Mindent meg kell tenni, hogy a gyerekek úszhassanak

Pintér Bence 2022-09-21 10:33:00
Talán végre sikerülhetne egyszer valamit kilobbiznia Budapesten a győri városvezetésnek.

Ez egy véleménycikk, ami nem feltétlenül tükrözi a szerkesztőség álláspontját. Iratkozz fel te is a Győr filter nélkül hírlevélre!

Nagyon tanulságos volt a keddi győri közgyűlés, ahol a városvezetés ismét bemutatta, hogy képes egy dologról homlokegyenest ellenkező dolgokat teljes faarccal kommunikálni. Miközben az uszoda kiírja a honlapjára és az ajtajára, hogy bezárt „felújítás” miatt, addig az üzemeltető vezetője, illetve a Fidesz korábbi frakcióvezetője is elmondja a bizottsági ülésen, hogy valójában főleg az energiaválság miatt, és minderre rátromfol Dézsi Csaba András polgármester, aki kamuvideót tesz közzé arról, hogy az uszoda nyitva van.

És ha ez nem lenne elég, jön Pergel Elza alpolgármester, és végre elismeri, hogy igenis a városvezetés döntése volt, hogy bezárják az intézményeket, mégpedig azért, hogy megőrizzék a munkahelyeket.

Bár Pergel Elza teljes érvelésével (a közgyűlési videón egy óra tizenkilenc perctől) több szempontból nem értek egyet – szerintem igenis lehet a globális válságban azonosítani azt még súlyosabbá tevő lokális felelősöket, de ez egy másik téma –, az biztos, hogy ez végre nagyjából egyenes, felelősségteljes beszéd volt, amiben konkrétan kimondta az alpolgármester, hogy az energiaválság és az abból fakadó költségvetési probléma megoldása nem csupán az intézményvezetők feladata – ahogy azt a polgármester próbálja beállítani –, hanem a városvezetőké is.

Ezzel viszont az energiaválság-ügyi, széleskörű intézménybezárásokkal kapcsolatos városházi kommunikáció mostanra teljesen zavarossá vált, miközben – a Győr összefog csoportban indított szavazásunk szerint – konkrétan az 1565 válaszoló 99.9 százaléka nem hiszi el a bezárások különféle kamuindokait, és mindenki pontosan tudja azt, amit az intézményvezetők a bizottsági ülésen, és az alpolgármester asszony is mondott: az az ok, hogy nem tudjuk kifizetni a rezsit. Nincs is ezzel semmi probléma, bár sehol máshol az országban nem zártak be ennyi intézményt, és elég kevés helyen az uszodát, szerintem elfogadható az indok, amit – és amely döntésel felelősségét – Dézsi polgármester mégsem hajlandó vállalni.

Az is biztos azonban, hogy közben folyik az Úszó Nemzet program, és hát egyébként is jártak iskolás, óvodás gyerekek úszni tanulni – én azt gondolom, hogy az élsportolók támogatásánál is fontosabb, hogy ez a program tovább menjen.

Hogy a városnak erre, a gyerekek tömegsportjára sincs már pénze, miközben továbbra is hetente elkölt egy csomó pénzt a főleg a hírek elhallgatására és a polgármester propagagandájának terjesztésére használt GyőrPlusz Média egészére, az elég szomorú. De fogadjuk el, Győrt sikerült olyan helyzetbe kormányozni – hiszen az év eleje óta gond van a költségvetéssel –, hogy nem tudjuk nyitva tartani az uszodákat. Mondom, nem vagyunk ezzel egyedül – Franciaországban is bezártak uszodákat például, csak ott aztán épp az önkormányzatok segítségével tudták őket újranyitni, miután a francia úszószövetség közbelépett.

A Magyar Úszó Szövetség bábáskodása mellett létrehozott Úszó Nemzet Program keretében például 7,2 milliárd forint jut évente az úszásoktatásra, ebből akár juthatna arra is, hogy valamennyi támogatást kapjon Győr az uszodái nyitvatartásához.

Itt lenne az ideje, hogy a győri városvezetés alapos kilincselésbe kezdjen Budapesten, akár a polgármester, akár a szelfiügyi, oppardon, szóval sportügyi alpolgármester, Radnóti Ákos, hogy a gyerekek – és velük együtt azok a felnőttek, akinek egészségügyi okból van szüksége az úszásra – tudjanak újra úszni Győrben.

De ne úgy kilincseljenek, ahogy szoktak, ami úgy néz ki, hogy elmennek, megvan a fénykép, aztán segítség meg nem érkezik, hanem lehetőleg úgy, hogy érkezzen is. (Ennek úgy tűnik már Simon Róbert Balázs országgyűlési képviselő is mestere, aki elment lobbizni a győri beruházásokért Lázár Jánoshoz júniusban, hogy aztán kiderüljön, hogy mégsem kezdik el az új híd építését az Ipar út folytatásában.)

Reméljük, dolgoznak már ezen a győri városvezetők, és sikerrel is járnak, vagy ha nem, akkor hamar elkezdik; és azt is reméljük, hogy utána Dézsi Csaba András nem fogja azt hazudni az újranyitáskor, hogy lám: be sem zárt az intézmény.

Iratkozz fel te is a Győr filter nélkül hírlevélreKövesd a Befejezetlen Győrt a TikTokon!

Szólj hozzá!

Az idén sem fizet osztalékot a Rába

Győri ingatlanok érétkesítéséről is döntött a cég.

Azzal fenyegette a sárvári gyámügyest a nő, hogy megöli

„Na te büdös k***a, ha te ezt megtetted, akkor nem fogok veled szépen beszélni!”

Tizenkét gyanúsítottja van már annak az ügynek, amiben letartóztatták a volt győri rendőrkapitányt

A volt kapitányon kívül egy másik gyanúsítottat is fogva tartanak, aki szintén fontos és magas rangú, nyugalmazott rendőr.

Szúnyogok: Győrben kiterjedt biológiai gyérítés egyelőre nem szükséges

A Győr-Szol Zrt. már megtette az előkészületeket a szúnyoggyérítési munkálatok megkezdéséhez.

Legyen egy szuper okosóra a legújabb kiegészítőd

Gondoltál már arra, hogy beszerezz egy páratlan okosórát? Ha eddig halogattad a döntést, akkor ezt most tekintsd egy jelnek és üdvözölj a gyűjteményedben egy efféle újdonságot. Nemcsak dekoratív kiegészítő, hanem számtalan előnnyel is bír.

Quentin Tarantino mégsem filmkritikusról forgatja utolsó filmjét

A rendező várhatóan tizedik filmje elkészítése után is folytatja a kreatív munkát. Korábban többször célzott rá, hogy minisorozatok és színdarabok rendezése is érdekli.

A performance marketing jelentősége a vállalkozások életében

Minden vállalkozás számára alapvető fontosságú, hogy folyamatosan, méghozzá profitábilisan termeljen új ügyfeleket, vásárlókat. A performance marketing elengedhetetlen a sikerhez, egy laikus számára azonban rengeteg nehézséget okozhat a fizetett hirdetések nyereséges menedzselése, éppen ezért sok esetben a legjobb döntés szakértőket segítségül hívni.

Ütötte, rúgta ismerősét egy körmendi férfi

Még a mobilját is földhöz vágta.

Milyen tényezőket vegyünk figyelembe, ha bútorkárpitot választunk?

A különféle anyagokkal bevont, párnázott bútorok esetében a kárpit színe, textúrája meghatározó jelentőségű az enteriőr stílusa, valamint a tartósság és a tisztíthatóság szempontjából, ezért a választásnál körültekintőnek kell lenni.

Azonnali hatállyal rúgta ki a Vas Népe az újságíróját, miután bejelentette, hogy civilként elindul képviselőnek

Tóth Judit Körmenden szerezne mandátumot. Frissítve a Vas Népe közleményével!

Sulyok Tamás jáki látogatása miatt komoly biztonsági intézkedésekre lehet számítani

A vasárnapi avatón ingyen lehet megtekinteni a templomot és templomkertet is.

Egy győzelemre az elődöntőtől a Falco

Lemosták a Honvédet a pályáról

Már a bíróságon is kamuzik Mirkóczki Ádám, Eger polgármestere

Nem csak adatokat nem adna ki, hanem tényleg nem ad ki.