Az M1 szerint már egy hónapja elkészült a Szombathely - Balogunyom kerékpárút

Farkas Bazsi 2022-07-25 06:34:13
Annyira nem történt semmi Szombathelyen, hogy a városról készült image filmben 5-6 éve elkészült beruházásokat mutogatott a királyi televízió.

2017. februárjában érkezett meg az Eötvös Loránd Tudományegyetem Szombathelyre. Az integrációs folyamat ugyan nem ment egyből végbe, de az ELTE innentől kezdve már maga koordinálta a helyi felsőoktatást. Szóval ÁFA nélkül közel 5 éve, hogy az ország egyik legjobb hírű egyeteme jelen van Szombathelyen.

Az M1 településeket bemutató - és persze a kormányzati támogatásokat taglaló - rovata a Magyarország Ma június 17-én szerkesztette adásba a Szombathelyen készült kisfilmet

Ildi, jól tudom, hogy a szombathelyi Savaria Egyetem egyesült az Eötvös Loránd Tudományegyetemmel? - kezdi máris kérdését a szerkesztő, mire a helyi tudósító nagyban helyesel. Persze, hogy jól tudják ezt az M1-nél, hiszen ennek már 5 éve, volt idő bőven, hogy az infó elérjen hozzájuk. 

De nem ez volt az egyetlen időutazás a bemutatóban.

Kremser “átlag autós” Csaba, aki a 2019 nyarán kiadott fideszes kampányújság, a Szombathelyi Hírlap kiadója volt, lelkesen meséli a volán mögött, hogy miként került fel Szombathely a térképére az M86-os megépülte után. Csakhogy ez sem mostanság történt meg, hanem már több, mint 6 éve, hiszen 2016. október 25-én készült el a gyorsforgalmi utolsó szakasza. Ez valahogy kimaradt a riportból.

Több új bicikliút épült, így a helyiek már két keréken is eljuthatnak Balogunyomba vagy Vépre - állította a júniusban adásba került ripor. 

Igaz, hogy mind a két kerékpárút épül, csakhogy eddig egyik sem készült el. 2023. év elejére lehetnek kész a beruházások. Ezt persze a Szombathelyen tartózkodó stáb maga is láthatta volna, ha kigurul a jelenleg is folyó építkezésekre.

A kormány támogatott beruházásoknak köszönhetően, Szombathely folyamatosan fejlődik és erősödik. Ezt szolgálja egyebek mellett az újabb gyorsforgalmi út építése is. Amely a helyiek és a gazdasági szféra szereplőinek egyaránt kedvező - zárták így a riportot. 

Minden esetre elég beszédes, hogy egy most elkészült, a kormányzati fejlesztéseket taglaló, szombathelyi image filmbe csupán olyan beruházások kerültek be, amiket 5-6 éve hajtottak végre. Ez persze nem csoda, hiszen a 2019-es önkormányzati választás után a város mindössze 1 milliárd 200 millió forintot kapott fejlesztésre. A cimkézett pénzből pedig eddig - az idő rövidsége miatt - nem készült el semmi. A csomag részét képező útfelújítások közül a Paragvári utca felbontása, majd ezt követő rekonstrukciója a múlt héten kezdődött meg.

A riportfilmben emlegetett újabb gyorsforgalmi út építése pedig egyelőre csak terv marad. Ahogy arról beszámoltunk sem az északi elkerülő újabb szakasza, sem a Kőszeg - Szombathely közötti M87-es, sem pedig az M86-os folytatása nem fog belátható időn belül elkészülni. A kormány ugyanis felfüggesztette azokat az állami útépítéseket, amelyek kivitelezése még nem kezdődött meg. 

Szólj hozzá!

Az idén sem fizet osztalékot a Rába

Győri ingatlanok érétkesítéséről is döntött a cég.

Azzal fenyegette a sárvári gyámügyest a nő, hogy megöli

„Na te büdös k***a, ha te ezt megtetted, akkor nem fogok veled szépen beszélni!”

Tizenkét gyanúsítottja van már annak az ügynek, amiben letartóztatták a volt győri rendőrkapitányt

A volt kapitányon kívül egy másik gyanúsítottat is fogva tartanak, aki szintén fontos és magas rangú, nyugalmazott rendőr.

Szúnyogok: Győrben kiterjedt biológiai gyérítés egyelőre nem szükséges

A Győr-Szol Zrt. már megtette az előkészületeket a szúnyoggyérítési munkálatok megkezdéséhez.

Legyen egy szuper okosóra a legújabb kiegészítőd

Gondoltál már arra, hogy beszerezz egy páratlan okosórát? Ha eddig halogattad a döntést, akkor ezt most tekintsd egy jelnek és üdvözölj a gyűjteményedben egy efféle újdonságot. Nemcsak dekoratív kiegészítő, hanem számtalan előnnyel is bír.

Quentin Tarantino mégsem filmkritikusról forgatja utolsó filmjét

A rendező várhatóan tizedik filmje elkészítése után is folytatja a kreatív munkát. Korábban többször célzott rá, hogy minisorozatok és színdarabok rendezése is érdekli.

A performance marketing jelentősége a vállalkozások életében

Minden vállalkozás számára alapvető fontosságú, hogy folyamatosan, méghozzá profitábilisan termeljen új ügyfeleket, vásárlókat. A performance marketing elengedhetetlen a sikerhez, egy laikus számára azonban rengeteg nehézséget okozhat a fizetett hirdetések nyereséges menedzselése, éppen ezért sok esetben a legjobb döntés szakértőket segítségül hívni.

Ütötte, rúgta ismerősét egy körmendi férfi

Még a mobilját is földhöz vágta.

Milyen tényezőket vegyünk figyelembe, ha bútorkárpitot választunk?

A különféle anyagokkal bevont, párnázott bútorok esetében a kárpit színe, textúrája meghatározó jelentőségű az enteriőr stílusa, valamint a tartósság és a tisztíthatóság szempontjából, ezért a választásnál körültekintőnek kell lenni.

Azonnali hatállyal rúgta ki a Vas Népe az újságíróját, miután bejelentette, hogy civilként elindul képviselőnek

Tóth Judit Körmenden szerezne mandátumot. Frissítve a Vas Népe közleményével!

Sulyok Tamás jáki látogatása miatt komoly biztonsági intézkedésekre lehet számítani

A vasárnapi avatón ingyen lehet megtekinteni a templomot és templomkertet is.

Egy győzelemre az elődöntőtől a Falco

Lemosták a Honvédet a pályáról

Már a bíróságon is kamuzik Mirkóczki Ádám, Eger polgármestere

Nem csak adatokat nem adna ki, hanem tényleg nem ad ki.