Ipari Park-bővítés: nem lekerült, rajta sem volt a keddi napirenden az átminősítés

Pintér Bence 2022-08-13 07:22:00
Összezavarodott kissé a városvezetés kommunikációja győrszentiváni átminősítés ügyében.

Csütörtök éjjel Sik Sándor győrszentiváni fideszes önkormányzati képviselő posztja alapján adtunk hírt róla mi is, hogy az Ipari Park bővítésével kapcsolatos telekátminősítés – ami ellen egy hete fogtak tiltakozásba a szentivániak – lekerült a városstratégiai bizottság és a közgyűlés napirendjéről.

Emlékeztetőképp, a vonatkozó posztban Sik eredetileg a következőt írta:

„Győr M.J.V. jegyzőjével és főépítész úrral történt megbeszélésem eredményeként, polgármester úr egyetértésével, a Városstratégiai Bizottság és így a város közgyűlésének napirendjéről is lekerült a Szentiván melletti má besorolású földterületek átminősítésének tárgyalása!”

Érdekes módon pénteken azonban az említettek közül mind Dézsi Csaba András polgármester, mind Nagyné dr. László Edit jegyző arról értesítette a pubikumot, hogy a keddi rendkívüli ülés napirendjéről nem került le a dolog – mivel eleve rajta sem volt.

Dézsi erről a GyőrPluszban adott számot, ahol szóról szóra másodközölték az ügyben kitett hétfői posztját – egyéb kérdést nem tettek fel neki az ügyben, a lakossági fórumról nem számoltak be –, annyit tett még hozzá a polgármester, hogy „nincs hát értelme a találgatásnak, a hangulatkeltésnek, a rémhírek terjesztésének”. A jegyző pedig azt írta:

Győr Megyei Jogú Város Közgyűlésének következő ülésén a napirendi pontok között nem szerepel a Győri Ipari Park tervezett területi bővítéséről szóló előterjesztés, így annak levételéről sem kellett intézkedni a napirendi pontok közül. Korábban sem volt tervezve, így minden egyéb információ téves és félreértésekre ad lehetőséget.

Később aztán a szentiváni képviselő módosította is a posztot,hogy megfeleljen a jegyzői és polgármesteri közlésnek.

De akkor miről beszélhetett Sik Sándor?

Bár Dézsi polgármester reakciója ismét abba az irányba mutat, hogy a médiát, illetve a környékükért aggódó szentivániakat akarja valamiféle rémhírterjesztéssel vádolni, a valóság az, hogy a napirendről levételről szóló hírt sem mi, sem az Új Szó Nálunk, sem a helyiek nem a légből kapták, hanem a helyi fideszes képviselő posztjából, aki abban a polgármesterre és a jegyzőre hivatkozott. Tehát két eset lehetséges: vagy direkt hülyét akartak csinálni Sik Sándorból, vagy egyszerűen arról van szó, hogy a rendkívüli közgyűlésen, jövő kedden nem volt napirenden az ügy, de az augusztus 30-in napirenden lett volna, de levették – csak ezt nem akarták nagydobra verni, ezért megy most a terelés.

A szentiváni képviselő posztját olvasva ugyanis mi sem tudtuk eldönteni, hogy vajon a jövő hét keddi rendkívüli ülésre, vagy a soron következő rendes közgyűlésre utalt-e, előbbi kapcsán ugyanis nem tudtunk róla, hogy tartana rendkívüli bizottsági ülést előtte a városstratégiai bizottság. Ezért aztán mi a cikkben is arról írtunk, hogy Sik a következő rendes közgyűlésre gondolhatott, amit várhatóan augusztus 30-án tartanak majd.

És ezzel egyébként összhangban is lenne Dézsi polgármester, illetve a jegyző asszony reakciója: mindketten arról beszéltek ugyanis, hogy jövő kedden nem lett volna egyébként sem napirenden a dolog, arról azonban nem szóltak, hogy augusztus 30-án már tervezték-e – és tervezik-e most – a plénum elé bocsátani az átminősítést.

Egy hete tart a civil tiltakozás a várható döntés ellen, ami Szentiván határában 350 hektár mezőgazdasági területet minősített volna át jelentős mértékben zavaró hatású ipari övezetté, ahol „különösen veszélyes (pl. tűz, robbanás, fertőzőveszélyes), bűzös vagy nagy zajjal járó gazdasági tevékenységhez szükséges létesítményeket” lehetne majd elhelyezni.

Múlt pénteken tartottak erről egy lakossági tájékoztató fórumot, ahol a délelőtti időpont ellenére 200 szentiváni jelent meg, akik nem nagyon kaptak választ a kérdéseikre: azt például senki nem árulta el nekik, hogy pontosan milyen üzem miatt lenne szükség erre a besorolásra. A szentivániak a fórum után Facebook-oldalt hoztak létre, plakátokat nyomtattak, és aláírásgyűjtésbe kezdtek a beruházás ellen, ami jelenleg is folyik. Többek között környezetvédelmi és egészségvédelmi kérdések merültek fel az üggyel kapcsolatban, amelyekről a héten Kun Zoltánnal élő videóinterjúban beszélgettünk.

Szólj hozzá!

Az idén sem fizet osztalékot a Rába

Győri ingatlanok érétkesítéséről is döntött a cég.

Azzal fenyegette a sárvári gyámügyest a nő, hogy megöli

„Na te büdös k***a, ha te ezt megtetted, akkor nem fogok veled szépen beszélni!”

Tizenkét gyanúsítottja van már annak az ügynek, amiben letartóztatták a volt győri rendőrkapitányt

A volt kapitányon kívül egy másik gyanúsítottat is fogva tartanak, aki szintén fontos és magas rangú, nyugalmazott rendőr.

Szúnyogok: Győrben kiterjedt biológiai gyérítés egyelőre nem szükséges

A Győr-Szol Zrt. már megtette az előkészületeket a szúnyoggyérítési munkálatok megkezdéséhez.

Legyen egy szuper okosóra a legújabb kiegészítőd

Gondoltál már arra, hogy beszerezz egy páratlan okosórát? Ha eddig halogattad a döntést, akkor ezt most tekintsd egy jelnek és üdvözölj a gyűjteményedben egy efféle újdonságot. Nemcsak dekoratív kiegészítő, hanem számtalan előnnyel is bír.

Quentin Tarantino mégsem filmkritikusról forgatja utolsó filmjét

A rendező várhatóan tizedik filmje elkészítése után is folytatja a kreatív munkát. Korábban többször célzott rá, hogy minisorozatok és színdarabok rendezése is érdekli.

A performance marketing jelentősége a vállalkozások életében

Minden vállalkozás számára alapvető fontosságú, hogy folyamatosan, méghozzá profitábilisan termeljen új ügyfeleket, vásárlókat. A performance marketing elengedhetetlen a sikerhez, egy laikus számára azonban rengeteg nehézséget okozhat a fizetett hirdetések nyereséges menedzselése, éppen ezért sok esetben a legjobb döntés szakértőket segítségül hívni.

Ütötte, rúgta ismerősét egy körmendi férfi

Még a mobilját is földhöz vágta.

Milyen tényezőket vegyünk figyelembe, ha bútorkárpitot választunk?

A különféle anyagokkal bevont, párnázott bútorok esetében a kárpit színe, textúrája meghatározó jelentőségű az enteriőr stílusa, valamint a tartósság és a tisztíthatóság szempontjából, ezért a választásnál körültekintőnek kell lenni.

Azonnali hatállyal rúgta ki a Vas Népe az újságíróját, miután bejelentette, hogy civilként elindul képviselőnek

Tóth Judit Körmenden szerezne mandátumot. Frissítve a Vas Népe közleményével!

Sulyok Tamás jáki látogatása miatt komoly biztonsági intézkedésekre lehet számítani

A vasárnapi avatón ingyen lehet megtekinteni a templomot és templomkertet is.

Egy győzelemre az elődöntőtől a Falco

Lemosták a Honvédet a pályáról

Már a bíróságon is kamuzik Mirkóczki Ádám, Eger polgármestere

Nem csak adatokat nem adna ki, hanem tényleg nem ad ki.