Dézsi: Már nem takarékoskodásról van szó, hanem vészhelyzeti forgatókönyvről

Pintér Bence 2022-08-17 19:00:00
A költségvetéssel kapcsolatban a Belügyminisztériummal, és a Kormányhivatallal is konzultál a városvezetés. A polgármester szerint a tőzsdespekulánsok miatt van nehéz helyzetben a város.

A GyőrPlusz Rádió vendége volt Dézsi Csaba András győri polgármester, ahol több téma is szóba került, többek között a város anyagi helyzete is. Ezeket az interjúkat ugye nem lehet visszahallgatni utólag, mivel a GyőrPlusz nem teheti fel a honlapjára az anyagot. (Nekünk megvan a felvétel, ha valaki igényelné.)

A város pénzügyeivel kapcsolatban Dézsi polgármester elmondta: már nem takarékoskodásról van szó, hanem vészhelyzeti forgatókönyvről,

ahhoz hasonlította a helyzetet, amikor fiatalkorában a zsebében turkált, hogy hol maradt egy kis pénz. Ugyanez van most nagyban – mondta a polgármester, aki ezután kifejtette, miken gondolkoznak, például azon, hogy milyen intézményeket lehet bezárni. Kifejtette: Győrben az elmúlt húsz évben az volt a kérdés, hogy mire költsük a plusz pénzt, most viszont nem ez a kérdés, hanem hogy miből fizessük ki a villany- és gázszámlákat.

Az Olimpiai Sportpark kapcsán kifejtette: iszonyatosan nagy költséggel jár, amit az ott sportolóktól nem lehet beszedni. A bezárással 100 milliót lehetne spórolni, de akkor nem lenne hol sportolni.

A polgármester az elszálló rezsiárak miatt az általa Soros Györgyhöz hasonlított „tőzsdespekulánsokat” tette felelőssé,

viszont Vlagyimir Putyint és Oroszországot nem említette. Pedig ők épp nemrég jelentették be, hogy még drágábban fogják adni a gázt, mert megtehetik.

Dézsi Csaba András kifejtette, hogy egy hónappal ezelőtt konzultációt kért az ügyben az önkormányzatokat felügyelő Belügyminisztériumtól. A számok azonban nem mutatnak vidám dolgokat a polgármester szerint, nincsenek jó előérzetei ezzel kapcsolatban.

Az Ugytudjuk.hu két, egymástól független forrásból úgy értesült, hogy a polgármester nem csak a belügyminisztert, de a megyei Kormányhivatalt is megkereste, náluk arról érdeklődött, hogy mi történik pontosan, mi a teendő akkor ha egy önkormányzat csődbe megy.

Szólj hozzá!

Mire számíthat a cserbenhagyó ittas vezető?

Magyarországon a KRESZ egyértelműen tiltja a járművezetők számára az alkohol fogyasztását, illetve a járművezetést ilyen esetekben.

Elküldték Kuznyecovot az ETO-ból

Két hónapig volt vezetődedző.

Péntektől teljesen lezárják a szombathelyi Rumi utat

A Szőlős utca és a "mozaikos" kereszteződés között fognak aszfaltozni.

Nyomoz a rendőrség a csepregi önkormányzat körül

Ismeretlen tettes ellen sikkasztás vétsége miatt tettek feljelentést.

Első körben nem kapott licencet a Haladás

A zöld-fehérek április 25–től május 3-ig pótolhatják a hiányzó dokumentumokat, és bizonyíthatják a Klublicenc Szabályzatnak való megfelelésüket.

Három új gyalogátkelőhelyet terveztetnek meg Szombathelyre

Az elképzelés szerint a Markusovszky kórházzal szemben, a Dolgozók útján és a Körmendi úton is egy-egy új zebra létesül hamarosan.

LMP: minél több zöld képviselőre van szükség az EP-ben

Akik aláírásukkal az LMP-t támogatják, egyúttal nemet mondanak az akkumulátor-gyártásra - jelentette ki Tetlák Örs, az ellenzéki párt országos elnökségi tagja kedden Budapesten.

Rács mögött a győri "pikó báró"

55 éves kábítószerdílert fogtak el a Győr-Moson-Sopron vármegyei nyomozók.

Szózene est Pajor Tamással és Varga Bencével (Zaporozsec)

Április 25-én 19 órától a szombathelyi Weöres Sándor Színház Márkus Emília termében.

Hogyan alakíthatunk ki egy kis magánszférát a kertben?

Akinek nagy kertje és esetleg még medencéje is van, az tudja nagyon jól, hogy néha meglehetősen nehéz elrejtőzni a kíváncsi szemek elől.

Saját szurkolóira hívta a rendőröket a Haladás vezetősége

A hétfői futsal meccsre mentek ki a foci csapat drukkerei kinyilvánítani a véleményüket.

Szombathelyi pedofilt fogott az ügyészség

Gyermekeket ábrázoló pornóképeket töltött fel egy netes tárhelyre.

Szombathelyi, Jókai utcai gázolás: Semmiféle eltussolás a kapitányság részéről nincs

Megszólalt a szombathelyi rendőrkapitány a kettős gázolás ügyében.

Keresőoptimalizálás: hogy valóban azt kapjuk, amit látni szeretnénk

A keresőoptimalizálás, azaz a SEO szerves része az online marketingnek. Az a lényege, hogy a weboldalakat, illetve azok tartalmait a lehető legelőrébb rangsoroljuk a keresőmotorok találati listáin.

100 nyugtatót beszedve vezetett egy férfi, Kapuvár mellett szenvedett balesetet

Összeveszett az asszonnyal, ezt a megoldást választotta.