A rájátszás volt az alapcél, végül nagy csatában maradt csak alul a döntőben a Szombathely Crushers

Vágvölgyi Bálint 2022-08-02 18:18:00
A Zúzók jövőre is egyben tartanák a csapat magját.

A 2022-es amerikaifutball-szezon kezdete előtt készített interjúnkban Májer László, a Szombathely Crushers elnöke a rájátszásba jutást tűzte ki elsődleges célként a csapat számára. Ezt a Zúzók végül jócskán túlszárnyalták, a csapat óriási küzdelemben maradt csak alul az egész szezonban veretlen Budapest Titans ellen a divízió I-es bajnokság döntőjében. A Crushers technikai vezetőjével, Ács Dáviddal beszélgettünk a mögöttünk lévő szezonról.

Milyen előjelekkel indultatok neki a bajnokságnak, mik voltak az elvárások a csapat felé?

Amerikai játékosunkat, Billy Hattent sikerült negyedik közös szezonunkra is itt tartani, illetve két korábbi meghatározó játékosunk, Bökfi Kornél és Gálos Márton is visszatért. Rutinos védőnk, Szabó Áron pedig az edzői feladatokat is magára vállalta, így a rájátszásba jutást tűztük ki elsődleges célként magunk elé.

Fotó: Vágvölgyi Bálint

A gyengébb kezdés után mennyire esett kétségbe a csapat? Hogy sikerült a rossz szériát végül átbillenteni?

Az első mérkőzésünkön, a bajnokság leggyengébbnek várt - és végül utolsóként is végzett - csapatától, a Tatabánya Mustangstól kaptunk ki elég simán. Szerencsére a második mérkőzésre már meghoztuk a megfelelő változtatásokat és onnantól kezdve még akkor is elégedettek lehettünk a játékkal, ha vereséget szenvedtünk. 

Az alapszakasz utolsó fordulója előtt több csapatnak is volt még esélye rájátszásba jutni, elég sok ismeretlenes volt az egyenlet, hogy ki jut tovább, ki esik ki. Ment a számolgatás a Budapest Cowbells II elleni meccs előtt vagy nem foglalkoztatok vele, csakis a győzelem lebegett a csapat szeme előtt?

Természetesen biztosra akartunk menni és a saját meccsünkön akartuk bebiztosítani a rájátszást. Szerencsére aznap volt a legjobb a szezonban a támadójátékunk, így nem volt kérdéses a győzelem.

Fotó: Vágvölgyi Bálint

Milyen volt belülről megélni a VSD Rangers elleni elődöntő feszültségeit, hogy a meccs utolsó percében is még 0-0 volt az állás?

A védelmünk óriásit játszott, mivel válogatott játékosokkal megerősített támadósort sikerült feltartóztatniuk az egész meccsen. A támadósorunk, bár jól haladt, a végén mindig elpuskázta a pontszerzést.

Nagyon idegörlő volt ezt átélni, szerencsére fél perccel a vége előtt megtört a jég és megszereztük a mindent eldöntő touchdownt.

A döntőben, a Budapest Titans ellen is vezettetek nem sokkal a vége előtt. Ha a szezon előtt ezt mondja valaki, aláírtátok volna? Csalódott volt a csapat, hogy nem sikerült a győzelem vagy inkább örültetek az ezüstnek?

A szezonnak volt olyan pontja is, amikor még azt is aláírtuk volna, ha a rájátszásba jutunk, mert az is nagyon kétes volt. Két perccel a vége előtt fordított az ellenfél egy felpattanó labdával a döntőben.

Fotó: Vágvölgyi Bálint

Óriási fájdalom ilyen balszerencsés módon veszíteni és kell még idő, de szerintem pár hét vagy hónap múlva egy megnyert ezüstéremként tudunk tekinteni a szezonra.

Összességében hogy értékelitek az bajnokságot?

Abban sajnos nem tudtunk előre lépni a tavalyi évhez képest, hogy az első meccset ne szúrjuk el, de idén már nagyon jó volt az látni, hogy a csapat játékának volt egy fejlődési íve a szezon során és a legfontosabb meccsekre megjött a legjobb forma.

Épp csak vége a szezonnak, de lehet-e már tudni valami változást a keretben vagy ez még bőven a jövő zenéje?

Egyelőre bizakodóak vagyunk a csapat egyben tartását illetően. A tudat, hogy még mindig ott vagyunk a legjobbak között és ennyire megdolgoztattuk a végső győztest a bajnoki aranyért, nagyon sok játékost arra késztet, hogy továbbra is játszon.

Szólj hozzá!

Az idén sem fizet osztalékot a Rába

Győri ingatlanok érétkesítéséről is döntött a cég.

Azzal fenyegette a sárvári gyámügyest a nő, hogy megöli

„Na te büdös k***a, ha te ezt megtetted, akkor nem fogok veled szépen beszélni!”

Tizenkét gyanúsítottja van már annak az ügynek, amiben letartóztatták a volt győri rendőrkapitányt

A volt kapitányon kívül egy másik gyanúsítottat is fogva tartanak, aki szintén fontos és magas rangú, nyugalmazott rendőr.

Szúnyogok: Győrben kiterjedt biológiai gyérítés egyelőre nem szükséges

A Győr-Szol Zrt. már megtette az előkészületeket a szúnyoggyérítési munkálatok megkezdéséhez.

Legyen egy szuper okosóra a legújabb kiegészítőd

Gondoltál már arra, hogy beszerezz egy páratlan okosórát? Ha eddig halogattad a döntést, akkor ezt most tekintsd egy jelnek és üdvözölj a gyűjteményedben egy efféle újdonságot. Nemcsak dekoratív kiegészítő, hanem számtalan előnnyel is bír.

Quentin Tarantino mégsem filmkritikusról forgatja utolsó filmjét

A rendező várhatóan tizedik filmje elkészítése után is folytatja a kreatív munkát. Korábban többször célzott rá, hogy minisorozatok és színdarabok rendezése is érdekli.

A performance marketing jelentősége a vállalkozások életében

Minden vállalkozás számára alapvető fontosságú, hogy folyamatosan, méghozzá profitábilisan termeljen új ügyfeleket, vásárlókat. A performance marketing elengedhetetlen a sikerhez, egy laikus számára azonban rengeteg nehézséget okozhat a fizetett hirdetések nyereséges menedzselése, éppen ezért sok esetben a legjobb döntés szakértőket segítségül hívni.

Ütötte, rúgta ismerősét egy körmendi férfi

Még a mobilját is földhöz vágta.

Milyen tényezőket vegyünk figyelembe, ha bútorkárpitot választunk?

A különféle anyagokkal bevont, párnázott bútorok esetében a kárpit színe, textúrája meghatározó jelentőségű az enteriőr stílusa, valamint a tartósság és a tisztíthatóság szempontjából, ezért a választásnál körültekintőnek kell lenni.

Azonnali hatállyal rúgta ki a Vas Népe az újságíróját, miután bejelentette, hogy civilként elindul képviselőnek

Tóth Judit Körmenden szerezne mandátumot. Frissítve a Vas Népe közleményével!

Sulyok Tamás jáki látogatása miatt komoly biztonsági intézkedésekre lehet számítani

A vasárnapi avatón ingyen lehet megtekinteni a templomot és templomkertet is.

Egy győzelemre az elődöntőtől a Falco

Lemosták a Honvédet a pályáról

Már a bíróságon is kamuzik Mirkóczki Ádám, Eger polgármestere

Nem csak adatokat nem adna ki, hanem tényleg nem ad ki.