Ambros Martín távozik a szezon végén a győri kézilabdacsapattól

Farkas Bazsi 2022-11-18 11:37:59
Nem hosszabbítja meg az idény végén lejáró kontraktusát Ambros Martín és a Győri Audi ETO KC kézilabdacsapatának vezetése.

A győri klub pénteki közleménye szerint a tréner maga jelezte a felnőtt csapatot üzemeltető Győri ETO Kft. ügyvezetésének, hogy nyártól új feladatokra szeretne koncentrálni, addig azonban minden fronton győzni akar az együttessel.

"Győrbe történő visszatérésemkor az a cél vezérelt, hogy újra rátérjünk a korábban közösen elért sikerek útjára, a győztes útra. Hittem, és továbbra is szilárdan hiszem, hogy együtt ismét sikerülhet felérni a csúcsra, és minden esélyünk megvan arra, hogy elérjük a céljainkat" - fogalmazott a közleményben a tréner.

Kiemelte, hogy 2021 elején új kihívásokat fogalmazott meg magának, ezekről pedig nem tett le, csak elhalasztotta az ETO hívása miatt.

"Nyártól majd ismét ezekre fogok koncentrálni, de addig rengeteg a teendő még. Minden fronton versenyben vagyunk, nehéz ellenfelek, kőkemény összecsapások várnak ránk minden sorozatban, de együtt közösen sikerülhet elérni céljainkat. Hálásan fogok majd távozni, hiszen ismét részese lehettem a győri kézilabdás közösségnek, az ETO-családnak, akik számomra a világ legjobb szurkolói is egyben. Lehetetlen most megmondani hogyan zárul majd az idei évad, de az biztos, hogy mindent megteszünk a győzelmekért" - nyilatkozta Ambros Martín vezetőedző.

Endrődi Péter ügyvezető kiemelte, a jövővel kapcsolatban nyílt, egyenes, őszinte megbeszéléseket folytattak az elmúlt időszakban Martínnal, döntését pedig elfogadják.

"Céljaink változatlanok, azaz együtt, Ambrossal közösen szeretnénk minden fronton az élen végezni. Az egyeztetések már megkezdődtek, a vezetőedzői posztra esélyes trénerek egy szűk elitjével állunk tárgyalásban" - mondta a sportvezető.

Ambros Martín 2021. május 10-én foglalta el ismét a Győri Audi ETO KC vezetőedzői posztját. Az azóta eltelt időszakban 67 tétmérkőzésen vezette a csapatot, mérlege 60 győzelem, 2 döntetlen és 5 vereség. Irányításával a 2020/21-es szezon végjátékában Magyar Kupa aranyérmet nyert a csapat, a Bajnokok Ligája négyes döntőjében pedig bronzérmet szerzett. A 2021/22-es szezonban bajnoki aranyéremre vezette a klubot, valamint ezüstérmet szerzett a Bajnokok Ligájában és a Magyar Kupában is.

Az 54 éves Martín korábban 2012 és 2018 között ült már a győri kispadon, akkor a BL-t négyszer, a magyar bajnokságot és a Magyar Kupát egyaránt ötször nyerte meg. A tréner 2016-ban pár mérkőzés erejéig Elek Gáborral a magyar női kézilabda-válogatott ideiglenes szövetségi kapitánya is volt.

Szólj hozzá!

Közös listát állít Budapesten és az EP-választáson a DK, az MSZP és a Párbeszéd

A közös EP-lista vezetője Dobrev Klára lesz, a lista első négy helyét a DK kapta.

Az önkormányzat bevonásával fog bármi is történni a szombathelyi Nagyszállóval

A parkoló kérdésben is minden segítséget meg fog adni a városvezetés.

Nyakkitekeréssel fenyegette a kalauzt a szombathelyi vonaton egy férfi

Annak ellenére szállított kerékpárt, hogy azon a járaton a kerékpár szállítása tilos volt.

2027-től új villanyvonatok járnak Szombathely és Budapest között

Az óránkénti 160 kilométeres sebességre képes ötrészes járművek hossza 106,2 méter, az ülőhelyek száma a nyári és téli üléselrendezéstől függően rugalmasan változtatható.

Zöld Bajnok díjat nyert Szombathely

Szombathely minden várakozást felülmúlt.

Győrszentivánon két rákkeltő anyag tekintetében veszélyeztetettség áll fenn

Elkészült a civil légszennyezettség-mérés szakmai értékelése.

Homlok ne hazudj! Erzsi takarodj!

Felirat jelent meg a Haladás Sportkomplexum oldalán.

Magyar Péter: Nem úszhatja meg a maffiaállam feje, Orbán Viktor

Több ezer fő vett részt Magyar Péter budapesti tüntetésén.

Átépítik a szombathelyi Sportliget rendre víz alá kerülő sétányát

A tervezésnél a dozmati víztározó kapacitásában bíztak.

Dézsi: Borkai egy tátongó seb Győr lelkén és testén

Mesterséges intelligenciával szerkesztett videók léteznek csak Dézsi szerint, olyan nem, amivel zsarolni lehetne.

A szombathelyi börtönbe akart drogot csempészni a győri férfi

Mobiltelefonok és adathordozók is voltak a csomagban.

„Magukat kihuzatták” – közzétette a hangfelvételt Magyar Péter

Varga Judit volt igazságügyi miniszter beszél a felvételen arról, hogy fideszes politikusok kihúzatták a nevüket a Völner-Schadl-ügy irataiból.

Zebrán gázolt a szentgotthárdi nő

A balesetben a sértett nyolc napon túl gyógyuló súlyos sérülést szenvedett.