Megszorongatta a litván válogatottat a magyar csapat

Farkas Bazsi 2022-08-24 19:47:00
A történelmi győzelem azonban elmaradt.

Magyarország - Litvánia 78 - 88 (21-20, 17-22, 27-27, 13-19)

Világbajnoki selejtező, K-csoport, 1. forduló
Szombathely, Arena Savaria
V.: Glisic (szerb), Lanzarini (olasz), Attard (olasz)

Magyarország: Hanga 21, Vojvoda 15/3, Benke 4, Allen -, Keller -. Cserék: Váradi 13/9, Perl 8, Somogyi -, Golomán 3/3, Eilingsfeld 9/3, Karahodzsics 5.

Litvánia: Jokubaitis 12/6, Giedratis 9/6, Brazdeikis 3, Sabonis 17, Valanciunas 17/3. Cserék: Zemaitis -, Lekavicius -, Kuzminskas 14/6, Grigonis 11/9, Butkevicius 5/3, Masiulis -.

Fotók: MTI/Illyés Tibor

 

A világsztárokkal felálló Litvánia ellen kezdte meg a világbajnoki selejtezők második csoportkörét a magyar válogatott, amely 3 győzelemmel és 3 vereséggel jutott túl az első kvartetten.

Valanciunas harcolt ki egy faultot az első támadásnál, két büntető volt a jutalma, a második ment be (0-1). Hamar válaszolni tudott a magyar csapat, Hanga eresztett el egy dobást egy lábról, majd Valanciunas centerezett (2-3). Hanga ismételte meg szinte pontosan ugyanazt a mozdulatsort, mint az előbb, újra átvettük a vezetést, ráadásul Benke egy labdaszerzést követően eredményesen állt bele egy tempóba (6-3). Triplával egyenlítettek a litvánok, hogy aztán Sabonis zsákolásával újabb pontokat szerezzenek (6-8). Jokubaitis futott be az üres területre, de nem tudtak jobban ellépni a vendégek, Vojvodától jött egy sarokhármas (9-10). Valanciunas tett vissza egy támadólepattanót, hamar jött az egyenlítés, ezúttal Váradi távolija ért célt (12-12). Keller védekezett nagyot, majd két támadólepattanót is sikerült szereznünk, jutalmul Hangától jött egy 2+1-es akció, újra nálunk volt az előny (15-12). Hiába jött két vendég büntető, Eilingsfeld hármasa is bement, igaz, hamar válaszoltak a litvánok, Kuzminskas volt eredményes, majd egy ziccert is szerzett (17-19). Sabonis egy büntetőt dobott be, de erre is jött a válasz a mieinktől, Vojvoda tört be szépen és az utolsó támadást is mi vezethettük a negyedben, Váradi harcolt ki két szabaddobást. Értékesítette is mindkettőt, a hátralevő négy másodpercben még egy labdát is szereztünk (21-20). Vojvoda kiszorított kísérlete lejött, de így is előnnyel zárhattuk az első tíz percet. 21-20.

Golomán próbálkozása nem talált célt, Sabonis hamar fordítani tudott a túloldalon, majd Vojvoda vétett támadóhibát, ráadásul a védőolalon is elkövetett egy faultot. Grigonis talált utat magának, 4-0-val kezdték a második felvonást a litvánok (21-24). Kellerre is támadóhibát ítéltek, kisvártatva pedig már öttel mentek a vendégek (21-26). Továbbra sem sikerült kosarat szereznie a mieinknek, egy bekapott tripla után pedig időt kért Sztojan Ivkovics, aki még egy technikai hibát is “kikért magának” (21-29). Kilenccel ment Litvánia, amikor Kemal Karahodzsics fontos támadólepattanót kaparintott meg és faulttal együtt tette a gyűrűbe a labdát (24-30). Hanga már a második blokkját szerezte, amiből végig is tudott rohanni a pályán, újabb 2+1-es akció jött a magyaroktól, időt kellett kérnie a litvánoknak (26-30). A hosszú évek után újra magyar színekben pályára lépő Hanga a mezőnyben először érte el a tíz dobott pontot, ráadásul Perl egy labdaszerzésből ziccerezett, feljöttünk egy pontra (29-30) Két vendég büntetővel folytatódott a mérkőzés, kisvártatva pedig Váradi egalizált távolról (32-32). Valanciunas pöcizett vissza egy lecsorgót, de ez sem törte meg a magyar lendületet, Benke középtávolija hullott be (34-34). Hiába ment kilenc ponttal Litvánia, túléltük a kisebb hullámvölgyet, a remek védekezésnek köszönhetően pedig a vezetést is átvettük, Váradi volt türelmes (36-34). Jokubaitis az alapvonal mellől is jól célzott, aztán Grigonis triplázott (36-39). Perlnek ütöttek oda, aki higgadtan értékesítette a büntetőit (38-39). Sabonis jól lépett be, Giedraitis viszont csak egy szabaddobást küldött a helyére, maradt még négy másodperc (38-42). Perl már időn túl engedte el a labdát, négy pontos vendég vezetéssel mehettek nagyszünetre a felek. 38-42.

Fotók: MTI/Illyés Tibor

 

A fordulás után Valanciunas jutott két büntetőhöz, a második ment be (38-43). Továbbra is támadták a festéket a vendégek, ezúttal Sabonis jutott el a gyűrűig. A harmadik játékrész elején sem sikerült a gyűrűbe találni, Valanciunas hármasát követően pedig kénytelen volt időt kérni Sztojan Ivkovics (38-48). Hanga megszerezte a tizenkettedik pontját, Grigonis viszont távolról válaszolt. Vojvoda révén megint be tudtunk jönni tíz alá, de Valanciunas erejével ezúttal sem tudtunk mit kezdeni a gyűrű alatt, majd Sabonistól is jött egy büntető (42-53). Váradi már a harmadik tripláját értékesítette, feljöttünk nyolcra, Perl ziccerét követően pedig már csak hat volt közte (47-53). Giedratis nem hibázott a vonal mögül, de Eilingsfeld kosarával válaszolni tudtunk (49-55). Kuzminskas könyörtelenül dobott egy távolit, ám Eilingsfeld is pontos volt (52-58). Sabonis csinált egy 2+1-es akciót, ahogy Hanga is a túloldalon, remekül tartotta magát a magyar válogatott, főként Hanga lépett elő ezekben a percekben (57-63). Felváltva jöttek a kosarak mindkét oldalon, éppen ezért volt nagyon fontos, hogy sikerült egy akciót kivédekezni, amelyből Perl rohant végig a pályán, visszajöttünk három pontra a harmadik negyed vége előtt egy perccel (63-66). Érdekes néma síp után dobtak egy sarokhármast a vendégek, ám erre is tudtunk reagálni, Vojvoda neve mellé került két pont, tizenhat másodperc maradt a felvonásból (65-69). Lejött a litván-tripla, maradt a négy pont közte az utolsó negyedre. 65-69.

Fotók: MTI/Illyés Tibor

A záró etap egy Butkevicius-hármassal kezdődött, Golomán azonnal jelentkezett a visszatámadásnál, majd egy hatalmas blokkot is kiosztott, Vojvoda pedig sportszerűtlent harcolt ki (68-72). Bement mindkét büntetője, az egyenlítés viszont nem jött össze – egyelőre, hiszen Hanga labdát szerzett. Nem találtunk a gyűrűbe, de jött egy újabb nagy védekezés, Eilingsfeld harcolt ki egy támadóhibát. Összejött az egyenlítés, Vojvoda bravúros kosarat dobott és jött egy újabb remek védekezés. Hat és fél perc volt hátra. Hanga hármasa lejött, Sabonis vitte végig a labdát (72-74). Hanga a lehető legkisebb rést is észrevette a vendég védelmen, jött az újabb egyenlítés, majd labdát is szerzett (74-74). Elképesztő volt a meccs és a hangulat is! Valanciunas faulttal együtt ziccerezett, bement a ráadás is (74-77). Ezúttal nem jött össze az egyenlítés, négy perc maradt, ám lejött a litván kísérlet is. Remek összjáték végén Karahodzsics közelijével feljöttünk egyre és sikerült egy újabb vendég akciót kivédekezni (76-77). Vojvoda próbálkozása nem ment be, két és fél perc maradt. Valanciunas tett vissza egy támadólepattanót, újfent hárommal ment Litvánia (76-79). Váradi kísérlete sem ért célt, a visszatámadásból pedig Kuzminskas 2+1-et csinált, kicsivel több, mint másfél perccel a vége előtt kért időt Sztojan Ivkovics (76-81). Hatpontos vendég vezetésnél hozhattuk a labdát, Hanga pedig Sabonis fölött is megtalálta az utat a gyűrűig (78-82). Grigonis könyörtelenül dobta be a maga trojákáját, ötven másodperc maradt (78-85). Innen már nem volt visszaút a mieinknek, akik így is földöntúli teljesítményt nyújtottak a világ egyik legjobb csapatának tartott Litvánia ellen, ám vereséget szenvedtek. 78-88.

Szólj hozzá!

Az idén sem fizet osztalékot a Rába

Győri ingatlanok érétkesítéséről is döntött a cég.

Azzal fenyegette a sárvári gyámügyest a nő, hogy megöli

„Na te büdös k***a, ha te ezt megtetted, akkor nem fogok veled szépen beszélni!”

Tizenkét gyanúsítottja van már annak az ügynek, amiben letartóztatták a volt győri rendőrkapitányt

A volt kapitányon kívül egy másik gyanúsítottat is fogva tartanak, aki szintén fontos és magas rangú, nyugalmazott rendőr.

Szúnyogok: Győrben kiterjedt biológiai gyérítés egyelőre nem szükséges

A Győr-Szol Zrt. már megtette az előkészületeket a szúnyoggyérítési munkálatok megkezdéséhez.

Legyen egy szuper okosóra a legújabb kiegészítőd

Gondoltál már arra, hogy beszerezz egy páratlan okosórát? Ha eddig halogattad a döntést, akkor ezt most tekintsd egy jelnek és üdvözölj a gyűjteményedben egy efféle újdonságot. Nemcsak dekoratív kiegészítő, hanem számtalan előnnyel is bír.

Quentin Tarantino mégsem filmkritikusról forgatja utolsó filmjét

A rendező várhatóan tizedik filmje elkészítése után is folytatja a kreatív munkát. Korábban többször célzott rá, hogy minisorozatok és színdarabok rendezése is érdekli.

A performance marketing jelentősége a vállalkozások életében

Minden vállalkozás számára alapvető fontosságú, hogy folyamatosan, méghozzá profitábilisan termeljen új ügyfeleket, vásárlókat. A performance marketing elengedhetetlen a sikerhez, egy laikus számára azonban rengeteg nehézséget okozhat a fizetett hirdetések nyereséges menedzselése, éppen ezért sok esetben a legjobb döntés szakértőket segítségül hívni.

Ütötte, rúgta ismerősét egy körmendi férfi

Még a mobilját is földhöz vágta.

Milyen tényezőket vegyünk figyelembe, ha bútorkárpitot választunk?

A különféle anyagokkal bevont, párnázott bútorok esetében a kárpit színe, textúrája meghatározó jelentőségű az enteriőr stílusa, valamint a tartósság és a tisztíthatóság szempontjából, ezért a választásnál körültekintőnek kell lenni.

Azonnali hatállyal rúgta ki a Vas Népe az újságíróját, miután bejelentette, hogy civilként elindul képviselőnek

Tóth Judit Körmenden szerezne mandátumot. Frissítve a Vas Népe közleményével!

Sulyok Tamás jáki látogatása miatt komoly biztonsági intézkedésekre lehet számítani

A vasárnapi avatón ingyen lehet megtekinteni a templomot és templomkertet is.

Egy győzelemre az elődöntőtől a Falco

Lemosták a Honvédet a pályáról

Már a bíróságon is kamuzik Mirkóczki Ádám, Eger polgármestere

Nem csak adatokat nem adna ki, hanem tényleg nem ad ki.