, hiszen sem előterjesztési, sem terv, sem pedig kivitelezési szinten nem került elő a körforgalom építése. A helyszínt elnézve talán még hely is lenne hozzá.

Szólj hozzá!

Az idén sem fizet osztalékot a Rába

Győri ingatlanok érétkesítéséről is döntött a cég.

Azzal fenyegette a sárvári gyámügyest a nő, hogy megöli

„Na te büdös k***a, ha te ezt megtetted, akkor nem fogok veled szépen beszélni!”

Tizenkét gyanúsítottja van már annak az ügynek, amiben letartóztatták a volt győri rendőrkapitányt

A volt kapitányon kívül egy másik gyanúsítottat is fogva tartanak, aki szintén fontos és magas rangú, nyugalmazott rendőr.

Szúnyogok: Győrben kiterjedt biológiai gyérítés egyelőre nem szükséges

A Győr-Szol Zrt. már megtette az előkészületeket a szúnyoggyérítési munkálatok megkezdéséhez.

Legyen egy szuper okosóra a legújabb kiegészítőd

Gondoltál már arra, hogy beszerezz egy páratlan okosórát? Ha eddig halogattad a döntést, akkor ezt most tekintsd egy jelnek és üdvözölj a gyűjteményedben egy efféle újdonságot. Nemcsak dekoratív kiegészítő, hanem számtalan előnnyel is bír.

Quentin Tarantino mégsem filmkritikusról forgatja utolsó filmjét

A rendező várhatóan tizedik filmje elkészítése után is folytatja a kreatív munkát. Korábban többször célzott rá, hogy minisorozatok és színdarabok rendezése is érdekli.

A performance marketing jelentősége a vállalkozások életében

Minden vállalkozás számára alapvető fontosságú, hogy folyamatosan, méghozzá profitábilisan termeljen új ügyfeleket, vásárlókat. A performance marketing elengedhetetlen a sikerhez, egy laikus számára azonban rengeteg nehézséget okozhat a fizetett hirdetések nyereséges menedzselése, éppen ezért sok esetben a legjobb döntés szakértőket segítségül hívni.

Ütötte, rúgta ismerősét egy körmendi férfi

Még a mobilját is földhöz vágta.

Milyen tényezőket vegyünk figyelembe, ha bútorkárpitot választunk?

A különféle anyagokkal bevont, párnázott bútorok esetében a kárpit színe, textúrája meghatározó jelentőségű az enteriőr stílusa, valamint a tartósság és a tisztíthatóság szempontjából, ezért a választásnál körültekintőnek kell lenni.

Azonnali hatállyal rúgta ki a Vas Népe az újságíróját, miután bejelentette, hogy civilként elindul képviselőnek

Tóth Judit Körmenden szerezne mandátumot. Frissítve a Vas Népe közleményével!

Sulyok Tamás jáki látogatása miatt komoly biztonsági intézkedésekre lehet számítani

A vasárnapi avatón ingyen lehet megtekinteni a templomot és templomkertet is.

Egy győzelemre az elődöntőtől a Falco

Lemosták a Honvédet a pályáról

Már a bíróságon is kamuzik Mirkóczki Ádám, Eger polgármestere

Nem csak adatokat nem adna ki, hanem tényleg nem ad ki.