Az Audi igazgatóságának elnökével tárgyaltak a szentiváni civilek

Pintér Bence 2022-10-24 16:00:00
A győri polgármester nyugatról finanszírozott provokátorokként hivatkozik a civilekre, a német cég helyi vezetője tárgyalni hívta őket.

Az Audi helyi vezetésével egyeztettek a szentiváni civilek október 21-én – derült ki a Szívügyünk Szentiván Facebook-csoportban Szabó Andrea, a Szentiváni Öko Szeglet (SZÖSZ) elnöke posztjából.

A megbeszélésen az Audi Hungária Zrt. részéről Alfons Dintner, az igazgatóság elnöke, Németh Kinga személyügyért és szervezetért felelős igazgatósági tag és a vállalat szakemberei vettek részt; a Szívügyünk Szentiván mozgalmat pedig dr. Balog-Farkas Renáta ügyvéd, Szijártó Gyula földtulajdonos, Kiss Norbert építészmérnök, dr. Szijjártó László, a Magyar Orvosi Kamara GYMS megyei Területi Szervezetének elnöke és a SZÖSZ részéről Szabó Andrea képviselte.

„Külön öröm volt számunkra, hogy Alfons Dintner úr, az igazgatóság elnöke is megtisztelt bennünket jelenlétével. A bemutatkozást követően a Szívügyünk Szentiván mozgalom kifejtette álláspontját, világosan ismertette érdekeit” – írták a posztban.

Elmondták: Alfons Dintner felvázolta az Audi Hungária rövid és középtávú terveit, különös tekintettel a járműipari transzformáció egyik fontos elemeként megvalósuló és bővíteni tervezett elektromos motorgyártásra. Szót ejtett az Audi Konszern stratégiájáról is és kitekintést adott a Green Deal-el kapcsolatos járműipari kihívásokra.

Az Audi menedzsmentje hangsúlyozta, hogy a vállalat számára fontos Győr iparának jövőbeni fejlődése, természetesen a vonatkozó környezetvédelmi előírások betartásával, a Szívügyünk Szentiván mozgalom delegációja pedig minden részletre kiterjedően tájékoztatta az Audi vezetését azokról a szakmai, környezetvédelmi és egészségügyi aggályokról, melyeket korábban már több alkalommal is megfogalmaztak.

A posztban azt írják: kifejtették és megindokolták, hogy Győrszentiván lakosságának döntő többsége számára elfogadhatatlan a lakott terület közelében újabb ipari park létrehozása.

„Úgy gondoljuk, a nyílt légkörnek köszönhetően sikerült minden olyan tényre rávilágítanunk, amelyek véleményünk szerint fontos szerepet játszhatnak egy esetleges beruházás elindítását megelőző folyamatban. Adódott nézetkülönbség is, pl. azt illetően, hogy megtelt-e Győr, lehet-e még Győrben úgy ipari övezetet létesíteni, hogy az egyéni érdekek ne sérüljenek aránytalanul. Megállapodtunk abban, hogy az érintett témákhoz kapcsolódó, rendelkezésünkre álló dokumentációt utólagosan elküldjük az Audi Hungária részére, további szíves áttekintésre” – írták a posztban.

Az egyeztetés a tervek szerint tovább folytatódik. A szentiváni civilek következő akciója november 5-én lesz, amikor a tervezett bővítés területén fognak búzát vetnek. (Köszönjük kedves olvasóinknak, hogy a búza kapcsán felhívták figyelmünket a téves szóhasználatra.)

Mint ismeretes, Győr 10 milliárd forint kölcsönt kapott az Ipari Park bővítésére, amit Győrszentiván mellett akarnak megvalósítani. Ennek a területnek Gipz, azaz különösen veszélyes ipar telepítésére lehetőséget adó besorolást akarnak adni, ezen felül semmit sem kommunikáltak a helyiekkel az egész projektről. A győrszentivániak augusztus eleje óta tiltakoznak5585 aláírást gyűjtöttek össze a projekt ellentöbb száz fős tüntetést és ezer fő részvételével lakossági fórumot szerveztek, illetve az önkormányzattól független légszennyezettségi mérésre több mint 16 millió forintot gyűjtöttek össze. Dézsi polgármester augusztus óta nem áll szóba a tiltakozókkal, csak szidja őket, vezetőiket nyugatról fizetett provokátornak nevezi, a felelősséget pedig a kormányhivatalra és az országgyűlési képviselőkre hárítja.

Szólj hozzá!

Első körben nem kapott licencet a Haladás

A zöld-fehérek április 25–től május 3-ig pótolhatják a hiányzó dokumentumokat, és bizonyíthatják a Klublicenc Szabályzatnak való megfelelésüket.

Három új gyalogátkelőhelyet terveztetnek meg Szombathelyre

Az elképzelés szerint a Markusovszky kórházzal szemben, a Dolgozók útján és a Körmendi úton is egy-egy új zebra létesül hamarosan.

LMP: minél több zöld képviselőre van szükség az EP-ben

Akik aláírásukkal az LMP-t támogatják, egyúttal nemet mondanak az akkumulátor-gyártásra - jelentette ki Tetlák Örs, az ellenzéki párt országos elnökségi tagja kedden Budapesten.

Rács mögött a győri "pikó báró"

55 éves kábítószerdílert fogtak el a Győr-Moson-Sopron vármegyei nyomozók.

Szózene est Pajor Tamással és Varga Bencével (Zaporozsec)

Április 25-én 19 órától a szombathelyi Weöres Sándor Színház Márkus Emília termében.

Hogyan alakíthatunk ki egy kis magánszférát a kertben?

Akinek nagy kertje és esetleg még medencéje is van, az tudja nagyon jól, hogy néha meglehetősen nehéz elrejtőzni a kíváncsi szemek elől.

Saját szurkolóira hívta a rendőröket a Haladás vezetősége

A hétfői futsal meccsre mentek ki a foci csapat drukkerei kinyilvánítani a véleményüket.

Szombathelyi pedofilt fogott az ügyészség

Gyermekeket ábrázoló pornóképeket töltött fel egy netes tárhelyre.

Szombathelyi, Jókai utcai gázolás: Semmiféle eltussolás a kapitányság részéről nincs

Megszólalt a szombathelyi rendőrkapitány a kettős gázolás ügyében.

Keresőoptimalizálás: hogy valóban azt kapjuk, amit látni szeretnénk

A keresőoptimalizálás, azaz a SEO szerves része az online marketingnek. Az a lényege, hogy a weboldalakat, illetve azok tartalmait a lehető legelőrébb rangsoroljuk a keresőmotorok találati listáin.

100 nyugtatót beszedve vezetett egy férfi, Kapuvár mellett szenvedett balesetet

Összeveszett az asszonnyal, ezt a megoldást választotta.

Pintér Bence fizetetlen szabadságra megy a kampány ideje alatt

A győri Tiszta Szívvel a Városért Egyesület polgármesterjelöltje felfüggeszti újságírói tevékenységét.

Az idén sem fizet osztalékot a Rába

Győri ingatlanok érétkesítéséről is döntött a cég.

Azzal fenyegette a sárvári gyámügyest a nő, hogy megöli

„Na te büdös k***a, ha te ezt megtetted, akkor nem fogok veled szépen beszélni!”